Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie se satirickými a parodickými prvky Divoká stvoření má leccos společného s vyhraněnou poetikou legendární skupiny Monty Python. Jeden z předních členů tohoto seskupení, John Cleese, je ostatně spoluautorem scénáře, spoluproducentem a protagonistou bizarního příběhu, v němž ošetřovatelé jedné anglické zoologické zahrady musejí čelit novému vedení, dosazenému nabubřelým miliardářem Rodem McCainem. Nový ředitel Rollo Lee a McCainova manažerka Willa Westonová však postupně přecházejí na jejich stranu a pomáhají jim bojovat proti šéfovi a jeho nepoctivému synovi Vincemu. Všemi silami a s pomocí nejrůznějších lstí se brání záměru zoologickou zahradu zlikvidovat... Snímek těží ze situační komiky, dané zejména prostředím, z dobře vypointovaných gagů, z různých záměn a dvojsmyslů a v neposlední řadě i z černého humoru. Při jeho natáčení se sešli tvůrci a herci z velmi úspěšné britské komedie Ryba jménem Wanda (1988). Po prvních testovacích projekcích John Cleese přepracoval některé scény a režiséra Roberta Younga nahradil při dotáčkách Fred Schepisi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Zábavnost Divokých stvoření je proměnlivá jako dubnové počasí a kvalit Wandy opravdu nedosahují, s Johnem Cleesem je však radost pobýt vždycky, protože svou nezaměnitelnou dikcí utáhne i slabší fóry. Kevin Kline je oproti němu zoufale nevtipný, neřkuli trapný. Ale i tak jsem se bavil lépe než minulý víkend v zoo na Kopečku... ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Komédia Ryba jménem Wanda poskytla takmer celé herecké obsadenie. Bohužiaľ poskytla aj svoju úroveň zábavy. Najlepšia je na tom tá základná myšlienka. Je treba prerobiť ZOO ku komerčnému úspechu za pomoci nebezpečných zvierat, alebo teda skôr za pomoci zvierat prerobených na zabijákov. Väčšina času však vyznie do nevtipna. ()

Reklama

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Podobně jako ve stejné sestavě o 10 let dříve, i tentokrát se jedná o originální a zvráceně zábavné guilty pleasure, které neochvějně dokazuje, že do stejné (nebo přinejmenším podobné) řeky lze vkročit i dvakrát. Ovšem zatímco ve Wandě vládli Kline s Palinem, ve "stvořeních" zcela dominuje geniální John Cleese! 80% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná komedie, které by víc slušela forma několikadílného televizního seriálu - sitcomu. Jednotlivé vtipy jsou bravurně (leč předvídatelně) vypointované, ale není jich příliš. Hereckým výkonům pak dominuje Kevin Kline v dvojroli. Ostatní nepředvádějí víc než očekávaný komediální průměr. A k němu se ostatně řadí i celý tento film. 65% Zajímavé komentáře: Jeanne, JohnnyD, d-fens ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dvacet let u policie to není jen mlátit lidi pinďourama do hlavy." Bývalý policista a výkonný erotoman Rollo Lee má zkrátka skvělou kvalifikaci pro funkci ředitele, takže chce mít v ZOO nejen dravé krokodýly, tygry či medvědy, ale také žirafy, králíky či morčata. Já tomu říkám vynikající podnikatelský plán, při jehož realizaci jsem se velice dobře pobavil. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Bugsyho (Michael Palin) tarantule se jmenuje Terry po Terrym Jonesovi, který spolu s Palinem napsal skeč "The Fierce Creatures Policy", na níž je tento film založen. (HappySmile)
  • Když byl film promítán zkušebnímu publiku, nelíbil se jim závěr filmu, a tak se rozhodlo, že se natočí nový. Bohužel Michael Palin (Bugsy) se v té době vydal na osmiměsíční cestu okolo Tichého oceánu kvůli dokumentu televize BBC Full Circle with Michael Palin (1997) a režisér Robert Young už začal natáčet svůj další film. Proto byl na přetočení závěrečné sekvence vybrán Fred Schepisi, který už tou dobou mluvil s Johnem Cleesem o natočení filmu o Donu Quijotovi. (HappySmile)
  • Pracovní název filmu byl Death Fish II (Smrt rybě 2). (HappySmile)

Reklama

Reklama