Reklama

Reklama

Smoke

  • Německo Smoke - Raucher unter sich (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Auggie Wren je poetický majitel brooklynského obchodu s doutníky, místa, které je považováno za ostrůvek lidského porozumění, oázu klidu i záchytný bod, k němuž se upínají věrní zákazníci. Jedním z nich je i Paul Benjamin, spisovatel a zlomený muž, jehož těhotná manželka byla kousek od trafiky zastřelena. Když Paulovi jednoho dne zachrání život mladý černoch jménem Rašíd, mezi spisovatelem a jeho zachráncem se zrodí přátelství a společně začnou pátrat po Rašídově dávno ztraceném otci. Auggie je překvapený, když se v obchodě nečekaně objeví jeho bývalá přítelkyně Ruby, která mu oznámí, že by její těhotná, drogově závislá dcera Felicity klidně mohla být jeho - a zoufale potřebuje pomoc. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (245)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Malý, velký film. o malých, velkých lidech. Zapadlý krámek, kdesi v malém newyorském obchůdku, kde se protnou osudy několika našich hlavních hrdinů. Sladkobolné vyprávění, opravdu jako ze života, podpořeno tradičně přesvědčivými hereckými výkony. Milovníci tabáku, ti může klidně jednu hvězdu směle přihodit, já už s kouřením dávno přestal :) ()

Javad 

všechny recenze uživatele

Ha! Ak ste na fajčiarskej odvikačke alebo sa pokúšate prestať, tak bacha na tento film, bude sa vám páčiť! Nie je tam ani jedna scéna kde by sa nefačilo, asi preto sa volá SMOKE :) No nielen to je na ňom dobré, má krásne jednoduchý ale o to zaujímavejší dej, dobré postavy a v neposlednom rade Harveyho Keitela, ktorý je tu opäť excelentný. V jednoduchosti je krása! ()

Reklama

zipper111 

všechny recenze uživatele

Hodně silný film, naprosto dokonale zahraný do posledního herce. Nejsilnější scény jsou asi s Forestem Whitakerem, ale nejlepší scéna je, když Auggie vypraví Paulovi vánoční povídku, to jsem si film vychutnával do posledního šluku. To její z filmovaní na začátku titulků me přišlo bohužel lehce zbytečné, ale i to mělo svoje kouzlo. Film, který musí vidět každý, kdo má rád dobrý příběh, skvělé herce a ani nemusí mít rád cigára. :) 5* ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vím, proč kouřím, protože jsem v pohodě nebo jsem v pohodě a proto kouřím ? Každopádně vím jak zvážit kouř a je fajn si jen tak sednout a koukat na obyčejný film plný obyčejných lidí a obyčejných osudů, ale s neobyčejným osobitým kouzlem..Smoke vám prostě navodí pohodu tak jak to umí dobrá cigaretka. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Malá velká sentimentální mozaika postav a příběhů propojených sladkým kouřem snů tvořícím tu samou látku, z které jsou utkány naše životy. „We are such stuff as dream are made on, and our little life is rounded with a sleep" - „Jsme látka, z jaké stvořeny sny, a naše malé žití kol a kol jest obklopeno spánkem" (W. Shakespeare Bouře) ___ Ministerstvo zdravotnictví varuje: Kouřeni mění vnímání reality. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku v USA, v lokalitách Phillipstown, Garrison, Peekskill, Brooklyn Promenade, Park Slope a Westchester County. (Terva)
  • Auggie (Harvey Keitel) má svůj nelegální kšeft postaven na tom, že v té době bylo v USA embargo na vše kubánské, tedy i na doutníky, po kterých byla velká sháňka. (sator)
  • Postava Augustuse „Auggieo“ Wrena (Harvey Keitel) je vytvořena po vzoru skutečného majitele Augie's Jazz Bar, který byl uzavřen v roce 1998. Když se podnik v roce 1999 znovu otevřel, noví majitelé si nemohli ponechat název bývalého podniku. Aby uctili jeho odkaz, nazvali nový klub po filmu z roku 1995 – „Smoke“. (sator)

Reklama

Reklama