Reklama

Reklama

Triumf lásky

  • Itálie Il trionfo dell'amore (více)
Trailer

Obsahy(1)

Krásná princezna se na první pohled bláznivě zamiluje do mladého a nezkušeného Agise. Jeho vychovatel, filosof Hermocrates ale učí pohledného mladíka kromě jiného nenávisti k ženám. Dívka se rozhodne přestrojit se za muže, dostane se až do jeich osamělého klidného domu a vrhne se do vzrušující hry, ve které vyhrají jen odvážní. To, co následuje, je směsicí svádění, intrik a podvodů, ale především hledání skutečné lásky a pravého dědice trůnu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že Triumf lásky skutečně může oslovit jen tam, kam se dostala alespoň základní informace o tvorbě Pierra de Marivaux. Vnímat přepis divadelní hry z roku 1732 skutečně nelze dnešníma očima. Já jsem se upřímně nadchla, pikantní, převleková hra s mnoha podtexty a výbornými hereckými výkony. Nadto prolínání filmového světa s divadelním prostorem je velmi chytré. Závěr pak skvostný. Hudba dokáže být nad vším. P. S. Ano, bohužel kopie byla v ořezu odvysílána nejen na ČT, ale taky vydána na DVD, takže český trh je opět ochuzen s velkým O. ()

Kali4 

všechny recenze uživatele

Potenciál rozhodně tento film měl. Schopní herci nechyběli a předloha je dle mého názoru taktéž kvalitní, ale naděje na úspěch byly zmařeny dialogy, které mnohdy postrádaly smysl, a naprosto odfláknutým a nelogickým závěrem. Místo Triumfu lásky bych doporučil například Jak je důležité míti Filipa (2002) s Colinem Firthem. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Pikantní, kostýmně-konverzační barokní >teatrální< hříčka (dle hry francouzského dramatika Pierra de Marivauxe - 1688-1763) na citová témata... Rozkošně brilantní! ;-) - Tahle dáma (Clare Peploe - mj. manželka Bernarda Bertolucciho) si jen tak točí sem tam nějaký ten film - a kdo viděl "Trik", ví, že jsou to takovéhle nenápadné malé vypointované (a jak vidno nedoceněné!) výborné filmy pro velké a pokročilé... - - - P.S. Škoda zas jen toho českého dabingu a řízu na 4:3. (Tedy úvodní titulky nám pustili 16:9 - to je debilita rovná celé té pseudoveřejnoprávnosti!) To aby se člověk pořád opakoval. Proč to ta ČT(2!) kurňa furt dělá... :-( ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Velmi hravá adaptace Marivauxovy hry z roku 1732 (označení barokní by ve francouzském prostředí působilo značně sporně) se silným filozofickým podtextem (komediální schéma je spíše zástěrkou, hra řeší i dosti závažná politická témata - boj o politickou moc, včetně vraždy), jemuž na dokonalosti dodává závěrečná objevitelská scéna za doprovodu Rameauovy dobové hudby (předtím užívaná Mozartova Figarova svatba sice duchu hry odpovídá, ale je zhruba o půlstoletí mladší, přesto práce s ní velmi podnětná). ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama