Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá Alica má vystupovať pred hosťami jej rodičov pri popoludňajšom čaji. Aby sa tomu vyhla, odíde z domu. Cez králičiu noru sa dostane do rozprávkovej krajiny. Spočiatku sa tu všetkému čuduje, no postupne sa v rozprávkovej krajine cíti ako doma. Spriatelí sa s jej obyvateľmi - s mačkou Škľabkou, Bielym králikom, Klobučníkom či majorom Húseničiarom. Veľa sa od nich naučí, prežije medzi nimi neopakovateľné príhody a dobrodružstvá a keď sa nakoniec vráti späť domov, ochotne zaspieva hosťom pieseň. Lenže inú, ako mala spievať na začiatku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

BadCough 

všechny recenze uživatele

Možno som blázon, že tomuto televíznemu filmu dávam sto percent, a dokonca to myslím vážne, ale hrajú v tom rolu najmä city. Niekto, keď mal 9 rokov, čítal komiksy o Asterixovi, iný možno so staršími súrodencami sledoval na videu Mazaciu hlavu ( čo muselo brutálne zasiahnuť do detskej psychiky ), ja som však visela na Hallmarku a tomto filme. A keď som si ho pred pár týždňami znova pozrela, s radosťou som zistila, že kus toho natešeného decka vo mne stále žije. Herci hrajú poctivo a anglicky, hudba poteší, jedine tých 150 minút je zredukovateľných. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Alenka,ať už ji natočí kdokoliv bude vždy divná,protože je divná i předloha.Již jsem si na to zvyknul a jsem ochoten ten bláznivý svět s bláznivými postavičkami ochotně strávit,takže hodnotím relativně kladně.Tohle TV zpracování mělo velmi slušnou výpravu,masky,triky a herecké obsazení.Takže za 60%.Jsem zvědav na verzi Tima Burtona. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ani knižní "Alenka" není zrovna můj šálek kávy a hodně bych se divila, kdybych film hodnotila lépe. Tenhle druh absurdní fantazie, kdy je třeba za vším hledat symboly a přemýšlet "co tím chtěl básník říci", mi prostě často nesedí a nezachrání to ani hvězdné obsazení. Každopádně jsem čekala, že to bude méně koukatelné. No, dalo se, čili úspěch dle mého skromného názoru:-). 60% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem nečetl (z filmových zpracování znám pouze kouzelné Švankmajerovo ´Něco z alenky´), takže nevím, do jaké míry se jí tvůrci drželi, ale některé scény dělají z tohoto filmu obstojně koukatelnou záležitost. Vzhledem k menšímu rozpočtu občas ucházející triky a masky, vypíchl bych skvěle namaskovaného Martina Shorta s digitálně upraveným krátkým tělíčkem a šklebící se kočku s tváří Whoopi Goldberg. Na televizní film celkem obstojný průměr. ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Alenku miluju, proto vím, že je dost těžké toto téma zfilmovat - toto je velice podařený pokus, zvučná jména (Ben Kingsley jako zhulená housenka je k sežrání :-D) upřímně nějaké chyby by se našly, ale protože prostě toto téma žeru, hlavní hrdinka je skvělá, triky též... dávám 4* za zatím nejlepší zpracování Alenky. Stále doufám, že se někdo tématu zhostí důkladně, že dám 5* myslím, že takový Tim Burton by prostě "sedl". ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Asymetrický kostým zajíce vyděsil Tina Majorino (Alenka), což považoval režisér Nick Willing za úspěch, protože chtěl, aby králík vzbuzoval hrůzu. (HappySmile)
  • Hlava Martina Shorta byla digitálně 3x zvětšena, aby se více podobala šílenému kloboučníkovi z Tannilových ilustrací. (HappySmile)
  • Postava kočky Šklíby (Whoopi Goldberg) byla vytvořena použitím loutky a CGI. Její tělo tvořila loutka, zatímco obličej Whoopi Goldberg byl nasnímán a digitálně dodán v postprodukci. (Stanislaus)

Související novinky

Návrat do Země-Nezemě

Návrat do Země-Nezemě

06.09.2010

Britský scenárista a režisér Nick Willing je uznávaným televizním veteránem. U nás jsme od něj viděli minisérie Alenka v říši divů či Iásón a Argonauti, mnohem vstřícněji ale byly přijaty jeho… (více)

Reklama

Reklama