Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmové vyprávění o dramatickém osudu Jákobova nejmilovanějšího syna Josefa, kterého jeho bratři sžíraní závistí prodali do otroctví. Otcova láska a žárlivost bratrů zasadily do Josefova života kameny nelehkého údělu, nad nímž se ale i ve chvílích těžkých zkoušek vznášelo poselství naděje. (oficiální text distributora)

Recenze (28)

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nejsem věřící a náboženství obecně pokládám za jednu z největších překážek harmonie a porozumění současné (i dřívějších) společnosti, filmové biblické příběhy mě většinou nadchnou. A stejně tomu je i u Josefa. Jeho cesta od mládí, přes nesnášenlivost jeho bratrů, otroctví v Egyptě až na samý vrchol (tedy až druhý za faraonem) hierarchie starověkého Egypta mě bavil skutečně dost. Toho italského herce neznám, ale byl dobrý. Prim ale samozřejmě hraje Ben Kingsley a Morriconeho hudba. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Ikdyž v dnešní "moderní" době budou některé pasáže z filmu některým divákům připadat moc ortodoxní a demagogické, je třeba si uvědomit, že víra, pokora a láska toho dokáží víc než abstrakty opačné. Závěr filmu, kdy se Josef znovu setká se svými bratry a posléze i otcem, mě vždy dovede k slzám. Standardně vysoký výkon Bena Kingsleyho a vynikající výkon Paula Mercuria. ()

Reklama

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Co si vzpomínám tak naprosto impozantní a zcela konkurenceschopné, řekl bych až bezkonkurenční zpracování biblického příběhu. Dokázal mě opravdu vzít za srdce. Dokonalost, čistota a jasnost zpracování přináší do snímku radost z čistého tvoření a opravdovost. Důležitá zde byla výprava, tu zvládli také přesvědčivě. Nemám důvod nedát 5, protože filmy v této kategorii jsou zašedlé a nudné jako v kostele. Bohužel. ()

frbulka 

všechny recenze uživatele

Dokonalé ztvárnění silného biblického příběhu, v závěru druhé části jsme plakali jako želvy:-). Asi každý zná Josefův život, ale není na škodu si někdy připomenout, jak léčivá je síla odpuštění a inspirovat se tímto výjimečným mužem, který dokázal odpustit velkou křivdu, proti níž jsou naše ublížení většinou malicherná. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedna z těch lepších epizod, které navíc rozdělení do dvou filmů vůbec neuškodilo. Působivá adaptace, ve které jako již tradičně stojí za zmínku fajn atmosféra a vymazlená hudba, nezklamala - u adaptací Bible nejspíš platí to, že pokud je zajímavý příběh, bude zajímavý i film - zatím to tak bylo u všech dílů. I Josef je navíc obsazen velkými hereckými jmény, v tomto případě nicméně všemu vládne fenomenální Ben Kingsley. Všechno opět velmi zajímavé od začátku do konce a další vydařená adaptace Starého zákona. 75%. ()

Galerie (135)

Reklama

Reklama