Reklama

Reklama

Smoke

  • Německo Smoke - Raucher unter sich (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Auggie Wren je poetický majitel brooklynského obchodu s doutníky, místa, které je považováno za ostrůvek lidského porozumění, oázu klidu i záchytný bod, k němuž se upínají věrní zákazníci. Jedním z nich je i Paul Benjamin, spisovatel a zlomený muž, jehož těhotná manželka byla kousek od trafiky zastřelena. Když Paulovi jednoho dne zachrání život mladý černoch jménem Rašíd, mezi spisovatelem a jeho zachráncem se zrodí přátelství a společně začnou pátrat po Rašídově dávno ztraceném otci. Auggie je překvapený, když se v obchodě nečekaně objeví jeho bývalá přítelkyně Ruby, která mu oznámí, že by její těhotná, drogově závislá dcera Felicity klidně mohla být jeho - a zoufale potřebuje pomoc. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Pár střípků ze života různých lidí, které poslepuje vzájemný osud a obchod s tabákem. Nic světoborného, ale tak syrově přitažlivého, že to zkrátka člověka nenudí navzdory tomu, že děj příliš nepádí. Myslím, že takový film je třeba jednou za čas vidět. Výteční herci v rolích, které jim pasovaly a výsledek je přímo elektrizující. Když pak vidíte závěrečné scény a titulky, říkáte si, že to bylo vlastně fajn. Že vám to snad i něco dalo. 90% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Typický príklad malého amerického nezávislého snímku v pozitívnom aj negatívnom zmysle slova. Jednotlivé príbehy nie sú ničím výnimočné, azda aj trochu predvídatelné a nie príliš uveritelné. Najmä otec a syn, krádež peňazí. Na druhej strane to rýchlo ubieha a celý film stojí na áčkovom luxusnom obsadení. Slávni herci si takto zvyšujú svoj umelecký kredit. 70%. ()

Reklama

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Osudy několika lidí, které spojuje kouř - nic víc, nic míň, ono vlastně ani nic víc není potřeba. Filmeček působí hodně nezávisle a tipnul bych, že u jeho natáčení panovala obrovská pohoda. Osudy lidí se proplétají plynule, nikoliv křečovitě a s nucenými pointami, jak je dneska v podobně žánrově laděných filmech zvykem a lze si představit, že podobná story na newyorských ulicích někde odehrává. Smoke je film, kde není potřeba nic moc psát - snad jen doporučení, že když se chcete na chvilku nechat unést filmovou pohodou, nenervovat se, nemotat si hlavu zapeklitými pointami, příjemně se pousmívat, je to přesně ta ideální volba. Snad už jen dodám, že Harveyho vánoční příběh je nádhernej a nejsilnější moment filmu (přiznání Rashida u jeho otce s neskutečným výkonem Foresta Whitakera je hned v závěsu) ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Příjemné pohlazení po duši v koprodukčním a nezávislém dílku. Tyto filmy točené z radosti a pro radost zatraceně mohu. Kouření jsem nikdy moc neholdoval ( v palírně k rezavé vodě) a před pár lety se zařekl a vsadil, že si zapálenou bílou tyčku do úst už nevložím. Občas si s rozkoší dám doutníček a vychutnávám ho stejně pomalu jako "Smoke". Mozaika charakterů sice občas šustne papírem, ovšem to je stejné zlo, jako nikotin obsažený v kuřivu tohoto snímku. A sakra teď si jdu tajně kuřnout s Auggiem. . ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemám nič proti filmom usporiadaným do poviedkovej formy so spojovacím prvkom. Tým je malá trafika, v ktorej sa nielen predávajú tabakové výrobky, ale sa v nej aj stretávajú a pretínajú osudy niekoľkých postáv. Potiaľ dobre. Takýto projekt však okrem radosti nad tým, že aj v nasledujúcej poviedke sa stretávate so známymi osobami, musí disponovať aj dobre napísaným scenárom, ktorý zabezpečí vyrovnanosť jednotlivých častí a ich nenásilné prepojenie. A bol to podľa mňa scenár, ktorý film s výborne hrajúcimi hercami zrazil na úroveň ľahkého nadpriemeru. Viackrát bolo konanie postáv málo uveriteľným a rušilo mi pôžitok zo sledovania tejto konverzačnej skladačky. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku v USA, v lokalitách Phillipstown, Garrison, Peekskill, Brooklyn Promenade, Park Slope a Westchester County. (Terva)
  • Dům Cyruse (Forest Whitaker) se natáčel na adrese 1627 U.S. 9, Garrison v New Yorku. Dům už neexistuje. (sator)

Reklama

Reklama