Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie se satirickými a parodickými prvky Divoká stvoření má leccos společného s vyhraněnou poetikou legendární skupiny Monty Python. Jeden z předních členů tohoto seskupení, John Cleese, je ostatně spoluautorem scénáře, spoluproducentem a protagonistou bizarního příběhu, v němž ošetřovatelé jedné anglické zoologické zahrady musejí čelit novému vedení, dosazenému nabubřelým miliardářem Rodem McCainem. Nový ředitel Rollo Lee a McCainova manažerka Willa Westonová však postupně přecházejí na jejich stranu a pomáhají jim bojovat proti šéfovi a jeho nepoctivému synovi Vincemu. Všemi silami a s pomocí nejrůznějších lstí se brání záměru zoologickou zahradu zlikvidovat... Snímek těží ze situační komiky, dané zejména prostředím, z dobře vypointovaných gagů, z různých záměn a dvojsmyslů a v neposlední řadě i z černého humoru. Při jeho natáčení se sešli tvůrci a herci z velmi úspěšné britské komedie Ryba jménem Wanda (1988). Po prvních testovacích projekcích John Cleese přepracoval některé scény a režiséra Roberta Younga nahradil při dotáčkách Fred Schepisi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Zábavnost Divokých stvoření je proměnlivá jako dubnové počasí a kvalit Wandy opravdu nedosahují, s Johnem Cleesem je však radost pobýt vždycky, protože svou nezaměnitelnou dikcí utáhne i slabší fóry. Kevin Kline je oproti němu zoufale nevtipný, neřkuli trapný. Ale i tak jsem se bavil lépe než minulý víkend v zoo na Kopečku... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Po necelých deseti letech se čtyřka z Ryba jménem Wanda (Cleese, Lee Curtis, Kline a Palin) vrací v jiných rolích, ale mnohem útočněji, zábavněji a agresivněji. Divoká stvoření jsou komplexnější, ucelenější a zábavnější. Lee Curtis si roli opět neskutečně užívá a sex appeal z ní srší mocnými proudy (kdyby se někdy volilo nejlepší herecké tělo, Lee Curtis bude na předních příčkách, pokud né na té nejpřednější - Jamie lety zraje jako víno). Osobně mě potěšila menší role pro nejžhavější (a mou nejoblíbenější) bondgirl Carey Lowell. Prostě prdel film. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Komédia Ryba jménem Wanda poskytla takmer celé herecké obsadenie. Bohužiaľ poskytla aj svoju úroveň zábavy. Najlepšia je na tom tá základná myšlienka. Je treba prerobiť ZOO ku komerčnému úspechu za pomoci nebezpečných zvierat, alebo teda skôr za pomoci zvierat prerobených na zabijákov. Väčšina času však vyznie do nevtipna. ()

david666 

všechny recenze uživatele

Solidní komedie se sexy Jamie (do ní bych teda nikdy neřekl, že může být sexy symbolem-ale po Pravdivých lžích to je už další film, kde ukazuje své nejen herecké vnady). Bohužel se nabízí srovnání s Rybou jménem Wanda, která vychází z boje vítězně. Hodnotím film po druhém shlednutí a musím říct, že už to nebyla taková bomba jako když jsem ho vidět před cca 10 lety. Začátek je hodně slibný - postupná likvidace ZOO skýtá mnoho humorných scén - později se ale už jede spíš v romantické linii. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Pro tenhle film není dvakrát spravedlivé, když jej člověk porovná s "Rybou jménem Wanda", ale copak to jde jinak, když si o to titíž tvůrci sami řekli? A z onoho pomyslného souboje se novější film musí zákonitě odplazit po čtyřech. Vzácně vídaná absolutní souhra hereckého týmu z "Wandy" je ta tam a namísto ní je tu dvakrát tolik Kevina Klinea, který svoji tehdejší dokonalou kreaci rozhodně nezopakoval, krásná Jamie Lee, která nemá co hrát, a poněkud odstrčený Palin. Situaci zachraňuje John Cleese, kdykoli je na scéně. S trochou soudnosti a s vědomím, že něco tak unikátního jako byla "Wanda", se nerodí každé desetiletí, musím téhle zvířeně s umělým chrupem přiznat několik bez přehánění geniálních momentů, kdy jsem se pobavil opravdu skvěle. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Film naráží také na jednu z nejslavnějších skečí Johna Cleese a Michaela Palina "Dead Parrot Sketch (Mrtvý papoušek)" ze seriálu Monty Pythonův létající cirkus (1969). Ve scéně s lachtany se dva muži baví: "Pozoruhodná zvířata, ti lachtani." "Ano, nádherné peří." Je to odkaz na scénku, kde Palin říká o papouškovi: "Pozoruhodní ptáci, tihle norští modří, že? Nádherné peří." (HappySmile)
  • Většina filmu se odehrává v zoo v Marwoodu. Marwood je prostřední jméno hlavního představitele Johna Cleese. (HappySmile)
  • Pracovní název filmu byl Death Fish II (Smrt rybě 2). (HappySmile)

Reklama

Reklama