Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekt George Monroe si po léta hýčká jeden z velkých amerických snů chce si postavit vlastní dům na útesu nad mořem. Jenže jeho realizaci neustále odkládá a postupem času se zdá, že jej nikdy nedokáže uskutečnit - jeho manželství končí rozvodem, rodina se od něho odvrací, ztrácí přátele a nakonec i sám sebe. A tak mu nezbývá, než se na onen útes skutečně uchýlit a začít se stavbou. Jeho sousedé si myslí, že se zbláznil, jeho dospívající syn pro tátu nehodlá hnout prstem a bývalá žena, která kdysi dům snů chtěla, se mu citově zcela vzdálila. George začíná úplně sám, ale postupně se k němu přidává parta nadšenců a to, co původně bylo jen nesplněný Monroeův sen, se pro všechny stane něčím mnohem silnějším. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

koniklecka 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Všechno je najedou dobře; synáček se napraví, žena se vrátí, všude je spousta milých kamarádů, ale aby to náhodou nedopadlo tak kýčovitě, tak to dopadne, tak jak to dopadne (nechci prozrazovat). Nicméně jsem čekala, že na konci budu brečet, ale nakonec se tak nestalo, bylo to udělané trochu jinak než tyto smutné závěry bývají (prázdná postel), ale byl to docela příjemný filmový zážitek večer u televize. 3 a půl* zaokrouhleno nahoru :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kevin Kline dominuje, prekvapenie v Haydenovi Christensenovi sa dostavilo tiež. Krásny film s perfektne, do detailov napísanými postavami. Citová stránka filmu sa naozaj podarila a ako dráma film nesklamal. Nadľahčenie pomocou vtipným momentov príde vždy v pravý okamih a nebyť pomalšieho začiatku, je to za päť. 85%. ()

Reklama

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. I přesto, že na stoprocent to není, dokáže to ve mně vyvolat pocit, že strávený čas nad tímhle filmem za to stál. Líbil se mi soundtrack, líbili se mi herci, zajímavé záběry... Ale nacházím malé trhliny ve scénáři a některé záběry byly... no, smát se u dramatu asi není to pravé, takže řekněme na protočení očí. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Příliš zdlouhavě natočený průměrný příběh o umírajícím muži, plnícím si svůj celoživotní sen a vylepšujícím si svůj vztah se synem. S mnoha klišé, přesládlou hudbou a spousty záběrů na oceán a zapadající slunce. Několikrát jsem uvažoval, že film vypnu, ale dokoukal jsem se, druhý den, a vím, že se mi film za pár hodin vykouří z hlavy. Za mě ho rozhodně nedoporučuji. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Krásný film o smrti. Ano.. o smrti a touze tu po sobě něco zanechat. Perfektní Kevin Kline v roli architekta, který zjistí, že umírá. Film mně naprosto zasáhl. Je natočen pravda trochu utahaně, ale o to víc je do něj vloženo hlubokých myšlenek. Uvědomění si, že za celý život nic nedokázal a tak se snaží vše napravit za poslední tři měsíce, které mu zbývají. Ano, je to krásné, smutné.. tak trochu klišé, ale romanticky předhozené divákovi. Nevím, čím bych tenhle film vylepšil, ale i tak byl velmi pěkný. 85% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • William Russ byl obsazen jako důstojník Kurt Walker a natočil jednu scénu, ale než stačil natočit zbytek jeho role, zranil se při nehodě na motorce a byl nahrazen Scottem Bakulou. (Verka13)
  • Lindsay Lohan, které bylo v době natáčené 14 let, byla zvažována pro roli Alyssy. Filmaři byli Lohan ohromeni, ale nakonec obsadili Jenu Malone z důvodu, že chtějí někoho trochu staršího. (Verka13)
  • V původním scénáři měla být ve scéně v autě použita píseň od Guster "All the Way up to Heaven", ale nakonec byla použita píseň "Rainy Day". (Verka13)

Reklama

Reklama