Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Johnny Kelly (MICHAEL KEATON) je poctivý a dobrosrdečný chlapík. V roku 1930 však jeho neurotická mamička (MAUREEN STAPLETONOVÁ) vážne ochorie (z nervov) a jej stav si údajne vyžaduje niekoľko ťažkých operácií, ktoré stoja celý majetok. Poslušný synáčik Johnny sa neúspešne snaží získať obrovský finančný obnos, aby zaplatil jej do neba rastúce sumy na lekárskych účtoch, ale napokon usúdi, že najlepší spôsob, ako si zarobiť balík, je jednoduchý musí sa stať gangstrom. Začne pracovať pre mafiánskho bossa Jocka Dundeeho (PETER BOYLE). Zatajovať to musí najmä pred mladším bratom Tommym (GRIFFIN DUNNE), ktorému platí školné. To ešte netuší, že braček sa neskôr pridá k polícii. Veci sa trocha skomplikujú, ked sa boss Jacko Dundee rozhodne odísť na odpočinok... Kto po ňom prevezme podnik? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Stíba 

všechny recenze uživatele

Předchůdce Jane Austen's Mafia! je narozdíl od něj spíše parodiíí na mafiánské a gangsterské prostředí celkově než snahou obsáhnout a s nadsázkou zesměšnit co nejvíce slavných scén z těch nejznámějších filmů. O to více jej asi dokáže ocenit i neznalec žánru a vychutnat si spoustu povedených scén a gagů. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru se jedná o dost povedenou gangsterskou komedie, jež je plná výborných srandovních situací a trefných hlášek, které zaručeně pobaví. Rovněž děj film mi přišel nevšední a dokázal mě plně pohltit. Je sice pravda, že v závěru trochu ztrácí na tempu, ale i tak se mi dostalo perfektní podívané. ()

Reklama

BluT 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle pecičku jsem fakt hltal. Pouštěli to v půl druhý ráno (takže to běželo cca do tří), já byl absolutně nejvíc vytuhlej (a druhej den jsem musel vstávat v 6:00 přesně), ale stejně jsem to dokoukal celý a absolutně jsem se tomu podal. Tenhle film je docela zapadlej klenot. Ne že by to bylo perfektní, ale prostě to má celou dobu koule, a přestože se dá do předu trošku odhadnout děj, různé drobné vtipy a sarkastické narážky tu úroveň prostě drží. Old-schoolová parodie jak má být. 85% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

K téhle parodii na mafiánské filmy jsem možná až příliš tvrdý, ale bohužel je založená na příliš prvoplánovém lacinějším humoru, přesně na tom druhu, který nemám rád a vyhýbám se mu, jak to jen jde. Jednotlivé gagy by mohly být funkční, ale jsou znehodnocené právě snahou oslovit co nejširší spektrum diváků. Určitě existují horší komediální filmy, než je tenhle, ale měl jsem opravdu velký problém nešťastného Johhnyho dokoukat. Oskarův postřeh, že Michael Keaton v tomhle filmu hraje to, co Jim Carrey v začátcích své kariéry, celkem sedí. Bohužel. Celkový dojem: 25 %. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Opatrná parodie na gangsterky. Těch vtipů mohlo být určitě více, ale některé se více než povedly. Tichá pošta ve vězení jasně vede. Bylo mě líto toho chlápka u novinového stánku. Michael Keaton měl v sobě neuvěřitelné charisma už na počátku své kariéry. Rovněž je fascinující jak se ve filmu neustále zvyšují úplatky. 60% ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama