Reklama

Reklama

L'ultima orgia del III Reich

  • angličtina The Gestapo's Last Orgy (více)

Obsahy(1)

Niekdajší nacista a jeho židovská väzenkyňa sa po dlhých rokoch stretnú v ruinách koncentračného tábora, aby zaspomínali na staré, boľavé čase. Hoci stáli na opačných barikádách, očividne ich niečo spája. Čo to je? A čo im má ich stretnutie priniesť? (POMO)

Recenze (12)

dwi 

všechny recenze uživatele

Laciný pokus o zfilmování osudu židovské dívky, která se v době za nacistického Německa dostává do koncentračního tábora, kde se stává milenkou vrchního velitele, ztroskotává hlavně na umrtvujícím tvůrčím přístupu a hereckých výkonech. Tam, kde by se dala vykřesat jiskra emocionality, případně zobrazit nesmírné utrpení vězněných, Canevari jen rozpolceně brouzdá a nedokáže se chytit jasnějšího vodítka. Zůstává tak jen u umrtvující atmosféry s několika vypjatými scénami, které se alespoň zkratkovitě snaží postihnout utrpení hlavní hrdinky a ostatních žen. Závažnější myšlenku, než je projev pomsty, tu nehledejte. Plytké, loudavé a nudné. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že na prvý krát sa mi tento nazi-sexploit spadajúci aj do W.I.P kategórie, javil ako veľmi zlý – doslova odpad! Kukol som si ho po asi roku a bolo to na moje prekvapenie lepšie. Sranda je, že to druhé pozretie mi vyšlo práve na deň, kedy má Adolf meniny (nebol to zámer, úplná náhoda). Hodnotenie preto stúplo, a kto vie čo sa s ním stane v budúcnosti. ### Tradičná dejová línia "The Gestapo's Last Orgy" nemusí vôbec zaujať, čo sa ale o podivnom spracovaní témy násilia v koncentračnom tábore povedať tak jednoznačne nedá. Zaujímavých charakterov je tu požehnane, prakticky čo osoba, to jeden dramatický životný príbeh. Pozornosť sa venuje ale výhradne prakticky iba Lise – jednej z väznených židoviek, ktorá sa so svojim strastiplným osudom zveruje divákovi pomocou spätných flashbackov pri prechádzke už zdevastovanou rujnou niekdajšieho tábora. ### "L'ultima orgia del III Reich", v Británii film známy ako “The Gestapo's Last Orgy“, vyšiel údajne niekedy začiatkom osemdesiatych rokov na britskom trhu v nezostrihanej Uncut verzii zásluhou distribučného štúdia “Video Film Promotions“ (VFP) v dĺžke trvania 92 minút.. Neskorší release tým istým štúdiom sa už zásahom nevyhol. Verzia z roku 1983 je kratšia až o 10 minút a 48 sekúnd (dĺžka 81 minút). Nasledujúci rok prichádzajú na trh nosiče aj od distribučného štúdia “Videoshack“, čo je ale totožná Cut verzia v porovnaní s tou predchádzajúcou od VFP. V marci roku 1984 sa ale všetky verzie “The Gestapo's Last Orgy“ sťahujú z britského trhu zásluhou cenzorov z BBFC, ktorí toho docielili umiestnením filmu na zoznam tzv. "Video nasties" – škodlivé video tituly. Opätovného vydania sa film na území Británie doposiaľ nedočkal. Ban trvá ďalej. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Subžáner nacisploitation veľmi nepoznám, ale toto nie je ani ryba, ani rak. Na vojnový film tu je prvoplánová nahota, negustióznosť, oplzlosť a perverzita, na erotický film sa to však tvári ako niečo s príbehom, nejaké naci lovestory, hoci závere je ľahko predvídateľný. Niekoľko pekných pipiek, aj keď dokonale upravených, učesaných, namakeupovaných a v podpazuší vždy vyholených - jeden by povedal, že ani neboli v koncentráku - nacistickí velitelia suroví a plne bezcitní, film po väčšinu času nenudí, ale vcelku je to trápna blbosť. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Last Orgy of the Third Reich je aj lacná, úchylná provokáreň, aj film so zaujímavým námetom a myšlienkou. Násilie a sex nepodáva tak explicitne ako žánroví kolegovia (napríklad Ilsa, She Wolf of the SS) a symfonická hudba filmu dodáva rozmer vážnosti, podtrhnutý dramatickým záverom. Ale čo z toho, keď je tak prispato žrežírovaný, telenovelovo zahraný a hlavne tak neeekonečne nudný? ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že na dobu vzniku se jedná o velice odvážný a kontroverzní kousek!! Ono už sice tady před tímto filmem pár podobných WIP(women in prison) eploitationů bylo, ale tento zpracovává témata dost citlává a nebo na svoji dobu skutečně odvážná a nechutná... Samozřejmě že práce s nacistickými tématy pro čirou zábavu a šokování diváků pro výdělečné účely budou vždycky velice kontroverzní. Osobně tato témata nemám rád a stavím se k nim spíše negativně, i když záleží vyloženě na zpracování... Tento film se "kryje" nacistickými hrůzami koncentračních táborů, aby vytvořil nic jiného než šokující exploitation, nikoliv film válečný nebo polodokument. Zpracování je však to, co mě neuvěřitelně zaujalo a nakonec i ten samotný děj a závěr filmu mne docela uspokojil. Nejde ani tak o to, co vidíme. Kamera je výtečná, ale při násilných scénách jako by zrovna kameraman někde za rohem kouřil cigárko, nebo jsou zabírány jen chvilky, střihač dělá co může, často jsou scény zobrazeny jen v náznacích. Ale hodně se o nich mluví!! Film zpracovává i takové odpornosti, jako je kanibalismus a vraždění nemluvňat či ještě nenarozených dětí. Neanglicky "slyšící" diváci příjdou o celou řadu šokujících záležitostí, na kterých film zejména ze začátku staví ... Jinak zde mále tak nějak všechno, zajímavé je, že penis (neztopořený) je zde vidět, ale ženské přirození nikoliv (pokud nepočítám těch pár "bobrů" - dokonale vyholených!!). Každopádně film je hodně zaměřen fetišisticky, třeba "kouření revolveru" hlavnímu SSákovi je přesně to, co moje osoba moc nemusí ... ale bylo toho víc, nejsem fetišista na nic, takže se film ve mě trochu "bil" ... Jinak si myslím, že šlo také o reakci na ultimátní, dekadentní a nedosažitelné Salo 120 dní Sodomy z roku 1975 (výtvarná stránka, projevy postav apod.) ... Fetišisté ať si klidně přičtou ještě jednu hvězdičku .... ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama