Reklama

Reklama

Inspektor Taggart - Série 18 (2002) (série)


Smrtící past (S18E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Death Trap
Drama / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, 2002, 1 h 38 min

Obsahy(1)

Být odvolán z případu je asi největší ponížení, jehož se může kriminalista dožít - a Michael Jardine také tento fakt těžce nese. O to tíž, že k němu nezavdal žádné příčiny. Neboť jediným důvodem jeho odvolání byla pouhá možnost hrozícího střetu zájmů. Ať tak či tak, na vraždu mladíka, který se aktivně účastnil protestních akcí proti plánované přestavbě jisté městské části, je nasazen Matt Burke. A jenom na něm (a na zbytcích Jardinova týmu, pochopitelně) teď bude záležet, jaké výsledky vyšetřování přinese. Michael by ovšem nebyl správný policajt, kdyby se s takovou nespravedlností dokázal trpně smířit... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přelomový díl. Temný, šokující, už od začátku s fakt hutnou atmosférou. Jardinův brutální konec, nový nepříjemný (leč v podání Alexe Nortona naopak velmi) šéf Burke, nekompromisní záporák a mimořádné herecké výkony všech hlavních herců, zloba, smutek, slzy... Jackie na konci fakt dostane do kolen nejednoho diváka. Mimochodem už chybí i Robert Robertson. U glasgowské policie začíná nová éra a fakt je to mazec. 100 %. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro celý tým kriminalistů je to zlomový díl. Dosavadní šéf Michael Jardine je na začátku odvolán, aby ho nahradil nový šéf Matt Burke (Alex Norton). Ke konci je Michael Jardine (James MacPherson) zabit, hozen do řeky, kde se utopí. Členem vyšetřovacího týmu byl už za Jimma Taggarta celkem 15 let, v seriálu a TV filmech hrál od roku 1987. Michael Jardine 1961-2002 ()

Reklama

Reklama