Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry Fertig byl vždy silně nábožensky založený, mírumilovný člověk. Věřil ve spravedlnost a lidskou dobrotu, nikdy nikomu neublížil. To se ale onoho osudného večera změnilo. Jeho syn dostal akutní zánět slepého střeva a potřeboval okamžitý zásah lékaře. Nemocniční byrokracie a nevšímavost lékařů však zapříčinily, že chlapec zemřel. O šest týdnů později jsou všechny osoby, vinné chlapcovou smrtí, zastřeleny a zdrcený otec se jde přihlásit na policii. Jeho případu se chápe bezcharakterní právník Roy Bleakie, vidící v kauze snadnou cestu ke slávě a kariéře. Chce Fertiga označit za nepříčetného. Ten to však odmítá. Zabil proto, aby se pomstil. A za tento čin je sám ochoten nést svůj trest, ať to bude doživotní žalář nebo smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Aknah 

všechny recenze uživatele

Celkem nadějná zápletka a závažné dilema, které nastalo během 15 minut a potom následoval Alec Baldwin se svým nepřirozeným projevem a neustále našpulenou pusou - působil jako umělá figurína. Filmu nepomohly ani mdlé a opakující se dialogy, pomalé tempo a odradilo mě se k tomu postavit jako k dramatu. Korupce, myšlení hlavního hrdiny i právníka mě nebavilo. A film jako celek vůbec nezaujal. Utahané dvě hodiny dovršil spravedlivý a dojemný soud, což sice byla nejlepší scéna z filmu, ale bohužel nenahradí hluchá a nudná místa. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Film plyne velmi pomalu, tak pomalu, že si u něho můžete zdřímnout. Hlavní námět - potrestání viníků smrti malého chlapce, je doplněn romantickou vsuvkou - románkem mezi právníkem a matkou malého chlapce, ke konci se přidá další - snaha zbavit B. Kingsleye svéprávnosti, aby nemohl vypovídat proti zájmům jisté společnosti. Ta mně do děje moc nepasovala, stejně tak, jako dlouhé monology či dialogy zabývající se morálkou, vírou v boha a přijmutí spravedlivého trestu. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nebudu v hodnocení tak drsný, jako někteří zde. Film klade celkem nepříjemné otázky a já sám jsem si některé nedokázal zodpovědět. No schválně, dokázali by jste žít s vědomím, že vaše jediné vysněné dítě zemřelo kvůli nezájmu tří lidí z nemocnice a byrokracii? Představte si, jak je vše v troskách. Váš život prakticky skončil, i život vaší ženy. Přišli jste o pětiletého synka... Tuto ránu nevyřeší adopce černouška ani štěňátko.. A budete vědět, že ti co za to mohou si dál žijí své životy a dál dělají svoji práci a tak, že může dojít k něčemu podobnému... Opravdu nevím jak by se člověk zachoval. Baldwin mi na začátku jako bezpáteřní právník, pravý žralok v rybníčku přišel skvělý. Byl to super protipól zlomenému Kingsleymu. Jenže pak dojde na jeho bod zlomu. Svědomí je mocná věc. Jde sice ohýbat, jde jej i nevnímat, ale přesto se jednoho dne může ozvat s plným důrazem. A pak jej neutišíte. Nejeden zločinec se takto sám přišel udat, nejednoho člověka výčitky dohnaly k sebevraždě. Zprvu jsem Baldwinovi tu přeměnu moc nebral, ale ke konci filmu jsem mu ji věřil. Neseděla mi tam jen ta zápletka o zkorumpované radnici a zápletka s nevěrou. Tohle zkrátka bylo drama, nad kterým je třeba se i zamyslet a ne jen se nechat unášet dějem. Za mne jsou to tři kovové tančíky. * * * ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film o zoufalém dosud bezúhonném člověku, který když zjistí, že ztratil veškerou naději na potrestání zdravotníků, kteří svou nedbalostí zavinili smrt jeho syna, bere ortel do svých rukou. Ben Kingsley je ve filmu hodně přesvědčivý, když je odhodlaný přijmou za to jakýkoli trest a odmítá polehčující okolnost, že byl při činu nepříčetný. Dilema kariéristického právníka (A.Baldwin) mezi postupem v kariéře a zachování práv a úcty ke svému klientovi, je zahráno taky pěkně. ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že i samotný námět není ničím převratný a originální a s tím nic neudělá ani Kingsley, ani Baldwin, natož nepříliš úspěšný režisér. Spousty nudných dialogů zachycuje kamera v detailech obličejů, což nápadně připomíná latinsko americké telenovely a sráží film ještě více pod průměrné střední hodnoty. Jediné, co mi proto utkví je vymydlený Kevin Conway, kterého mám v paměti jako špinavého a odporného padoucha z westernu Rychlejší než smrt. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama