Reklama

Reklama

Dobrodružství Quentina Durwarda

  • Sovětský svaz Priključenija Kventina Dorvarda, strelka korolevskoj gvardii (více)

Obsahy(1)

Hraběnka Isabella de Croix utíká pod rouškou noci z hradu Brakemon na hranicích Francie a Burgundska ke králi Ludvíkovi. Domnívá se, že se zachrání, ale ve skutečnosti je obětí intriky namířené proti králi, kterou zosnoval velkovévoda Burgundska. Nechtěným účastníkem událostí se stává mladý skotský šlechtic Quentin Durward, který se proti své vůli musí stát nástrojem v rukou krále a je donucen zaútočit na svobodu a čest hraběnky de Croix. (Snorlax)

(více)

Recenze (6)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Už je to opravdu hodně dlouho, co jsem to viděl naposledy, ale tohle zpracování mě dokonce přimělo sáhnout po knížce a přečíst si ji. A ejhle, tenkrát mi dokonce film připadal lepší. Kdoví jak teď, ale za to dobrodružství pro malého kluka si to vysoké hodnocení jednoznačně zaslouží. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Dost jsem od toho očekával, ale dočkal jsem se zklamání. Walter Scott byl velký romantik mapující a v duchu své poetiky stylizující anglické, skotské a francouzské dějiny. Toto je naivní poudačka parazitující na jméně autora předlohy. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nůůůda. Oceňuji zachycení zvyků u královského dvora (audience, setkání panovníka s vazalem), ovšem hodně brzy se z toho stala romanťárna. Jakmile tam vlezla hraběnka, šlo umění do kytek. Sovětský Petr Jan Svoboda kudrnáč. Zápasy nebavily. ()

Wirmon 

všechny recenze uživatele

Na Tarasovových historických filmech ze 70.-80.let je jasně viditelný vývoj choreografie bojových scén. Z tohoto hlediska je Quentin Darward v rámci dané kategorie nejpovedenější. ()

Reklama

Reklama