Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (174)

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Dosti nezvládnutý počin z hlediska vývoje příběhu a naprostá scénáristická katastrofa s nesympatickými postavami a "jakože" morálním poselstvím o tom, že člověk se neliší od zvířat. Snímek obsahuje prvky akce / dobrodružství / hororu / sci-fi a romantiky, ovšem jejich kombinace je zásluhou nešikovné režie dosti křečovitá a sledování činí umorným, což zamrzí vzhledem k obstojnému technickému zpracování, které je oním důvodem, proč se k "Ostrovu Dr. Moreau" rád vracím. Lokace jsou zvoleny na výbornou a jejich krása je umocňena pěknou kamerou, též zvuk příjemný a masky tím nejlepším - zmutované bytosti vzbuzovaly nepříjemný pocit (porodní scéna byla i na mně hnus) a před prací maskérů smekám, snažili se jediní. Další zpracování / remake hádám už jen s odpudivými CGI humanoidy co? A jó vlastně, filmové "Cats" ()

POMO 

všechny recenze uživatele

V dobe, keď šiel tento paskvil v kinách, išlo o najhorší film, aký som kedy videl na filmovom plátne. Moja jedna hviezda je iba za masky a za to, že pri scéne pôrodu mutanta mi nabehli zimomriavky. Ináč po všetkých stránkach zlý vtip, ktorý akoby chceli všetci zúčastnení natočiť čo najhoršie, ako to šlo. Prítomnosť Marlona Branda zarážajúca! ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to, ale pro mne to zas takový propadák nebyl. Herecké obsazení se pravda příliš nevyvedlo a hlavní hrdina mi byl spíše nesympatický. Taky dějová linie byla řekněme nevyladěná a špatně, až diametrálně rozvržená. Nezajímavé a nudné pasáže byly natahovány a ty svižnější neměly prostor. Gradace filmu byla vyloženě sfouknuta jako svíčka. Na druhou stranu masky byly velice zdařilé a Brando potěšil. Celkově je film řekněme průměrným béčkem, na které se dá koukat, i když mohl dopadnout daleko lépe. 45% ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Tam za vodou v rákosí se nachází malý ukrytý ostrůvek, všech šílených vědátorů ráj. Pobíhají tu veselé opičky, které žijí ve vegetariánské komunitě s podivnými zákony, jejichž porušení znamená léčbu menším elektrošokem. No, není to ideální místo pro dovolenou? Ostrov Dr. Moreau by možná nebyl až tak špatným filmem, kdyby nebyl tak zběsile sestříhaný. Jsou zde brutální zkratky (dva muži při potyčce spadnou do vody, záběr na žraloka, který právě ucítil krev a šmytec, hotovo) a celkově je snímek neuvěřitelně zkracovaný. Těžko říct, jestli původním záměrem Frankenheimera bylo vtěsnat film do stopáže pilotního dílu nějakého seriálu, nebo jestli do post-produkce filmu tolik zasahovali producenti. Zřejmě vyhraje varianta číslo dvě, vzhledem k tomu, že původní režisér byl odvolán po pár dnech natáčení, ale takto to prostě nemůže fungovat, aby hrdinové při útěku proběhli džunglí po jediném střihu a objevili se daleko na pláži. Pochválit musím masky a slušného Thewlise a Kilmera, ale tyto dva pány bych si dokázal představit i kdyby si své role prohodili. Role božského Marlona je opravdu podivná, ostatně jako zbytek filmu. P.S. Zásadní otázka: Když na ostrově všichni jedí jen zeleninu, tak proč je Marlon Brando vyžraný jako vepř před porážkou, hm? ()

Rodin odpad!

všechny recenze uživatele

Tedy faktem je, že tohle mě moc nebralo ani v knižní podobě, ale přece jenom, filmové zpracování ze 70. let s Burtem Lancasterem a Michaelem Yorkem (a že to taky nebyl žádný zázrak) převyšuje tento opus přímo brutálně. Naprostá zbytečnost. Kolik hladových Eritrejců by se za tyhle prachy mohlo aspoň měsíc slušně pomět? ()

Galerie (30)

Zajímavosti (28)

  • Marlon Brando chcel určitým spôsobom sabotovať celý projekt a poriadne naštvať šéfa štúdia New Line Cinema. Počas natáčania oslovil režiséra (John Frankenheimer) s tým, aby stopol produkciu a aby spolu "tajne" prepísali scenár. "Zastavil auto a povedal mi, aby sme sa vykašlali na štúdio, že nevedia, čo robia. Hovoril, že ma skvelý nápad ako obohatiť film. Chcel, aby postava doktora Moreaua nosila po celý čas klobúk. V samotnom závere by si ho dal dole, a divák by zistil, že pod ním sa skrýva hlava delfína," povedal John Frankenheimer, režisér filmu. (tXtX)
  • Keď Montgomery (Val Kilmer) trhá pri konci filmu stránky z knihy, má modré tričko. Avšak v hneď v ďalšom strihu ho má biele. (tXtX)
  • Režisér John Frankenheimer, mal takú averziu na herca Vala Kilmera (Montgomery), že po poslednom zábere zavelil: „Strih. A teraz toho bastarda dostaňte z môjho pľacu !" (classic)

Reklama

Reklama