Reklama

Reklama

Ryba jménem Wanda

  • Velká Británie A Fish Called Wanda (více)
Trailer

Čtveřice lupičů – koktavý milovník zvířat Ken Pile, krásná Wanda, její údajný bratr Otto, který je ale ve skutečnosti její tajný milenec, a Georges, její oficiální milenec, spřádají plány na přepadení banky, kde jsou v sejfu uloženy drahé šperky a diamanty. Když loupež uskuteční, odhodí masky a ujíždějí do opuštěného skladu, kde chtějí lup schovat. Georgese si ale už předtím na ulici všimla stará dáma se třemi psy, která ho zahlédne znovu v odjíždějícím autě. Když lup uschovají, naoko se rozcházejí. Wanda s Ottou se za rohem zase sejdou, podezřívavý Georges se ale vrátí na místo a kameny přemístí ... Wanda s Ottou, kteří chtějí lup jen pro sebe, mezitím anonymně nahlásí na policii, že loupež provedl Georges Thomason a dají policistům jeho adresu. Georges je zadržen ... Když jedou Wanda s Ottou pro lup, v trezoru ho už nenajdou! Wanda spěchá na policii za Georgesem, chce z něj něco vytáhnout. Při odchodu si před budovou všimne jeho obhájce Archieho Leache, kterému Georges jistě řekne, kam lup schoval. Rozhodne se tedy ho svést a ihned s tím začne ... Ve vazbě navštěvuje Georgese i Ken, jemuž zadržený svěří malý klíček, neřekne ale, k čemu je a kde je lup schován. Ken ho ukryje do krabičky na dno akvária, kde má svou oblíbenou rybku jménem Wanda. Přistihne ho ale přitom Wanda, která při nejbližší příležitosti klíček sebere. Ví, že se Kenovi nezdá její vztah s údajným bratrem, proto Otto zahraje gaye a snaží se zděšeného Kena svést. Na policii pozná stará dáma s pejsky Georgese a identifikuje ho ... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (273)

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná komedie, takhle skvělý jsem to nečekal, bavil jsem se od začátku do konce bez přestávky. Všechny scény v tomhle filmu jsou vtipný, ale bezkonkurenčně nejlepší jsou scény s Johnem Cleesem, ten tady nemá chybu, ale ostatní jsou taky výborný, takovej Kevin Klien nebo Michael Palin moc za Cleesem nezaostávaj a podávaj úžasný výkony. U tohohle filmu se snad ani nedá nebavit ()

sud 

všechny recenze uživatele

Hlavně mi neříkej blbče! Komedie Johna Cleese jsou výjimečné především tím, že nestojí na vtipných scénkách a údernosti hlášek, ale na scénáři. A právě ten on dokáže napsat přesně tak, aby diváky nasytil po celou filmovou stopáž. A nestačí mu jedna hlavní postava s jednou zápletkou, musí mít hned čtyři postavy se čtyřmi rozdílnými zápletkami. Ovšem všechno dokáže brilantně rozplést a vygradovat. Záchvaty smíchu do nás nehrne buldozerem, ale všechno má svůj čas a až to přijde, pak to stojí za to. Johnův Archie Leach je sympaťák až na půdu a ihned jsem si ho zamiloval, Curtiska je stejně rajcovní jako vtipná, Kevin Kline exceluje ve své životní roli a Michael Palin je prostě Michael Palin. Z filmů Johna Cleese asi ten nejlepší. 100%. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie. Sice to vůbec není ten intelektuální humor, na který jsme zvyklí z Monty Pythonu, ale proč ne? Ani nevím, kdo je lepší, jestli Palin nebo Kline. Na to, že je to komedie, tak jsou tady opravdu skvělé herecké výkony. Jediné co mi trošku kazí dojem, ale to je můj subjektivní strašák, je příšerná móda 80. let. To co lidi v té době nosili na sobě je katastrofa. Jamie Lee Curtis zde nosí jeden ohyzdnější kostýmek za druhým. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najvtipnejší projekt, na akom sa kedy podielali akýmkoľvek spôsobom legendárni pytóni, ktorých mimochodom príliš nemusím. Takto oddelene, keď sú v tom zainteresovaní aj ľudia zvonka, mi Vaše nápady pripadajú omnoho vtipnejšie a bližšie normálnym (nemyslím tým hlúpejším) ľuďom. Najlepšie a najvtipnejšie role Johna Cleesa, Curtisky , Klinea a Palina. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Humor černočerný i lidsky jemný. A hlavně zatraceně britský. Tři muži, jedna žena, jedna loupež. A jedna ukrytá kořist. Jeden z trojice, který o lupu ví, sedí ve vazbě, hlavní hrdince tak nezbývá nic jiného, než svést jeho advokáta, aby se k diamantům dostala. Tak či onak, jak už to tak bývá, nikdo se nechce o získané milióny dělit. Jeden z pachatelů Monty Pythonů John Cleese stojí za nesmírně svěžím scénářem, který si po zásluze dokráčel k oscarové nominaci. Navíc některé ze scén i sám režíroval. Tenhle dokonale pestrý komediální tým, který intrikuje, miluje italskou kuchyni, nemá rád slovo „stupid“, likviduje zvířata, neustále někoho svádí, honí nebo podráží, se prostě musí líbit. Svědomité a stylové. Stačí si vybrat, zda raději vykrádání vlastního domu, svádění od Jamie Lee Curtis nebo drcení nevinných pudlů. Po právu jeden z divácky nejúspěšnějších anglických filmů druhé poloviny 80. let. Kevin Kline na maximum. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (27)

  • Kevin Kline prosil Johna Cleese, zda by Otto při sváděcích scénách s Wandou nemohl mluvit francouzsky, protože francouzsky Kline uměl, ale Cleese trval na italštině. Jakmile potom Klinovi došla jména všech italských sýrů a dalších frází, na které si dokázal vzpomenout, začal v zoufalství zpívat "Volare". Divil se přitom, proč režisér nezavelel, aby se skončilo, protože producenti v tu chvíli ještě neměli na "Volare" práva. (Morien)
  • V roce 1989 zemřel u tohoto filmu na srdeční selhání způsobené záchvatem smíchu dánský lékař Ole Bentzen. Je to jeden ze tří doložených případů smrti smíchem, druhý se odehrál v Anglii při sledování u nás téměř neznámého seriálu The Goodies v roce 1975, třetí v roce 2003 v Thajsku, údajně také při sledování blíže nespecifikovaného filmu. (gjjm)
  • V originální anglické verzi mluví Otto na Wandu v některých momentech italsky, protože ji to vzrušuje. V italské dabingové verzi mluví španělsky. (Morien)

Reklama

Reklama