Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie se satirickými a parodickými prvky Divoká stvoření má leccos společného s vyhraněnou poetikou legendární skupiny Monty Python. Jeden z předních členů tohoto seskupení, John Cleese, je ostatně spoluautorem scénáře, spoluproducentem a protagonistou bizarního příběhu, v němž ošetřovatelé jedné anglické zoologické zahrady musejí čelit novému vedení, dosazenému nabubřelým miliardářem Rodem McCainem. Nový ředitel Rollo Lee a McCainova manažerka Willa Westonová však postupně přecházejí na jejich stranu a pomáhají jim bojovat proti šéfovi a jeho nepoctivému synovi Vincemu. Všemi silami a s pomocí nejrůznějších lstí se brání záměru zoologickou zahradu zlikvidovat... Snímek těží ze situační komiky, dané zejména prostředím, z dobře vypointovaných gagů, z různých záměn a dvojsmyslů a v neposlední řadě i z černého humoru. Při jeho natáčení se sešli tvůrci a herci z velmi úspěšné britské komedie Ryba jménem Wanda (1988). Po prvních testovacích projekcích John Cleese přepracoval některé scény a režiséra Roberta Younga nahradil při dotáčkách Fred Schepisi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Cleese ... napsal ho eště s ňákym nuzákem, který není důležitý a nebyl ani člen Monty Pythonů :) Mnoho stížností, že je to akorat vyvařený produkt FISH CALLED WANDA, je pro mne záhadou. Vlastně jsem si to užil víc jak WANDU. Několik referencí na minulý díl dokonale zakomponovaných do příběhu, pak várka černého humoru a slovních hříček jen potvrdily genialitu Johna Cleese. 80% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Cleese, Palin, Curtis, Kline -- ani jeden z nich mě nezklamal. Divoká stvoření jsou sice úplně jiná než Wanda, ale určitě nemůžu říct, že by byla horší. John Cleese i Michael Palin jsou dokonalí, Kevin Kline se mi víc líbí v roli nafrněného otce (perfektní je ale i v roli syna v roli otce) a Jamie Lee Curtis je, pravda, hlavně na ozdobu (Ale jakou!). Čtyři a půl hvězdy zaokrouhluji nahoru za počet scének, při kterých jsem se po dlouhé době smál opravdu, opravdu nahlas (krocení zvířátek židlí).__P.S. A hraje k tomu Jerry Goldsmith, tak co víc chtít? ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Místy trochu přehnaná komedie, ale příjemně překvapí. Množství hvězd ne vždy zaručuje úspěch, ale tady to naštěstí platí. Chvíli diváka oslňuje svýmy půvaby Jamie Lee, potom namáhá bránici svým řečnickým uměním John Cleese a nakonec vyloudí úsměv na tváři roztomile ujetý Michael Palin. Asi jediný, kdo ve filmu působí oproti zbytku naprosto trapně a nevhodně, je Kevin Kline. Bohužel právě on tu má dvojroli a bohužel ani jedna z těch rolí nepůsobí ani trochu v duchu filmu. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Z těch post-montypythonovských věcí mi tahle komedie ještě spolu se snímkem Ryba jménem Vanda přijde nejpovedenější. Podobný druh humoru, hodně podobný casting, britský outfit... Divoká stvoření jsou ve výsledku ulítle vtipná crazy komedie v duchu o dekádu pozdějšího hitu Koupili jsme ZOO...nově definovaný subžánr ,,komedie točící se kolem záchrany zoologické zahrady" :-) PS: Matty má pravdu, tomuhle projektu by asi více slušela a odpovídala platforma komediálního sitcomu... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkala, že to na mě bude asi příliš divoké a bláznivé, ovšem pak jsem se začala smát a přestala přemýšlet.. Prostě jsem se nechala unést, bavilo mě sledovat tuhle partu nadšenců a jejich houževnatý boj o záchranu zoologické zahrady.. Pochvalu ode mne si vysloužil výborný John Cleese a sympatická Jamie Lee Curtisová, tihle dva mě spolehlivě odbourali.. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Film naráží také na jednu z nejslavnějších skečí Johna Cleese a Michaela Palina "Dead Parrot Sketch (Mrtvý papoušek)" ze seriálu Monty Pythonův létající cirkus (1969). Ve scéně s lachtany se dva muži baví: "Pozoruhodná zvířata, ti lachtani." "Ano, nádherné peří." Je to odkaz na scénku, kde Palin říká o papouškovi: "Pozoruhodní ptáci, tihle norští modří, že? Nádherné peří." (HappySmile)
  • Na filmu pracoval stejný tým jako na snímku Ryba jménem Wanda (1988). Oba filmy mají společných víc než 20 herců a členů štábu včetně hlavních představitelů z předešlého filmu (někteří z nich zde mají ale jenom malé roličky). (HappySmile)
  • Postava Roberta Lindsayho se jmenuje Sydney Lotterby po slavném komediálním režisérovi a producentovi televize BBC. (HappySmile)

Reklama

Reklama