Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá zpěvačka Deloris zpívá v baru herny Nevada Club v Renu. Je milenkou majitele podniku, překupníka drog Vinceho LaRoccy. Jednoho dne se stane svědkyní vraždy. Hledá pomoc u policie a detektiv Souther ji jako korunní svědkyni v chystaném procesu s Vincem ukryje v karmelitském klášteře. Deloris zpočátku odmítne, ale když zjistí, že mafián na ni vypsal odměnu, svolí. Přísná matka představená souhlasí jen na naléhání biskupa a představí ji ostatním sestrám jako sestru Mary Clarence z kláštera v Renu. Od svého nástupu má však Deloris problémy nejen s matkou představenou, ale také s řeholním životem jeptišek. Nakonec ji matka představená přidělí k pěveckému sboru. Deloris se s vervou pustí do práce a za několik dní se objeví první výsledky. Sbor poprvé nezpívá falešně. Jak se úroveň sboru zlepšuje, přichází do kostela stále více lidí. A když Deloris přesvědčí ostatní, aby se věnovaly práci mimo klášter, jeho sláva roste. Přiláká však pozornost médií. Netrvá dlouho a Deloris se mihne na televizní obrazovce. Zanedlouho jí Vince se svými zabijáky vypátrá a unese zpět do Rena. Jeptišky to tak nenechají a vydají se jí na pomoc. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (238)

heyda 

všechny recenze uživatele

Jelikož ulítávám na Gospelových melodiích, tak jsem byl tímto filmem hodně potěšen. Film je to hodně prostý, nemá nějaké výrazné zvraty, ale má skvělý humor, úžasné písničky a Whoopi Goldberg, která se rozhodně necítí v jeptiškovském hábitu pohodlně, přesto předvádí její typický kvalitní herecký výkon. :-) Nesmím též opomenout skvělý dabing nejen Whoopi, ale celého hereckého sboru. Prostě sestra v akci je přesně komedie šitá mi na míru a hodnocení pod 3 hvězdičky já osobně nepochopím snad ani ve snu!!! 10/10 ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Velmi podařená komedie z prostředí kláštera. Whoopi v hlavní roli je zde snesitelná a postupem času si mě získala na svou stranu. V tomto snímku ji byla svěřena role Dolores , barové zpěvačky a milenky mafiána , která uzří vraždu , ve které je hlavním aktérem její již zmiňovaný milenec a mafián v jedné osobě. Rozhodne se jej udat policii a ta jí schová do kláštera , kde je nucena stát se chtě nechtě jeptiškou. Dolores (Whoopi) se s tím zprvu nechce smířit , ovšem po chvíli si to rozmyslí a zůstává. Poté započne revoluci a přeměnu kláštera a jeho obyvatelek k obrazu svému a matka představená a ctihodné sestry se mají na co těšit! Je to nenáročná komedie pro širší spektrum diváků , která neurazí a příjemně pobaví. ()

Reklama

mol1111 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu na ČSFD překvapivě nízko hodnocená komedie. Asi hodně záleží na tom, jak moc máte rádi hudbu let šedesátých v gospelové úpravě. Já to třeba miluju :) Ale podle mě je to prakticky dokonalý film po všech stránkách: má to tempo, žádná hluchá místa, perfektní herecké výkony (hlavně Whoopi a Maggie), morální poučení podané snesitelným způsobem, srozumitelnou dějovou linku a hromadu humoru založenou tradičně na rozporu dvou světů (rebel vs. odpovědnost). Já osobně si neumím představit lepší rodinou komedii, bavilo mě to v patnácti, baví mě to i ve čtyřiceti, i když jsem to už kolikrát viděl… ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vtipe vylez. Nic proti živelné Whoopi Goldberg, ale tenhle film nestojí za nic. Jsou však americké komedie s hrubozrnným humorem, pak ty s decentním humorem a to je tenhle případ, a to znamená pronudit se celým filmem. Navíc hábit abatyše a klášter, to opravdu není nic pro mě. Nevím, co pochválit. Film se mně nelíbil, ale snad jen ta Whoopi film rozpohybovala, ale bylo to předlouhé strávení nad něčím, co neumělo pobavit. Zesnulý Emile Ardolino dělal fakt pičovské až kýčovité filmy. Tenhle je jedním z nich. Ztráta času. 20% ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Udivuje mě pouze hodnocení necelých 70%. Film, který se mi zapsal jako nezapomenutelný zážitek na dětství. Miluju hudební komedie a ještě s takovým kouzlem,které Whoopi dokázala stvořit svým hereckým uměním s velkým U.Peprné hlášky, milá až místy dojemná atmosféra..Typické klišé, které začíná napravením nenapravitelné drzé barové zpěvačky a končí nádherným zpěvem před samotným papežem.Excelovala také Maggie Smith se svou sestrou představenou a nesmělá ale geniální Wendy Makkena s hlasem jako zvon...Za mě neexistuje nic jiného než 100% !! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (26)

  • Počas titulkov až tri titulky magazínov majú chybne napísané meno hlavnej hviezdy, ktoré je Deloris (Whoopi Goldberg) a nie Delores. Dve ďalšie obálky to majú správne. (martin1m2)
  • Klášter, ve kterém se Whoopi Goldberg (Deloris) schovává, je katolický kostel sv. Pavla v ulici Valley č. 221 v San Franciscu. (HappySmile)
  • Sestra v akcii bola celosvetovo šiestym najvýnosnejším filmom roku 1992. (martin1m2)

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama