Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kim žije s matkou celkem běžný život teenagera. Musí chodit do školy, balí holky, rád se napije. Každodenní rutinu mu změní až návštěva banky, při které dojde k přepadení a on se spolu s neznámou dívkou Marianne stane rukojmím. (petrsv)

Recenze (3)

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

MASKE KU VI - Druhý film slavného dánského režiséra Lasse Nielsena, jehož kultovní "Du er ikke alene" (You are not alone) už se pomalu dostává i do povědomí českých diváků--- Maske ku vi je opět příběhem teenagers - tentokráte chlapce a dívky, kteří se náhodou přichomýtnou k bankovní loupeži a jsou vzati jako rukojmí do pusté chaty v lesích. Je to napínavý příběh s zdařilým zobrazením vznikajícíc citů obou mladých patnáctiletých hlavních představitelů i jejich zhodnocení připravenosti vyrovnat se s mezními životními situacemi do nichž se dostali. Konec pak nechává otevřené pole pro učinění našeho vlastního diváckého závěru... Velice zdařilé dílko, proto pět hvězdiček. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

MOŽNÉ SPOILERY : Až do toho přepadení jsem si říkala, že to je docela fajn sonda do teenagerského věku. Hledání identity v tomto světě, tedy v letech sedmdesátých, kde Kim žije neutěšeným životem s matkou samoživitelkou, škola ho nebaví, ale zato pivko, cigárko, mejdany a podobně už je jiná káva. To se vše mění přepadením banky, kam šel zrovna vyzvednout Kim peníze a pak už to jelo jen z kopce. On a jedna dívka po které pomrkával očkem už v bance, se stanou rukojmím, odvezeni na jakési odlehlé místo, kde se jim lupiči věnují s patřičnou péčí, hrají společně monopoly s ukradenými bankovkami, štípají dříví a podobně. Pak se jim celkem hladce podaří utéct do jiné, trochu luxusnější chatky, kde to za přispění další party mladých, která se tam s nimi ocitla, pokračuje. Pikniky v trávě, líbánky, pivko......ne, tak tohle neberu. Bylo mi taky patnáct, byla jsem taky hodně naivní, ale tohle přesáhlo tak trochu realitu a nebo jsem nebyla zrovna na příjmu. Nejuvěřitelnější byly asi slova těch songů, která tam zazněla, jinak lituji, Mortene. Omlouvá Tě snad jen fakt, že to byl tvůj debut. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama