Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšný třicátník Bob Jones (Michael Keaton) natáčí videozáznam pro dosud neznámého diváka. Záhy zjistíme, že na obrazovce rozmlouvá se svou ženou Gail (Nicole Kidmanová), a že natáčí kazetu pro své ještě nenarozené dítě. Bob má totiž rakovinu a asi se nedožije narození svého dítěte. Chce zanechat svému dítěti o sobě zprávu a přitom přehodnocuje celý svůj život. Jeho lékař mu oznamí, že mu již nemůže pomoci, ale Gail mu poradí, aby vyhledal pana Ho, čínského lékaře. Ten mu ukáže cestu, jak se má vypořádat se svým životem i smrtí. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

kingik 

všechny recenze uživatele

Citlivě natočený snímek na staré dobré otřepané téma o muži trpícím zákeřnou nemocí. Smrt se neodvratně blíží a Bob Jones ve skvělém podání Michaela Keatona se rozhodne poslední okamžiky svého života natočit na kameru, aby tak o sobě zanechal důkaz o své existenci pro své nenarozené dítě. Nezvyklým způsobem zpracované téma nachází oporu v bezchybné herecké kreaci Michaela Keatona, který je natolik výrazný, že zde zastinuje doslova vše, i Nicole Kidmanovou v roli jeho manželky. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Má solidní kariéru, hezkou ženu a na cestě prvního potomka. Jenže má rakovinu, která prorůstá jeho tělem a zdá se, že už definitivně zvítězila. Lékaři nemají moc dobré zprávy, čínský lékař zázraky rovněž nesvede, alespoň však Michaela Keatona navede na cestu, která má mít za cíl nalezení rovnováhy a pojmenování jeho menších či větších bolístek. Vezme do ruky kameru a začne nenarozenému synkovi radit – jak má chlap chlapovi ideálně podat ruku, jak se má správně holit a hlavně, kdo je/byl vlastně jeho otec. A sám sobě ukáže věci, které by si jinak jen těžko přiznal. Ač se pochopitelně držíme hollywoodských pravidel hry, nejednou nás tvůrci mile překvapí a i to domácí video je poměrně osvěžujícím prvkem. Zatímco Nicole Kidman je krapet upozaděná, Keaton je slušně uvěřitelný. Natočené citlivě, emočně funkční. Takže ty čtyři hvězdy nakonec vlepím. ()

Reklama

andy60 

všechny recenze uživatele

Tady se hraje na city a to dost okázale (nevyléčitelná nemoc, těhotná manželka, pesimistické prognózy lékařů...), přesto se nestalo, že by mně během projekce zvlhly oči. Co mně opravdu vadilo, byl ten dlouhý porod, což mně přišlo až nevkusné. Na druhou stranu, určité zamyšlení nad životem, jak s ním naložit a že je třeba si vážit každého dne, se dostavilo. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Rubin, Keaton a Kidmanová z nás ždímají emoce jako Vincent Vega krev z trika a ani se tím netají. Nic objevitelského a nic geniálního na diváka nečeká, ale to nečeká ani on sám, takže je vlastně všechno v pořádku. Jestli je na konci tunelu nějaké světlo (a nejedná se o světla protijedoucího vlaku, jak praví známý vtip), budeme muset nakonec stejně zjistit každý sám. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi připomenul jeden článek otištěný v Blesku před pár měsíci, kdy malá holčička před tím než zemřela, psala svým rodičům vzkazy a schovála je na nejrůznějších místech domu. Dávala je jim třeba i do oblečení. Po její smrti nacházeli rodiče vzkazy na všech možných i nemožných místech. Oba dva si přáli, aby nenastal den, kdy najdou ukrytý poslední, protože pak jim odejde navždy a bude jen v jejich vzpomínkách. Ta malá musela být neskutečně silná a chytrá osobnost. Michael keaton žádné vzkazy nepsal. Nahrál je svému synkovi na video. Při scéně, kdy si malý hraje a Michael mu čte dětskou říkanku mi vždycky tečou slzy po tvářích. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 4. března do 3. června 1993 v amerických městech Santa Clarita, Naperville, Simi Valley a Chicago. (BMW12)

Reklama

Reklama