Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zimní pohádka o splněném přání, oživlém sněhulákovi a také o tom, co je v životě opravdu důležité. Hlavní postavou rodinného příběhu je bluesový muzikant Jack Frost, který se probíjí tak akorát, aby dokázal uživit rodinu - manželku Gabby a jedenáctiletého syna Charlieho, který je nepříliš úspěšným členem místního žákovského hokejového mužstva. Chlapec touží po tom, aby táta trávil méně času na cestách a víc se mu věnoval. Právě před Vánocemi to začne vypadat, že by se Jackova kapela mohla konečně prosadit, když si jich jednoho večera všimne zástupce velké nahrávací firmy. A tak Jack nesplní svůj slib a nepřijde se podívat na Charlieho důležitý hokejový zápas. Místo toho hraje a snaží se získat smlouvu. Jako omluvu daruje Charliemu foukací harmoniku s tím, že je kouzelná, a když na ni zahraje, splní se mu to, co si bude v té chvíli přát. O Vánocích, kdy opět tráví většinu doby bez své rodiny, si najednou uvědomí, že takhle to nechtěl, a přímo uprostřed štace se otočí a vydá se domů. Bohužel tam nedorazí, protože zahyne při tragické autonehodě. Uplyne rok, opět se blíží Vánoce, Charlie hraje na harmoniku od otce a má velké přání. Chce, aby se táta vrátil domů. Velký sněhulák před domem ožívá. To se vrací Jack, aby dal do pořádku vztah se svým synem. Dělá s ním vše, na co si neudělal čas, dokud ještě žil. Jenže co se stane, pokud se nečekaně oteplí a přijde obleva? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Tak rozhodně tato rodinná a údajně vánoční komedie není pro oči náročných diváků, jelikož jako pohádka tento snímek spadá do podprůměru, ale jako nenáročný rodinný fantasy film je to průměrně obstojné. A jelikož se zde jedná o obživlého sněhuláka tak malý školáček to samozřejmě bude alespoň ve většině případech hltat. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jack Frost se živí jako zpěvák, většinou je kdesi na cestách, a tak může jen těžko trávit čas se svým synem Charliem, kterého má velmi rád. Charlie zatím o tom neví, ale jeho otec měl právě autonehodu, která ho stála život. Ale aby to nebylo tak smutné, Jack se vrací na tento svět v nové podobě a přichází za svým synem jako sněhulák. Konečně si ti dva můžou užít společné chvíle, ale nebude to trvat dlouho, protože tatínkův duch musí odejít na onen svět. Smutný ale i veselý příběh rozhodně nepostrádá nápadité momenty a smysl pro hravost s dětským divákem, ale tragický osud zrovna není typickým tématem pro malého diváka a tak film spíše pochopí dospělí, ale pro ně bude příběh zase moc infantilní. ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

4 / 10 Ničím výnimočný apel na divákovo svedomie, ktorého morálne posolstvo (a tým pádom aj pointa) je očividné po prvých piatich minútach sledovania a ktoré nás od samého začiatku neomylne vedie dejom zbaveným akýchkoľvek prekvapení, rovnako ako skúsený horský sprievodca zasneženým lesom. Stokrát videné, bezmyšlienkovité vykračovanie si po nám už známych cestičkách teraz však nevedúcich do Ríma, ale k presladenému happy endu - film spoilerujúci sám seba a okrádajúci sa o akékoľvek napätie. Na druhej strane, ako výchovný prostriedok pre deti od dvoch do sedem rokov to určite poslúži viac než dobre. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Gabby, Jack a Charlie jsou obyčejná (americká) rodinka. Sice jim to občas skřípe, ale komu ne. Zvlášť když Jack je muzikant. Až jednou o vánocích se v něm hne svědomí, a místo s kapelou je chce strávit se svou rodinou. Jedna nehoda, a Charlie ztratí tátu... O rok později zahraje Charlie na kouzelnou flétnu (ehm) a jeho táta se vrátí. Sice do velkého sněhuláka, ale což .. sranda musí být... Pokud je vám méně než nějakých 12, nebo se tak cítíte, nebo máte v tomto věku děti .. klidně si pár hvězdiček přičtěte. Pokud se cejtíte hrozně dospělí, zajímají vás jen psychologické oskarové filmy, tak si zas pár hvězdiček odečtěte. Jack Frost si nehraje na nic jiného, než být filmem pro celou rodinu, ale hlavě pro děcka... Škoda, že je léto... ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Toto je pro mě skvělý vánoční film. Možná je to kýč, táta, který nemá na svého syna čas, se vrací jako sněhulák, ale mě se to strašně líbí. Skvěle to zahrál Michael Keaton i Joseph Cross, pro kterého to byl začátek jeho kariéry a umocňuje to náš skvělý dabing. bez tohoto filmu, to nejsou ty pravé vánoce. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Truckee, v Los Angeles, v Burbanku, v Long Beach a Tahoe City v Kalifornii a v Renu v Nevadě v USA. (rafix)
  • Tento film bol uvedený necelé 2 roky po filme s identickým názvom Jack Frost (horor o zmutovanom snehuliakovi). (rador)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama