Reklama

Reklama

Rudá planeta

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti Země umírá. Jedinou nedělí lidstva by mohlo být osídlení Marsu. Na rudou planetu se tedy vydává expedice amerických astronautů. V okamžiku, kdy dojde k vážnému poškození techniky, závisí přežití posádky na povrchu nehostinné planety na vzájemné pomoci a důvěře. V cizím a nepřátelském prostředí, kdy se hroutí původní předpoklady mise a kdy začíná působit děsivé tajemství planety... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Už během komentáře zaznívajícího pod úvodními titulky mi došlo, že tenhle film mě ničím nepřekvapí. Je důsledně sestavený z osvědčených žánrových klišé a bez jediné špetky originality. Vše korunuje diletantská režie, díky níž dramatické scény vyznívají buď nudně nebo směšně. Ani výprava připomínající televizní produkce nic nezachrání. Herce kritizovat nehodlám, stejně v podstatě nebylo co hrát. ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Neviem, či by v dnešnej dobe tento film niekoho tak zaujal ako mňa, keď som ho videl prvý krát niekedy v roku 2001, ale mám tento film veľmi rád. Úplne najviac ma pohltila atmosféra na červenej planéte, skvelí herci a perfektný scenár. Najradšej som mal postavu, ktorú hral Simon Baker. Počas celého filmu som sa nenudil, vždy niečo dokázalo prekvapiť, niečo až šokovať. Vcítil som sa do postáv, neviem čo je horšie ako byť na planéte s dochádzajúcim kyslíkom. ...ale...:) 95% ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kdoví.. Třeba jednou zvednu kámen a na něm bude napsáno vyrobeno Bohem.. Vesmír je totiž plný překvapení.." Tak s takovou se na Marsu rozhodně bát nemusí !! ;) Vyrobeno ?? Proč vlastně ?? Bohem ?? To dost těžko.. Spíš asi sbohem.. Sbohem navždy, pane Hoffmane !! Jen škoda, že si režisér tohohle skvostu na svou cestu do zapomnění nevzal i škrábala Lemkina, Chucku Pfarrerovi budiž odpuštěno, ta prvotní myšlenka totiž vůbec nebyla špatná, i s těmi jeho nadpozemsky křečovitými dialogy, to by nás vlastně ušetřil i Odstřelovače a do budoucna jistě ještě několika dalších taškařic.. Chudák Tom Sizemore !! I když on nakonec prostě jen asi bere všechno.. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

typický príklad, ako zmrviť celkom slušný námet - áno, pretože tento film v sebe ukrýval zopár pekným temtických liniek, motívov a nápadov, ktoré, ak by boli spracované inakšie (lepšie) mohol vzniknúť celkom slušný film. pretože je známe, že aj v žánri sci-fi môžu vzniknúť kvalitné tituly či už po stránke akčnej, vizuálnej a efektovej, ale aj (prípady Kubricka a Tarkovskeho) intelektuálnej, umeleckej či dokonca zľahka filozofickej. tento film mohol mať na jednu z posledných kategórií celkom solídne vyhliadky, keby to amíci v hollywoode totálne nezmrvili a nesnažili sa z toho vyrobiť komerčnú kinohitovku, hororovú zlátaninu a bohviečo ešte. navyše celkovému dojmu dopomohol mizerný a skoro žiaden scenár s príšerne polopatistickými momentmi a typickými americkými akčno-romanticko-moralistickými miestami. takže sláva sa nekonýá, ostáva nám už len zamýšľať sa, prečo bol zasa jeden potenciálne potentný námet dodrbaný na maximum. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Vždy když vidím, že je natočen nový sci-fi film, tak moje srdce zaplesá, po jejich zhlédnutí však obvykle nadšení rychle opadne. A tenhle film je důkazem, ža kvalitních sci-fíků se točí opravdu žalostně málo. Triky sice vypadají alespoň trochu k světu (což by už dnes měl být standart), herci se také docela snaží, ale se scénářem a režisérem tyto dvě věci nic udělat nemohou. Musím ale vyzdvyhnout výbornou hudbu, které je až škoda pro takovýto film. Jinak ale slovy Vala Kilmera: "Fuck this movie". ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Na jednom z ručních přístojů je možné vidět nápis "HAB GPS GROK", což je narážka na knihu Roberta Heinleina "Stranger in a Strange Land". (Mr.Hudson)
  • Během natáčení mezi Val Kilmerem a Tomem Sizemorem vznikly spory. Vše prý začalo kvůli cvičebnímu stroji. Val Kilmer nakonec odmítal vyjít z přívěsu, dokud byl Tom Sizemore na place. Mnoho společných scén bylo natočeno pomocí dvojníků a Kilmer prý odmítal oslovit Sizemorovu postavu jménem. Místo toho říkal jen "Hej, ty...". (Beer Ceps)
  • Pettengillovo (Simon Baker) jméno je pravděpodobně inspirováno astronomem Gordonem Pettengillem, který udělal mnoho významných pozorování planety Merkur. (Beer Ceps)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama