Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá zpěvačka Deloris zpívá v baru herny Nevada Club v Renu. Je milenkou majitele podniku, překupníka drog Vinceho LaRoccy. Jednoho dne se stane svědkyní vraždy. Hledá pomoc u policie a detektiv Souther ji jako korunní svědkyni v chystaném procesu s Vincem ukryje v karmelitském klášteře. Deloris zpočátku odmítne, ale když zjistí, že mafián na ni vypsal odměnu, svolí. Přísná matka představená souhlasí jen na naléhání biskupa a představí ji ostatním sestrám jako sestru Mary Clarence z kláštera v Renu. Od svého nástupu má však Deloris problémy nejen s matkou představenou, ale také s řeholním životem jeptišek. Nakonec ji matka představená přidělí k pěveckému sboru. Deloris se s vervou pustí do práce a za několik dní se objeví první výsledky. Sbor poprvé nezpívá falešně. Jak se úroveň sboru zlepšuje, přichází do kostela stále více lidí. A když Deloris přesvědčí ostatní, aby se věnovaly práci mimo klášter, jeho sláva roste. Přiláká však pozornost médií. Netrvá dlouho a Deloris se mihne na televizní obrazovce. Zanedlouho jí Vince se svými zabijáky vypátrá a unese zpět do Rena. Jeptišky to tak nenechají a vydají se jí na pomoc. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (238)

Tuty 

všechny recenze uživatele

Jedinej důvod, proč si tuhle komedii pamatuji, je ten, že na maturitní ples ještě na průmyslovce kluci vymysleli, ze jako půlnoční překvapení budeme mít výstup v jeptiščích hábitech, a to se vším všudy inspirováni právě tímto filmem. Takže mamka jednoho kluka ze třídy, povoláním švadlena z města Žebráku, dostala do ruky počet hábitů, jenž má o chvílích volna nám, bandě středoškolskejch delikventů z města Příbrami, ušít na míru, my jsme si "je", tedy ty hrudníky (ačkoliv nevím, kdo si co přesně měřil, jako slaboproudí elektrikáři jsme neměli ve třídě jedinou slečnu - bohužel), hezky pěkně přeměřili, sehnali kříže a svíčky a o půlnoci zazpívali a zatancovali Macarénu a další hitovky a všichni byli veskrze spokojení, včetně nás. Opravdu jsme to totiž celkem i uměli, a to i s potřebnou choreografií, protože jsme to "trénovali" o velkej přestávkách v tělocvičně jako na spartakiádě asi 2 měsíce. Jó sestry v akci, rád na to vzpomínám. Párkrát už jsem půjčoval i kostým... ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem to měl natočené na videokazetě a omílal jsem to pořád dokola. Možná i proto už mě tato komedie docela omrzela, ale přesto přiznávám, že svůj humor to dozajista má. A bezpochyby se jedná o nejlepší roli Whoopi Goldberg. Dopl.: Takže po letech, co jsem tuto skvělou komedii neviděl, dodávám, že je to spolu se "Sám doma" nejlepší komedie devadesátek... Je to tak, a btw. přidávám hvězdu. ()

Reklama

Erichan 

všechny recenze uživatele

Taktiež jedna z mála dobrých komédií a popravde sa trošku škrabem za hlavu nad takým slabým hodnotením. Isto, hlavná cieľovka nie sú muži, ale že by naozaj toľko málo žien pozeralo filmy, alebo sa k nim vyjadrovalo? Pre baby určite super milá oddychová komédia bez zbytočnej presladenosti a so super soundtrackom a sesterstvom, s ktorým sa vedia stotožniť iba ženy :) A páni, nežiarlite, vy máte svoje bratstvá ;) Ale ináč, ak chcete stráviť filmový oddychový večer so svojou polovičkou, urobiť jej radosť a sami pri tom netrpieť, tak toto je veľmi dobrá voľba ;) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od príšernej dvojky je prvá Sestra v akcii vynikajúca záležitosť od chlapíka (rok nato zomrel), ktorý nakrútil už obdobný „film s tempom“, Hriešny tanec. Whoopi Goldberg je taká skvelá, že chlapi nemajú šancu a ako Harvey Keitel, tak Bill Nunn výrazne nudia. Zato ženy Whoopi nahrávajú na smeč prekvapivo kvalitne, čo je prípad najmä bacuľky Kathy Najimy a prísnej matky predstavenej v podaní Maggie Smith. Scenár je sám osebe hrozné klišé, ale akonáhle sa začne spievať, je to nákazlivá bomba. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jelikož ulítávám na Gospelových melodiích, tak jsem byl tímto filmem hodně potěšen. Film je to hodně prostý, nemá nějaké výrazné zvraty, ale má skvělý humor, úžasné písničky a Whoopi Goldberg, která se rozhodně necítí v jeptiškovském hábitu pohodlně, přesto předvádí její typický kvalitní herecký výkon. :-) Nesmím též opomenout skvělý dabing nejen Whoopi, ale celého hereckého sboru. Prostě sestra v akci je přesně komedie šitá mi na míru a hodnocení pod 3 hvězdičky já osobně nepochopím snad ani ve snu!!! 10/10 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (25)

  • Sestra v akcii bola celosvetovo šiestym najvýnosnejším filmom roku 1992. (martin1m2)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 139,6 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 231,6 mil. (NIRO)
  • V roku 2006 sa Sestra v akcii vrátila ako muzikál na divadelné dosky. Muzikálové predstavenia po celom svete lámali rekordy návštevnosti a Sestra v akcii sa opäť stala hitom. Režisérom bol Peter Schneider a na scenári sa podieľala s ďalšími kolegami aj Whoopi Goldberg (Deloris). Muzikál mal derniéru v auguste 2012 a celkovo bolo odohratých 561 predstavení. (martin1m2)

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama