Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (174)

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Marlon Brando a hromada mutantků to je celej film, ale vážně jsem se na to těšil, dalo se z toho vytřískat tolik bohužel se nepovedlo.Ani ty masky jsem nepovažoval za nějak povedený, třeba ten drdatej slizoun co tam na každýho střílí měl bejt psí chlapec, vypadal spíš jak účastník techno party, když jede měsíc v kuse na tripu! A ještě humusnej dabing, ten se doopravdy nepoved a jen to dokopnul do úplný díry! ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Film, kde si Marlon Brando udělal mega prdel ze všech svejch uctívačů. Ale stejně je to divný, s malinko větší porcí péče by z Ostrova mohla bejt zábavná blbina. Děj je ale tak řiďoučkej a zoufale nudnej, že to bohužel nejde. K highlightům ovšem patří - bíle namalovanej Brando v noční košili a v klobouku, bíle namalovanej Kilmer v košili (bez klobouku), pár nechutnejch mutantů - a zřejmě jeden z nich byl Ron Perlman a ještě odpornější malej scvrklík, kterýho se mi nepodařilo identifikovat ani jako člověka ani jako zvíře. Jinak je to fakt blbost, a to ten druh blbosti, kterej není ani moc zajímavej. Snad kromě poslední scény, která vypadala celkem inteligentně, o to víc kontrastovala se zbytkem filmu... A tohle že režíroval Frankenheimer? Tvůrce mého milovaného Ronina? ()

Reklama

silent cut 

všechny recenze uživatele

Život byl krásný... dokud jsem neviděl tento film.. Ztratil jsem totiž všechny jistoty... Každý může mít slabou chvilku, ale někdo, kdo natočil Francouzskou spojku... Ještě že nejsem taková citlivka, jinak by mi ta deprese vydržela 2 roky... pak přišel Ronin, ale někde v koutku mysli se pořád musím ptát...proč? jedna hvězdička za titulky... ()

Rodin odpad!

všechny recenze uživatele

Tedy faktem je, že tohle mě moc nebralo ani v knižní podobě, ale přece jenom, filmové zpracování ze 70. let s Burtem Lancasterem a Michaelem Yorkem (a že to taky nebyl žádný zázrak) převyšuje tento opus přímo brutálně. Naprostá zbytečnost. Kolik hladových Eritrejců by se za tyhle prachy mohlo aspoň měsíc slušně pomět? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Me to teda zas tak hrozny neprislo. Jasne, zadna pecka, ale jako zvireci horor to funguje docela obstojne, trochu mi to prislo jak takova uchylna verze Planety opic. Co se tyce hercu, v hlavni roli tu je nastesti Thewlis, protoze Kilmer nic moc nehraje a Brando je extra odpornej. Jinak tady neni moc co resit, sem tam naka brutalni scena, sem tam neco napinavyho a povedeny zvireci masky. Za me docela spokojenost a lepsi 3*. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (28)

  • Během filmování David Thewlis spadl s koně a zlomil si nohu. (FilmFan24)
  • Herec Rob Morrow, ktorý hral pôvodne Edwarda Douglasa, opustil natáčanie po pár dňoch kvôli neustálemu prepisovaniu scenára. Túto postavu neskôr prevzal David Thewlis. (tXtX)
  • Marlon Brando chcel určitým spôsobom sabotovať celý projekt a poriadne naštvať šéfa štúdia New Line Cinema. Počas natáčania oslovil režiséra (John Frankenheimer) s tým, aby stopol produkciu a aby spolu "tajne" prepísali scenár. "Zastavil auto a povedal mi, aby sme sa vykašlali na štúdio, že nevedia, čo robia. Hovoril, že ma skvelý nápad ako obohatiť film. Chcel, aby postava doktora Moreaua nosila po celý čas klobúk. V samotnom závere by si ho dal dole, a divák by zistil, že pod ním sa skrýva hlava delfína," povedal John Frankenheimer, režisér filmu. (tXtX)

Reklama

Reklama