Reklama

Reklama

Paprsky inženýra Garina

  • Sovětský svaz Giperboloid inženěra Garina (více)

Recenze (4)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Jakási kriminálka o vědci s pekelným strojem, kterým hodlá krom zkázy také těžit zlato ze zemského jádra. Pak se chystá ovládnout svět zničením zlatého standardu a skoupením všeho. Z hloubi Sovětského svazu tedy kuje pikle, má své agenty v Paříži, Leningradu i na Kamčatce, cestuje po imperialistickém světě, kde jsou jeho pomahači, a vyhýbá se úkladným vraždám tak, že si všude pořizuje dvojníky. Je to skutečně ryzí sračka, karikatura karikatury toho, jak to v té zlé cizině a mezi podvratnými živly v SSSR funguje. Nejšílenější je ryzí zápal, s jakým herci hrají. 2 hvězdy za krásně ruský konec. P.S. nejsrandovnější jsou sifonové láhve, ze kterých si nalévají padouši v kapitalistických krajích. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tohle že vzniklo v roce 1965? Jako bych se díval na film ze 30. let. Třeba ta mužatka, co měla představovat femme fatale, ta hrála podobně jako když v němém filmu měl někdo vyjádřit expresivně zděšení. Jinak je to pokus o sovětského Bonda, jenže tomu chyběl scenárista, nebo aspoň dramaturg. Celé je to zmateně vyprávěné, motivace postav naprosto nelogická, nedávající smysl, každou chvíli se nějaká postava chová úplně jinak, a celé je to zkratkovité, skáče se ze scény do jiné, aniž by divák měl šanci pochopit, proč. Třeba v úvodu najdou mrtvolu v nějakém opuštěném domě, ale ne, aby sovětský policista zajistil důkazy - nechá je tam ležet, aby si je později mohl padouch vyzvednout. Střih. Jsme na poště, kde nevíme jak a proč policisté hlídají, protože vědí (jen divák netuší, jak na to přišli), že přijde padouch. Nebo dva lidi hledají tajný Garinův úkryt, zhruba si vypočítají, kde by se v horách mohlo nacházet výhodné postavení, ale když tam dojdou, řeknou si, ále, nějaká hláska, asi jsme jen slyšeli nočního ptáka. Atd., atd., těch blbostí je neskutečně. Chvílemi to připomínalo - a myslím, že nechtěně - němou grotesku. Jinak jsem stejně nakonec nepochopil, co ten Garin vlastně chtěl. Nedávalo to smysl tak, ani onak. (Jinak triky mizerné, ničí se modýlky, ale to bych snad byl i schopen odpustit, mít to celé nějakou hlavu a patu.) Hvězdička za chvílemi dobrou kameru, s výjimkou konce. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Sci-fi po sovětsku s lehounce (! :-) >bondovským< nádechem a poněkud za vlasy přitaženým antiimperialistickým poselstvím... Jeden z těch >poučných< sovětských filmů, které >vědecko-fantasticky< formovaly čisté mládežnické duše zemí socialistického tábora na přelomu šedesátých a sedumdesátých let... Budiž jim filmové nebe lehké... Chtělo by se vidět znovu! :-))) ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Zabavne sci-fi s nekompomisnim noirovym vizualem. Co vic si prat. :) Padouch inzenyr Garin chce ovladnout svet pomoci paprsku smrti (pristroj hyperboloid), nadherna Наталья Климова vypada jak Barbara Stanwyck...pribeh az komiksove prosty. Zkratka parada. 4+ ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama