Reklama

Reklama

Rudá planeta

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti Země umírá. Jedinou nedělí lidstva by mohlo být osídlení Marsu. Na rudou planetu se tedy vydává expedice amerických astronautů. V okamžiku, kdy dojde k vážnému poškození techniky, závisí přežití posádky na povrchu nehostinné planety na vzájemné pomoci a důvěře. V cizím a nepřátelském prostředí, kdy se hroutí původní předpoklady mise a kdy začíná působit děsivé tajemství planety... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Celé mi to přijde jako mainstreamová sci-fi patlanina pro tupé (Američany). Snad každý, kdo má alespoň středoškolské znalosti fyziky, musí co chvíli vidět nějakou šílenou logickou botu. Když jsem film náhodou pustil asi v polovině a viděl, jak si astronauti v čele s Val Kilmerem dělají na povrchu Marsu táborák, opravdu jsem nevěřil vlastním očím. Nicméně efekty ujdou a zmíněný Kilmer tvoří s Carrie-Anne Moss celkem koukatelné duo :-). ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Viděno znova po letech a musím říci, že jsem byl asi opravdu až příliš kritický. Ono je to sice skutečně nudné, občas pitomé a polovinu doby se tam vůbec nic neděje, přesto to má své kouzlo a filosofický nádech. Ačkoliv mi tu Val a Carrie-Anne vůbec nesedí, měním hodnocení a přidávám jednu hvězdu za celkem koukatelný film, který vám v pohodě zamázne nudný večer. 50% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Po filme Misia na Mars z toho istého roku je toto asi druhý najobľúbenejší film z prostredia Marsu. V podstate tu máme aj dosť hviezdne obsadenie (na rok 2000) a herecké výkony teda nieje nutné spomínať. Čo sa týka nápadu, respektíve príbehu, je to neskutočné sci-fi, ale ja som to v mojom detskom veku doslova žral. Prostredie planéty Mars je úchvatné - z tej oranžovej až bolia časom oči. Vo filme pomaly prichádzame o astronautov a to dosť rozdielnymi spôsobmi, ktoré by ste možno nečakali. Pokiaľ nehľadáte film roku, máte radi nepreskúmaný vesmírny hmyz, nevadí vám prehnané sci-fi, máte chuť na film z vesmíru a uvedomujete si, že je to snímka stará 20 rokov, tak vám ho určite odporúčam. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jo tohle jsem viděl když mi bylo asi 13 let a tehdy mě to chytlo a nepustilo. Je sice pravda že jsem to viděl jenom jednou ale celej film jsem neuvěřitelně hltal. No a když jsem ti viděl asi o 9 let později tak už to sice nebylo ono ale i tak se podle mě jedná o dobrý sci-fi, které je neuvěřitelně opomíjené. Kilmer mě překvapil, vypadá tu dost dobře Sizemore je frajer každým coulem a fakt válí Baker občas zahláškuje a prostě všichni herci působí dobře. Příběh je celkem obstojný, je sice pravda že "když se posere robot jste v prdeli" není nijak objevný ale působí dobře. Navíc efekty at robota či těch brouků působí dobře a nejsou na obtíž. Mám pár výtek ale nejsou tak hrozné takže 4* já byl spokojen. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Na rozdíl od jiných sci-fi filmů si zde můžeme všimnout velmi realistického ztvárnění chování ohně ve stavu beztíže. (Mr.Hudson)
  • Antony Hoffman tímto filmem režisérsky debutoval. (Pumiiix)
  • Keď sa Gallagher (Val Kilmer) vráti na loď, dá Bowmanovej (Carrie-Anne Moss) kameň a ona sa ho spýta, či je to "memento". To je narážka na film Memento (2000), kde herečka hrala v tom istom roku. (Game90)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama