Reklama

Reklama

Příkaz k smrti

  • Itálie Copkiller (více)

Vzrušující příběh z dnešního New Yorku. (oficiální text distributora)

Recenze (9)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Ne příliš známá krimi z N.Y. se skvělým hercem Keitelem, jedna z jeho nejpovedenějších rolí. Hudba samozřejmě neochvějně drsná, neorealismus ve filmovém pojetí umí geniálně jen jediný muž na světě Maestro "M".! ()

Flashheart 

všechny recenze uživatele

Tvl! Harvey, Harvey, Harvey... toto si za rámeček určitě nedal ani v těch svejch slabejch 80. Keitel mně vlastně k tomuto přivedl, Lydona jsem viděl snad poprvý v životě, fakt neznám. Tak teda když už jsme u něj - hodně výživnej typickej anglickej slizkej vyšinutej degenerát! Rozhodně se řadí mezi seznam důvodů, proč týhle nehorázný sračce dávám vůbec jednu hvězdu. Od 68% hodnocení jsem věru čekal víc, zřejmě to zadotovali pankáči, co v 80. šli za pajzl na Lydona a americká i na Bčko velmi špatná produkce zahřála u kohouta na hlavě tak jako tak... no, už to, že jsem tenhle film zoufale nemohl sehnat, nakonec sehnal jen nějakou dvd verzi, ve 4GB neskutečně špatnej vhs rip, kterej se ještě sekal, titulky jsem k tomu nesehnal už vůbec, to všechno už mi mohlo napovědět, že sestup do propadliště dějin asi měl důvod! Ke zbylým důvodům té jedné hvězdy: přirozený herecký talent Keitela, dobrá hudba, poslední asi pětina nabrala spád a vlastně největší důvod byl prostě námět - tenhle námět mohl být proměněn v absolutní top, místo toho z toho vznikla absolutní žumpa. To je fakt zázrak, že jsem to dokoukal, že jsem se dostal k tomu ještě jakž takž zajímavýmu konci, protože většina filmu byla takový wtf, že i zbytečně roztahaná zápletka v péčku má blíž k opravdový filmařině. Ruce pryč! ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ KINOPREMIÉRA: ÚPF = I./ 1987 - v pôvodnom znení s titulkami - súdruhovia už zdá sa mali ideový dozor "v paži" a pustili nám do kín (okrem POLIŠa) toto brutálne a nekorektné béčko o drsnom a zvrátenom policajtovi ala BAD LIEUTENANT, ktoré navyše ani nekončí happyendom. Aspon nie tým tradičným. Špina a depresia presakuje celým týmto filmom. (3.8.2009) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a zvláštní po obsahové stránce, ale jina strašně dlouhé a místy hodně nudné. Má to však co do sebe, celá ta podivná psychologická bitva, mezi dvěma hlavními herci, jejich poněkud sadomasochistický vztah, studium jejich charakterů-souboj intelektu, to se musí uznat, atmosféra je depresivní a spíše pak komorní v duchu noir filmů, není tu ani tolik akce, a násilí není tak explicitní jako v jiných filmech, dokonce staršího data. Doporučuji především fandům Johnyho Lydona (alias Johnny Rotten, frontman kapely Sex Pistols) v perfektní psychotické roli, jeho úšklebky nemají chybu, a samozřejmě i Harveye Keitela, tuhého a zkaženého policajta. Velký Ennio opět, ale ta ústřední counryová písnička mi ze docela po čase šla na nervy. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

První film zpěváka Sex Pistols a svojí roli zahrál fakt dobře. Bylo zajímavý sledovat Rottena jak hraje ve filmu a vidět ten nezvyk jak se ve filmu takovej legendární pankáč chová jinak před kamerou než na pódiu jak ho všichni dobře známe ze Sex Pistols. Byla to sranda ho sledovat v takový roli. Sranda taky byla vidět tam Rottena na fotce s knírem, že hrál jako svýho dědu :D Jinak tenhle film byla fakt nuda. Ten děj byl celej divnej. Jinak Rotten a Keitel se dobře doplňují, dialogy mezi nima byly fajn. Kdyby tam nehrál Johnny Rotten a vynikající Harvey Keitel, stálo by to za hovno. Hlavně ze jejich herecký výkony dávám čtyři hvězdy a taky že Rotten je můj oblíbenej frontman. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Leo má sportovní tašku s nápisem: „ARSENAL.“ Jeho představitel John Lydon je velkým fanouškem tohoto fotbalového klubu. (Fenk)
  • Lydonova hudební skupina PiL nabídla speciálně pro film píseň „The Order of Death“ a záměr udělat soundtrack, což produkce nakonec zamítla. (Fenk)

Reklama

Reklama