Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v Anglii roku 1917. Je o dvou mladých sestřenicích Frances a Elsie, které udělaly fotografie, na kterých byly zachyceny malé, drobounké víly. Tím způsobily rozruch nejen ve svém okolí, ale i po celé zemi. Skutečnost nebo podvod? Je pravdou, že se o tuto událost začal zajímat třeba mág a iluzionista Harry Houdini či Sir Arthur Conan Doyle. Tento pohádkový příběh je založen na pravdivých událostech. (DeAthmark)

(více)

Recenze (15)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Skutečně nádherná záležitost podle skutečného příběhu. Ale takhle nahlížet mě na něj vážně nikdy nenapadlo - a vlastně proč ne? Nádherný příběh dětství a víry a o tom, že věřit se skutečně může v každém věku a že je to krásné. Typicky elegantní britská záležitost. Nádherná dobová atmosféra anglického venkova (Yorkshire!), nádherná hudba, úžasní herci (nejen Paul McGann, O'Toole a Keitel a další velká jména v malých rolích, ale zejména ústřední dvojice sestřenic, které jsou neuvěřitelně přirozené a prostě jim to věříte). Prostě opravdu nádherná záležitost pro úplně celou rodinu, která snad nemůže zklamat, protože je skvěle natočená a fakt příjemná. Další pohříchu neznámý film, což je opravdu ohromná škoda - já ho rozhodně nevidím naposledy. Název filmu je opravdu přesný. 85 %. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Pohádkové podobenství o tom, že stále lze doufat, že sny se skutečně plní a to, v co z celého srdce věříme, se nám jednoduše nevyhne. Velmi zajímavé téma, zpracované výsostně citlivě, takže se snímek celkem statečně vyrovnává s nebezpečím jisté formy kýče - a to i díky životným, plastickým a věrohodným představitelkám holčiček, které své skřítky dokonce vyfotografovaly. Postava kouzelníka Houdiniho, s přehledem ztvárněného Harvey Keitelem, paradoxně představuje až studený racionální pohled - i ten je ale nahlodán a posléze zlomen dětskou upřímností. Sir Arthur Conan Doyle Petera O'Toola pak dává naději, že doufat a snít lze v každém věku, a to, co z dětství dělá tak kouzelné období života, snad může s sebou člověk nést i nadále. ()

Reklama

silent64 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý príbeh, spracovanie ma nadchlo, nečakal som, že to bude natočené tak zrelo a s takým nadhľadom. Bohužiaľ, je smutné, ako na "nové zistenia" okamžite reaguje dnešná spoločnosť, vytrieskať zo všetkého okamžite zisk a senzáciu. Rozprávky a bájky o vílach a škriatkoch predsa musia mať nejaký skutočný podklad :) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pravdivá pohádka není pro děti. Když už, tak pro odrostlé teenagery. Název se snaží namluvit, že jde o skutečný příběh. Ten příběh snad skutečný byl, avšak fotky byly ve skutečnosti dokonalým podvrhem, k čemuž se dvě skutečné aktérky přiznaly. Pravdivá pohádka přináší (jako většina ostatních pohádek) poselství, které pro tentokrát zní: Věřte. Samotný film mě ze začátku pomalu vtáhl do středu dění, ve kterém jsem sice dlouho nevydržel, nicméně jde o zdařilé dílo, které neurazí vůbec ničím. Můžu jen doporučit případnou televizní projekci. ()

xargos 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem v dětství nehledal víly na krásných přírodních místech, ale hrál jsem si na mimozemské bytosti, z nichž některé byly ryze přátelské a jiné nikoliv. Tenhle filmový příběh jsem získal s krátkým videem vesmírných lidí v úvodu, takže tato asociace byla velmi trefná... Samotný příběh je kouzelný tím, jak z něj vyzařuje naděje a upřímnost, která odzbrojuje i "těžké váhy" - Harry Houdiniho a Sira Arthura Conana Doyla. Místy je však film slabší, dvojice rodičů zůstává jako by na povrchu věcí, ale poetika celého příběhu, závěrečné minuty s vílami i příchod zmizelého otce vše vyvažují. A ano, ten otec, který se jen mihne mezi dveřmi, je opravdu Mel Gibson, nemýlil jsem se... Věříte na víly? Tak zatleskejte! Svět není jen uchopitelný a ve všech situacích tak stroze jasný, jak by někteří z nás chtěli. Ještě, že existují děti a někteří dospělí, co se nebojí stát se jimi aspoň na chvíli... ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama