Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poručík Tyler je zklamaný tím, že nebyl jmenován velitelem ponorky, jak si představoval, ale pouze jeho zástupcem. Navíc ponorka, na které slouží, dostala právě nečekaný a nesnadný úkol: přepadnout poškozenou německou ponorku, na jejíž palubě je kódovací stroj Enigma. Získáním tohoto kódovacího stroje by spojenecká vojska získala přístup k tajným informacím německé armády, a tedy i rozhodující převahu. Plán na přepadení ponorky a ukradení kódovacího stroje spočívá v tom, že Američané se převléknou za německé námořníky a budou předstírat, že jsou ze zásobovací ponorky a jdou také pomoci s opravou. Plán se zezačátku podaří, ale brzy se pravá totožnost prozradí a dojde k boji, který skončí zcela nečekaně. Němci sice americkou ponorku zničí, ale na německé se zachrání část Američanů se zajatými Němci… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Richard Marvin: 1. End Credits #1 [2:16] ,2. Sub Battle [5:45] ,3. Material Office [1:14] ,4. Chase [2:55] ,5. Finale and Dedication [4:41] ,6. Picking Up Survivors [2:41] ,7. S-33 Leaves Port [1:43] ,8. Big Leaks [1:46] ,9. Restarting the U-571 [1:07] ,10. Going to 200 Meters [1:06] ,11. Destroyer Battle [8:36] ,12. Enigma Photo/Swastika [2:09] ,13. Pier Intro [0:55] ,14. Lock and Load [2:17] ,15. Taking the U-571 [1:44] ,16. Tyler Picks Trigger [1:16] ,17. U-571 Rises/Trigger Struggles [2:35] ,18. S-33 Sinks [2:23] ,19. Searching Below [2:14] ,20. Opening/U-571 Attacks [2:30] ,21. U-571 Surfaces [1:25] ,22. Tyler's Torpedo Plan [5:10] ,23. Quiet Theme (End Credits #2) [3:39], ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná ponorková jednohubka, která si jistě získá pozornost každého díky velmi příjemnému tempu. Matthew McConaughey se svým týmem nedostanou skoro ani sekundu na odpočinek. Jakmile odvrátí jedno nebezpečí, tak přichází další. Pořád se válčí. Pořád se něco děje. Není čas na patetické kecy. Přesto film zřejmě nemá potenciál zarýt se nějak hluboko pod kůži a brzy na něj zapomenete. Ponorky byly taky hezké. [78 %] ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

U-571 nejde moc do hloubky (hehe), ale spíše je akčně-dramatický takovým tím klasickým hollywoodským stylem, kdy parta chlapů všechno na poslední chvíli zachrání. A ačkoli filmu co se týče historické věrohodnosti nevěřim ani nos mezi ušima, po stránce zábavnosti to bylo hodně vysoko. Kvalitně obsazené, napínavé a v rychlém tempu odvyprávěné. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Popcornové válečné drama , které se drží historických faktů asi jako Paroubek s Topolánkem za ruce. Mostow to aspon vynahrazuje skvělou akcí a i atmosférou. Díky tomuto filmu mohl točit Terminátora 3. Přeci jen ponorková akce je jen jedna a to DAS BOOT. Na to nikdo pořád nemá! Něják , ale nemusím Bon Joviho jako herce. Ještě , že má jen štěk a žblunk! ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Drama na moři za 2.svět.války dle skutečné události. V ponorce, což je vlastně potenciální "plovoucí rakev" se toho moc akčně natočit nedá. A přesto se podařilo režiséru Jon.MOSTOWI "vtlačit" do tohoto snímku kus napětí, akce i psychologie. Dostal-li tento snímek (dle kolegy Houdiniho) OSCARA za zvukové efekty, pak už to napovídá, že film vzbudil u poroty velkou pozornost. Myslím, že je to výborný válečný film, jeden z nejlepších jaké jsem o "ponorkových filmech" viděla. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Film je inšpirovaný ponorkou U-110 a Operáciou Primrose, počas ktorej sa Britské námorníctvo zmocnilo šifrovacieho stroja Enigma. Dokumenty nájdené v ponorke taktiež pomohli rozlúštiť šifru Reservehandverfahren, ktorá sa používala ako alternatíva k Enigme. (Sepp37)
  • Šifrovací stroj Enigma, který byl použitý ve filmu, byl skutečný, nikoli rekvizita. Byl zapůjčen pro film od sběratele. (Čulo)
  • Film se nedrží skutečných události, pravdou však je, že se spojencům podařilo získat kódovací přístroj Enigma, který pomohl ke konečnému vítěství. (Indy21)

Související novinky

David Ayer a pět tankistů bez psa

David Ayer a pět tankistů bez psa

15.02.2013

Specialista na moderní policejní thrillery má za sebou minulost policajta v Los Angeles a člena posádky americké ponorky. První zkušenost proměnil v sérii drsných kriminálních dramat (loni se vytáhl… (více)

Reklama

Reklama