Reklama

Reklama

Mladík jménem Levante žije prostý a nic neslibuiící maloměstský život v malebném prostředí italského venkova v okolí Toskánska. Je to spící kout země, kde se nikdy nic nepřihodilo a jediná vzrušující lahůdka vzejde z posledního romantického klepu. Jednoho dne přijde opravdová smršť - „TWISTER" právě dorazil: autobus přivážející šest živých španělských tanečnic flamenga, které okamžitě každého okouzlí nespoutanou krásou, provokativními pohyby a exotickým půvabem! Právě teď máte jedinečnou přiležitost si užít stejně jako Levante, jeho rodina a obyvatelé městečka, kteří jsou přímo smeteni vášní tance, na který nikdy nezapomenou! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (21)

martycross 

všechny recenze uživatele

Podmanivá hudba, smyslný tanec, krásné ženy. Vše okořeněno temperamentními jižanskými gesty a humorem, takové filmy se mi prostě líbí. A hlavně trampoty láskou zasaženého outsidera, skvěle ztvárněného hercem a režisérem v jedné roli Leonardem Pieraccionim. Pět hvězd, a ani o jednu míň, moc jsem se u tohoto filmu bavil. Už podruhé… ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $26,250,000║ No neviem, neviem, keby nedorazili tanečnice Flamenca, tak by to bol riadne nudný a prázdny príbeh, takto to aspoň o niečo málo spríjemnili, nájde sa tu zopár gagov ale celkovo sa žiadna sláva nekoná. /35%/ ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Genialni romanticka komedie ktera se opravdu vymyka jekemukoli standardu hollywoodem nastoleneho. Opravdu jsem se bavil a komedialni vlozky byly vice nez genialni. Takhle by podle me mela vypadat dobra romanticka komedie, jednoduchy pribeh ale nadherne ztvarneni. Tenhle pribeh zamilovaneho ucetniho doporucuji vsem. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Předem si musím postesknout, že už podruhé v relativně krátkém čase nasadila ČT2 do filmu dabing - přitom původní znění bývá jeden z hlavních důvodů, proč si nechám ujít málokterý zde vysílaný film, snad se z toho nestane tradice :-( Naštěstí dabing byl docela ucházející, takže dojem z filmu přlliš nezkazil. Ono taky zkazit pohodu vyzařující h tohohle snímku by bylo asi dost těžké. Cyklón nenabízí absolutně žádnou překvapivou situaci, vše se vyvíjí přesně jak očekáváte a přestože je film škatulkován jako romantická komedie, je prostý jakékoliv trapnosti tak typické pro tento žánr (výjimku tvoří snad jen scéna u večeře v restauraci). Hlavní náplní je typická atmosféra italského městečka, kterou známe už z Amarcordu se všemi těmi místními postavčkami a povyk, který dokáže udělat příjezd jednoho autokaru plného krásných španělských tanečnic. Co se bude dít dál, všichni víme a také se tak děje. Filmu snad ani o víc nešlo a mně to rozhodně stačilo. Snad jen ten závěr nemusel být až tak klasicky idylický, skončit to tou neméně idylickou scénou na vrakovišti, bylo by jen líp. Takhle jsou to hodně silné tři hvězdy velmi příjemné strávení času. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Naprosto pohodová romča o účetním, jehož život byla jen samá čísla, čísla a zase jen čísla, až jednoho dne přijeli k jeho baráku španělský mega kosti co uměli tančit flamenko a čísla si mohli ze života účetního začít balit kufry. Za nejpovedenější scénu považuju závěrečnou společnou veřeči, to byl opravdu vrcholnej kousek. Trošku zamrzelo, že nedostala víc prostoru hudba a tanec flamenka v podání těch hnědookých krásek. Nopak velký díky patří za výběr herců, zejména pak hereček. Na pobyt v mé posteli jsou nominovány : Lorena Fortez jako Catarina, Tosca D'Aquino jako Carlina a Natalia Estrada jako Penelope. Jo a neumět v první scéně ani slovo italsky a za pár minut už mastit italštinu líp než Benito Mussolini, tomu říkám slušnej rychlokurz,...ale v pohodě. Film si nehraje na žádnýho inženýra, jen chce pobavit a navodit pohodovou atmošku a to se mu více méně podařilo. Původně jsem chtěl dát za 3*, ale když tak o tom přemýšlím, nebudu žádnej přizdisráč a prsknu tomu španělsko - italskýmu románku ještě jednu. Vždyť je to fajn, když se lidi do sebe zabouchávaj a pak se chovaj jak janci. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Převážně se natáčelo v provincii Arezzo, v městečkách Stia (Piazza Tannucci) a Poppi (Piazza Amerighi, ulice Via Cesare Battisti 22 a Piazza Lacopo Bordoni) a ve Florencii ( Grand hotel Cavour, Piazza Della Santissima Annunziata, stanice Santa Maria Novella). Statek rodiny Quarini, před nímž se odehrává slavný španělský tanec, je ve skutečnosti farma Casale della Giuncaia. Nedaleko je také dům dědečka Gina. Skútr ve filmu je Motobecane Mobymatic 50V Type Luxe z roku 1979. (Anoli)
  • Film se natáčel v červnu a červenci roku 1996. Po uvedení v kinech se dostal okamžitě do Top 10 nejvýdělečnějších filmů v Itálii. Vydělal přibližně 40 milionů eur. (Anoli)

Reklama

Reklama