Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poručík Tyler je zklamaný tím, že nebyl jmenován velitelem ponorky, jak si představoval, ale pouze jeho zástupcem. Navíc ponorka, na které slouží, dostala právě nečekaný a nesnadný úkol: přepadnout poškozenou německou ponorku, na jejíž palubě je kódovací stroj Enigma. Získáním tohoto kódovacího stroje by spojenecká vojska získala přístup k tajným informacím německé armády, a tedy i rozhodující převahu. Plán na přepadení ponorky a ukradení kódovacího stroje spočívá v tom, že Američané se převléknou za německé námořníky a budou předstírat, že jsou ze zásobovací ponorky a jdou také pomoci s opravou. Plán se zezačátku podaří, ale brzy se pravá totožnost prozradí a dojde k boji, který skončí zcela nečekaně. Němci sice americkou ponorku zničí, ale na německé se zachrání část Američanů se zajatými Němci… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Film, který má tu výhodu, že zbytečně nenatahuje, vrhá se rovnou do děje a celý ve svižném tempu uplyne. Dá se to celkem snést, jen se přitom člověk nesmí moc pozastavovat nad reálností děje, nad tím, že Němci jsou tu ještě blbější než ve východních filmech a neměl by vědět, jak to bylo se získáním šifrovacích přístrojů doopravdy (např. by mu neměl něco říkat torpédoborec HMS Wolverine a ponorka U-110). BTW skutečná ponorka U-571 byla potopena 28.1.1944 letounem královského australského letectva. Jejího šifrovacího přístroje se nikdy nikdo nezmocnil. Vidět ten film poprvé o pár let později, odpad by jej neminul, ale tehdy jsem to ke svému překvapení celkem unesl. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Žádnej druhej Das Boot se nekoná. Tohle je po všech stránkách průměrný ponorkový drama. Navíc je nutný brát film s nadhledem. Je to prostě taková vymyšlená báchorka na motivy 2. světový války. Když to budete chtít srovnávat se skutečností, tak to můžete rovnou hodit do odpadu. Ale jinak se u toho dá na 2 hodiny celkem slušně zabavit, protože od první do poslední minuty se tam pořád něco děje. Žádný nudný pasáže s loučenim před vyplutim a podobný píčoviny ve filmu nejsou. A potěšil mě můj oblíbenec Harvey Keitel a překvapivě i Matthew McConaughey, kterej jinak hraje samý takový debílkovský typy v romantickejch komediích. Tady předved zřejmě svůj životní výkon. 65% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Šifrovací zařízení Enigma je zase v kurzu a smečky německých ponorek v temné hlubině slídí a střílí na vše, co působí jen trochu nepřátelsky. Jedna poškozená ponorka nicméně ukrývá proklínaný šifrovací stroj, který má pro Američany zatraceně velkou cenu. Ale nebude to snadné a ne všichni z toho vyváznou bez újmy. Režisér třetího terminátořího dobrodružství Jonathan Mostow vsadil na příjemně autentickou retro atmosféru, dokázal využít efektní potenciál, kdy nechybí solidní zvukové efekty i diváky očekávané úhybné manévry na poslední chvíli. Navíc mnohé scény působí překvapivě syrově. Velmi solidní je i herecké obsazení, nikdo sice tehdy nevěřil, že Matthew McConaughey zašlape romanticko-komediální žánr a bude jednou platit za charakterního herce s Oscarem v kapse, nicméně v téhle vojenské štaci vypadá velmi dobře. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nejhorší ponorkový film to určitě není, tohle nehezké prvenství patří snímku V rukách nepřítele, ale žádná sláva se taky nekoná. Lépe řečeno, pokud jste fandové popkornovek, může vám Mostowův kousek sednout. Hezky se tam střílí, bouchá to, správní hoši vždycky mají lepší mušku a větší štěstí, rozbitá ponorka dělá akrobatické kousky, no zkrátka sranda k popukání. Pokud máte ale raději propracované realistické drama, velkým obloukem se Ponorce U-571 vyhněte. Na mě je to prostě moc plytké a hloupé. Celkový dojem: 40 %. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Ne všechny válečné filmy s podobnou tématikou mi sednou, ale tohle je výjimka. Film má dobrý příběh, skvělé spracování, napětí a slušnou atmosféru. Hudba průměr. Ve filmu je dost akce, především dost ponorkových soubojů, které mě ze všeho nejvíc zaujaly. Herecké obsazení je na tom dobře. Film mohl být akčnější a mít více nápadů, přesto je to ale pro mě solidní podívanou, která neurazí a čas od času se dá sledovat. Takže film hodnotím na 79% = **** ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Bývalý britský premiér Tony Blair sa na film sťažoval vtedajšiemu americkému prezidentovi Billovi Clintonovi, aby ho označili za fikciu, čo nemá s realitou nič spoločné. (Raccoon.city)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v Atlantickom oceáne, tak filmári pracovali predovšetkým v Stredozemnom mori, na Malte, v rímskych filmových štúdiách Cinecittà, Kalifornii a Rusku. (MikaelSVK)

Související novinky

David Ayer a pět tankistů bez psa

David Ayer a pět tankistů bez psa

15.02.2013

Specialista na moderní policejní thrillery má za sebou minulost policajta v Los Angeles a člena posádky americké ponorky. První zkušenost proměnil v sérii drsných kriminálních dramat (loni se vytáhl… (více)

Reklama

Reklama