Reklama

Reklama

Rudá planeta

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti Země umírá. Jedinou nedělí lidstva by mohlo být osídlení Marsu. Na rudou planetu se tedy vydává expedice amerických astronautů. V okamžiku, kdy dojde k vážnému poškození techniky, závisí přežití posádky na povrchu nehostinné planety na vzájemné pomoci a důvěře. V cizím a nepřátelském prostředí, kdy se hroutí původní předpoklady mise a kdy začíná působit děsivé tajemství planety... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Val Kilmera mam hlavne v pamati ako zahral mojho oblubeneho hudobnika Jima Morrisona z filmu Olivera Stone-a The Doors (1991). No a tu sa rozhodol este s par ludmi a mne neznamym reziserom Anthony Hoffmanom si zahrat aj v sci-fi. Scenar nie je az tak spatny, triky pekne, a herecke osadenstvo sa snazi. Akurat Hoffman je tu len za rutinera bez stipky invencie. 66 % ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Viděno znova po letech a musím říci, že jsem byl asi opravdu až příliš kritický. Ono je to sice skutečně nudné, občas pitomé a polovinu doby se tam vůbec nic neděje, přesto to má své kouzlo a filosofický nádech. Ačkoliv mi tu Val a Carrie-Anne vůbec nesedí, měním hodnocení a přidávám jednu hvězdu za celkem koukatelný film, který vám v pohodě zamázne nudný večer. 50% ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Do roku 2000 dokázalo lidstvo svou planetu znečišťovat rychleji, než jí čistit. Posádka na lodi je veselá cháska. DIALOG - Vy si tu děláte palírnu ?. Jak mám Houstonu vysvětlit, že mi dva členové posádky oslepli ? ODPOVĚĎ - Velmi opatrně.......... Povedené trikové záběry z Vesmíru a dramatické přistání na Marsu vyzvedlo snímek do vrchní hladiny povedenosti. CITÁT - Krátký čas na život, ale dlouhý na umírání......... V 55 minutě je sranda scéna - hele podívej s tou malou gravitací mám velkej oblouk, že ? Poprvé chčiju na Marsu......... Trikově povedené, dramaticky skvělé, hudebně pompézní a herecky výborné. Je to prostě dobré sci-fi. CITÁT - Devatenáct zhroucení....... Já ve snímku čekal, že vždy, když někdo vezme do ruky nějaký kámen a otočí ho, bude na druhé straně napsáno MADE IN BŮH. Ve filmu si zahrála Carrie - Anne Moss a to velitelku Bowmanovou, která poznala svého údržbáře a zpočátku mu nevěřila. Ostatní obsazení je následující - GALLAGHER - Val Kilmer, BURCHENAL - Tom Sezimore a PETTENGILL - Simon Baker. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Mě to zas tak úplně dementní nepřišlo. Naopak tam byly momenty, kdy jsem se hezky bavil. Nejvíc se mi líbil průzkumnej robůtek Amee. Je vidět, že i když jí něžně pojmenovali ženským jménem, tak to neznamená, že to bude pořád přítulná kočička. Třeba, kdyby mu dali jméno Charlie, tak mohli mít po starostech, protože robůtek by to vyhodnotil, že je mezi samými chlapi a tudíž v bezpečí. Komunikace je naprosto klíčová a jinak to chápe umělá inteligence zvlášť, když má být dle jména žena. To je potom ten správný hokej. Že je to ten správný námět dokládají zprávy z dneška. https://search.seznam.cz/?q=chatovaci+roboti+vlastni+jazyk&url=https%3A%2F%2Fwww.seznam.cz%2Fzpravy%2Fclanek%2Fmel-musk-pravdu-chatovaci-roboti-komunikovali-vlastnim-jazykem-facebook-je-musel-vypnout-35118&data=lgLEEA3KKY_clrmd7tTwtgT5mzPEQMvZcpu0laK-dtwiP_xZI1luIdu_DRexDnM5lq-YycFvUOJnCtQvmzwUCB62oEtDSUbJaT1Ho3YjrV2h8Ns0xD3OWYKoBsQC44ySxALILcQCDOE%3D ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Na duchovnom živote nie je nič ľahké. Je to ešte komplikovanejšie, ako byť inteligentný.“ Nedám tomu 3*. 2* sú tak akurát. Na jednej strane je fajn, že sa to (na rozdiel od o 20 miliónov drahšej) Misie na Mars (ktorá letela do kín v rovnakom roku) na nič nehrá a je to „len“ survival o postupne sa zmenšujúcom počte hrdinov, ale v konečnom efekte žiadny z daných marťanských filmov neokupuje moje srdce. Misia na Mars ma každopádne bavila predsa len o  hviezdu viac. Mala vyladenejší kasting, boli na nej viac vidieť investované prachy a scenár bol bláznivejší a teda zábavnejší. U Červenej planéty budete kvôli extra monotónnemu deju miestami premýšľať, či vôbec mali scenár, alebo sa skôr v ten-ktorý deň natáčania ráno porozhliadli okolo seba aké majú kulisy a improvizovali. Val Kilmer (odfarbený) je tu veľmi zlý, ale nebojte sa, to aj Benjamin Bratt, budúci Mentalista Simon Baker a Tom Sizemore. Netuším, akej múdrej hlave napadlo postaviť do čela 80-miliónového sci-fi dvoch tak problematických hercov, ako Kilmer a Sizemore, ale v praxi to presne podľa toho aj dopadlo: herci sa zjavne nemuseli, odmietali spolu natáčať, čo bol problém najmä pri spoločných scénach, takže sa natáčalo veľakrát oddelene (čo je pri spoločných scénach fakt záhul) a potom sa to strihalo, aby si divák nič nevšimol. Je to zvláštne, ak uvážime, že len 5 rokov predtým sa stretli v tíme Roberta De Nira v legendárnom Neľútostnom súboji, kde však zjavne obaja cítili rešpekt voči osobe režiséra a tak nebllbli a nedovoľovali si to, čo neskôr pod taktovkou Antonyho Hoffmana. Z hercov v pozitívnom duchu zaujme len Carrie Anne-Moss (ktorá bola vtedy v móde vďaka Matrixom). Je však na plátne málo a na konci k nej nepochopiteľne našraubovaný romantický motív, ktorý sa tam vôbec nehodí, keďže predtým o chémii medzi ňou a Kilmerom padli max. tri vety). Od veci síce nie je ani charizmatický Terence Stamp, ten však dopláca na upotené filozofické reči, ktoré nedokáže dostatočne dobre predať. Zaskočilo ma, ako matne film po vizuálnej stránke vyzerá (ak nerátame fajn interiér i exteriér vesmírnej lode a nie zle vymyslené skafandre). ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • "Devatenácté nervové zhroucení" je skladba od Rolling Stones z roku 1966. (Beer Ceps)
  • Antony Hoffman tímto filmem režisérsky debutoval. (Pumiiix)
  • Na rozdíl od jiných sci-fi filmů si zde můžeme všimnout velmi realistického ztvárnění chování ohně ve stavu beztíže. (Mr.Hudson)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama