Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Komedie z původní produkce HBO uvádí dva špičkové herce, Susan Sarandonovou a Ralpha Fiennese, v hlavních rolích příběhu o neobvyklém přátelství dvou lidí ze zcela odlišných světů, kteří spolu neměli nic společného. Vypráví o vztahu bohaté dědičky tabákového impéria Doris Dukeové a jejího irského komorníka Bernarda Laffertyho. Po šesti letech služby si Bernard, nezastírající, že je homosexuál, získal Dorisinu naprostou důvěru. Stal se jejím společníkem doma i na cestách a ovládl chod celé domácnosti. Vzájemné pouto bylo tak silné, že vydrželo i mužovu závislost na alkoholu, z níž se musel léčit. A než Dukeová v roce 1993 zemřela, stál jí po boku jako nejdůvěryhodnější rádce, nejdražší přítel a po její smrti se dokonce stal správcem mnohamilionového jmění. Co se asi odehrávalo za zavřenými dveřmi a co umožnilo vznik tak silného pouta mezi „princeznou“, která měla vše, a „chuďasem“, jenž se stal jejím dědicem? Scénář napsal Hugh Costello, režíroval Bob Balaban. (HBO GO)

(více)

Recenze (38)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnohem více. Je to slabších 60%, resp. lepších 50%. Film je dost nudný, vleklý a v podstatě téměř bez děje - lépe řečeno, děj a hlavní zápletka, emoce apod. jsou naprosto osekány, takže ve výsledku je to jakoby o ničem. Film zachraňují výkony hlavních dvou protagonistů, skvělá hudba a jakési kouzlo filmu, protože i přes mé výtky to ve mě zanechalo zvláštní nepopsatelný pocit. Každopádně velké zklamání. Howgh! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé rozpoltenia medzi kvalitami filmu udržovali film len v strednom prúde kvality. Herci boli šarmantný a na pohľad dokonalí, výberom Susan a Ralpha tvorcovia trafili strunu na tom pravom mieste. Škoda však, že profilový a charakterový materiál, ktorí mohli herci využiť ich nemohol posunúť ďalej. Zaujímavejšia bola rola Bernarda, ktorého psychologické rozpoloženie postavy malo viac zaujímavých zákutí. Ako komédia film funguje len v tom smere, že film nie je vnímaný ako nejaká srdcervúca dráma, je to proste len taký vlažný závan životného príbehu, v ktorom sa nič také dramatické nedeje a to bol hlavný kameň úrazu. Film totiž pláva stále v pokojných vodách, chýbalo mi ostrejšie vystupňovanie atmosféry, dokonca aj záver si udržiaval pomerne nezáživné tempo. Jediné, na čo sa upierali moje zmysly bol závet a záverečný titulkový epilóg. Buďme teda radi, že bol nakoniec film tak primerane krátky. 65%. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Některé z následujících událostí vycházejí ze skutečnosti. A jiné ne." ----- Trochu vlažné - příběhu chybí výraznější tah na branku a jako celek nepůsobí nijak zvlášť přesvědčivě. Možná proto, že skutečné záměry komorníka Bernarda Laffertyho mi zůstaly víceméně utajené: Buďto byl naprosto oddaným a nezištným přítelem ... nebo neobyčejně prohnaným darebákem - můžete si vybrat ... ----- !!!!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Téměř po celou stopáž jsem se přikláněla k první variantě - nicméně izolace, do které se Doris Dukeová nechala vmanipulovat v době své nemoci, mi byla natolik proti srsti, že jsem milého komorníka začala silně nesnášet, ať už byly jeho motivy jakékoli. P.S.: Hodnotím pouze film - řekla bych, že pravdu o vztahu "Bernarda a Doris" si můžeme jenom domýšlet. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Pro mě to byl fascinující zážitek v podobě hereckých výkonů Susan a Ralpha. Tryskala z toho křehkost a zvláštní harmonie mezi tak odlišnými bytostmi a přitom to nepůsobilo ani trochu rušivě. K tomu hudební podkres, který hladil po duši a já nemám vlastně vůbec nic, co bych Bernardovi a Doris vytkla. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Susan Sarandon a Ralph Fiennes, oba úžasní, v pozoruhodném příběhu dvou zvláštních identit, které si k sobě najdou cestu a spojí je neobvyklé přátelství. Ona se zlatou lžičkou v ústech při narození, zatížená hlubokým zklamáním, on naprostý nuzák se spoustou problémů. A nemohu nezmínit hudební podestýlku, jedním slovem úchvatná. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama