Reklama

Reklama

Hlava nad vodou

Trailer
USA, 1996, 92 min

Režie:

Jim Wilson

Scénář:

Eirik Ildahl (původní scénář), Geir Eriksen (původní scénář)

Kamera:

Richard Bowen
(další profese)

Muž, ležící v posteli je nahý a mrtvý. Jak se sem doslal? Kde je jeho oblečení? Otázky, na které se nedá tak lehce odpovědět a které mladou ženu Nathalii (Cameron Diaz - Maska, Líbánky bez ženicha) přivádí do choulostivé situace. Jak vysvětlí svému manželovi Georgovi (Harvey Keitel - Piano, Pulp Fiction, Imaginární zločiny), proč mrtvola jejího bývalého přítele leží v jejich ložnici? A proč zde právě o půlnoci dostal srdeční infarkt? Co s ním Nathalie prováděla? To jsou otázky jejího chorobně žárlivého manžela George... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Rodin 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že jsem zde téměř naprostá výjimka. Já byl nadšen, dlouho jsem film sháněl a nakonec jsem ho natáhl prostřednictvím Pinnacle TV z vysílání (bohužel Novy) i s reklamami. Velice velmi jsem se pobavil a miluju nadhled, se kterým se Harvey s Billym zmocnili svých úloh. Jen jedna poznámka - myslíte si, že už konečně českým dabingovým společnostem dojde, že hlas Harveyho Keitela se skutečně nepodobá hlasu Jana Přeučila ani v nejmenších detailech? ()

ethel91 

všechny recenze uživatele

nevím proč mám pocit, že propaguji především nedoceněný filmy :D, ale Hlava nad vodou mi taková přijde. nedoceněná a hodně dobrá. když jsem film shlédla před lety, když jsem byla mladší, zdálo se mi, že jde o typickou komedii. po letech jsem se podívala znovu a paradoxně mi to přišlo o několik příček brutálnější a drastičtější :D. každopádně je to opravdu unikátní propojení napínavého akčnějšího thrilleru a komedie. moc často se nevidí, aby takovéto míchání žánrů vyšlo dobře, ale u Hlavy nad vodou se to opravdu povedlo. a možná i to dává filmu tu pátou hvězdičku :). ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Mám rád čierne komédie, o to viac, o čo menej ich je. HLAVA NAD VODOU sa nijako zvlášť nevydarila, chýbajú jej ostrejšie hrany a výraznejšie dialógy. Na jednej strane je mi komorná zápletka blízka, zároveň však až na pár detailov (nové betónové schody) nedokáže prekvapiť a tak sa mi zdá, že ani prekvapiť záujem nemá. Čo môže byť u poriadnej čiernej komédie pomerne zásadný problém. ()

pupidup 

všechny recenze uživatele

Snad někdy na ten film dozraju. Cameron je mizerná a ošklivá, výjimečně trapně se nechichotající, herečka, která ale zřejmě podle hodnocení stále ohromuje pány tvorstva (v tomto filmu asi vypadá pravda lépe, než kde jinde), Harvey zas okromí mě....prostě toho drsného, ošklivého, ale charismatického mužíčka mám ráda. Krásné exteriéry, ale film mě ničím neohromil.... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ctihodný soudce Harvey Keitel se zamiloval do hříšnice Cameron Diaz, dle litery zákona ji potrestal, a pak s ní odjel na slunný ostrov prožít krásný začátek manželského života. Jednou však Keitel odjede na ryby a na ostrově se objeví bývalý Diazin přítel, který soudí, že má u ní ještě šanci. Ona z něj není nadšena, ale vyhodit ho nedokáže a on se opije a ona ho ráno najde mrtvého. Tahle černá komedie docela šlape a působí velmi kompaktně. Hodně ji k tomu pomáhá výborné herecké obsazení. O humorné a proklatě černé situace není nouze. Je to tedy vydařený remake staršího švédského filmu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Pták jménem Mo, kterého má Lance (Craig Sheffer) jako mazlíčka, je dravec Karančo jižní (Polyborus plancus). I když vzhledem připomíná papouška, opravdu se jedná o dravce, a to z čeledi sokolovitých. Konkrétně tento pták se jmenuje Mo i ve skutečnosti. Jedné se o velmi inteligentní druh, který dokáže používat i nástroje. (Prochy38)

Reklama

Reklama