Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá zpěvačka Deloris zpívá v baru herny Nevada Club v Renu. Je milenkou majitele podniku, překupníka drog Vinceho LaRoccy. Jednoho dne se stane svědkyní vraždy. Hledá pomoc u policie a detektiv Souther ji jako korunní svědkyni v chystaném procesu s Vincem ukryje v karmelitském klášteře. Deloris zpočátku odmítne, ale když zjistí, že mafián na ni vypsal odměnu, svolí. Přísná matka představená souhlasí jen na naléhání biskupa a představí ji ostatním sestrám jako sestru Mary Clarence z kláštera v Renu. Od svého nástupu má však Deloris problémy nejen s matkou představenou, ale také s řeholním životem jeptišek. Nakonec ji matka představená přidělí k pěveckému sboru. Deloris se s vervou pustí do práce a za několik dní se objeví první výsledky. Sbor poprvé nezpívá falešně. Jak se úroveň sboru zlepšuje, přichází do kostela stále více lidí. A když Deloris přesvědčí ostatní, aby se věnovaly práci mimo klášter, jeho sláva roste. Přiláká však pozornost médií. Netrvá dlouho a Deloris se mihne na televizní obrazovce. Zanedlouho jí Vince se svými zabijáky vypátrá a unese zpět do Rena. Jeptišky to tak nenechají a vydají se jí na pomoc. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (238)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie s živelnou Whoopi Goldbergovou neupadá do buranské řachandy za každou cenu, všichni jsou tu sympatičtí (včetně "ťuňťovských" pohůnků hlavního mizery) a dobrosrdečná naivita zápletky, jakožto i samotných jeptišek se dá krájet – anebo energicky "polosvětsky" vyzpívat v kostelním chóru. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Velmi podařená komedie z prostředí kláštera. Whoopi v hlavní roli je zde snesitelná a postupem času si mě získala na svou stranu. V tomto snímku ji byla svěřena role Dolores , barové zpěvačky a milenky mafiána , která uzří vraždu , ve které je hlavním aktérem její již zmiňovaný milenec a mafián v jedné osobě. Rozhodne se jej udat policii a ta jí schová do kláštera , kde je nucena stát se chtě nechtě jeptiškou. Dolores (Whoopi) se s tím zprvu nechce smířit , ovšem po chvíli si to rozmyslí a zůstává. Poté započne revoluci a přeměnu kláštera a jeho obyvatelek k obrazu svému a matka představená a ctihodné sestry se mají na co těšit! Je to nenáročná komedie pro širší spektrum diváků , která neurazí a příjemně pobaví. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Původně měla hrát hlavní roli Bette Midlerová. No, nevím, jestli by to dopadlo tak dobře. Whoopi Goldbergová sice někdy pořádně ujede, ale v tomhle filmu a v 'Duchovi' je dobrá. Jako vždy vynikající jsou také Maggie Smithová, Elaine Stritchová a hlavně Kathy Najimyová, velmi dobře nadabovaná Jaroslavou Kretschmerovou. Hudební čísla jsou oslňující. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Whoopi baví. Komedie na nedělní večer, která v žádném případě neurazí, dobře pobaví a možná i tu slzu někdo uroní. Má-li se materialistická zpěvačka přeměnit v cudnou řádovou sestru, aby se ukryla před svými pronásledovali, není to všední nápad, navíc když si jako "vedlejšák" střihne roli učitelky zpěvu. 65% = 3/5 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marc Shaiman: 1. The Lounge Medley - Deloris & The Ronelles ,2. The Murder - Marc Shaiman ,3. Getting Into The Habit - Marc Shaiman ,4. Rescue Me - Fontella Bass ,5. Hail Holy Queen - Deloris & The Sisters ,6. Roll With Me Henry - Etta James ,7. Gravy - Dee Dee Sharp ,8. My Guy (My God) - Deloris & The Sisters ,9. Just A Touch Of Love (Everyday) - C&C Music Factory ,10. Deloris Is Kidnapped - Marc Shaiman ,11. Nuns To The Rescue - Marc Shaiman ,12. Finale: I Will Follow Him ('Chariot') - Deloris & The Sisters ,13. Shout - Deloris & The Sisters & The Rondelles ,14. If My Sister's In Trouble - Lady Soul , ()

Galerie (33)

Zajímavosti (25)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 139,6 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 231,6 mil. (NIRO)
  • V českém dabingu se objevila jedna hudební chyba v překladu. Když Deloris (Whoopi Goldberg) převezme pěvecký sbor, požádá sestry, aby zazpívaly akord, a jmenuje postupně tóny D, F a A. To by byly akordy stupnice D moll, ale klavíristka hraje tóny ze stupnice D dur. Mělo by se tedy jednat o tóny D, Fis a A. (Joe16210)
  • Sestra v akcii bola celosvetovo šiestym najvýnosnejším filmom roku 1992. (martin1m2)

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama