Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikdo zpočátku netušil, jak hrozivé nebezpečí přilétlo spolu s opuštěným kosmickým tělesem, které jednoho dne hlučně dosedlo v blízkosti poklidného provinčního městečka Ambrose. Podnikaví mladíci mají výhodnou turistickou atrakci, místní televizní stanice atraktivní senzaci a agenti NASA pro mimozemské civilizace, plné ruce práce. Pokouší se odhalit původ a úmysly záludných vetřelců, kteří se dokážou přisát na člověka, proniknout do jeho mozku a zcela ho ovládnout jako bezmocnou loutku, mechanicky plnící jakékoli uložené příkazy. Ani zkušený vládní veterán Andrew Nivers a jeho profesionální tým nedokážou zcela uniknout vlivu temných parazitů, kteří se rozhodli, že si zde, s pomocí svých nedobrovolných hostitelů, vybudují nový domov. Jejich lavinovitá technika množení a ofenzivní napojení na pasivní "lidské nosiče" slaví úspěch. Indikovány jsou i nasazené armádní jednotky - a tak je jediným řešením zoufalá individuální destruktivní akce, která směřuje přímo do skrytého hnízdiště vetřelců. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Ajaj. Knižní předlohu neznám, ale díky Cizinci v cizí zemi a dalším Heinleinovým knihám mám pocit, že se nejednalo o nevzhledného podvraťáka Stargate, Vetřelce, Fakulty a kdovíčeho ještě. Nic proti voříškům, mnozí bývají chytří a roztomilí, ale Vládci loutek jsou důkazem toho, že Josef Švejk měl pravdu, když říkal: "Když měl takovejch tátů dvanáct, dovedete si, pane obrlajtnant, představit, jak takovej pes vypadá." Dovedu. Jako na koleni splácaný eintopf zahrnující zlé emzáky, toužící ovládnout Zemi, napjaté otcovsko-synovské vztahy, nelogické zvraty, povinnou romanci mezi hlavními hrdiny (romantický vztah lidí, kteří jsou nuceni spolupracovat, začíná patřit mezi velmi únavná klišé), předvídatelný vývoj a momenty, které mají být nesmírně napínavé, ale jsou spíš zábavné. Ale Donald Sutherland se snaží, jak to jen jde, takže to ve výsledku není, opět řečeno s Jaroslavem Haškem, "vyjevená potvora připomínající hyenu skvrnitou s hřívou skotského ovčáka." Ačkoli vyjevená gumová potvora rozplesklá o sklo a připomínající rejnoka elektrického tam je. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Přílet mimozemského vetřelce je maskován laciným létajícím talířem, který se stane turistickou atrakcí. Kromě agentů NASA a tajných služeb zatím nikdo netuší, že uvnitř se ukrývají paraziti, jejichž cílem je ovládnutí lidí. Jestliže v Lupičích těl jsou mimozemšťané rostlinného původu, pak zde se jedná o živočichy připomínající rejnoky, co se dorozumívají jako pozemský hmyz chemicky, podobně jako třeba mravenci. Už od první scény příletu vesmírného tělesa se vytvoří zvláštní neklid a napětí stupňující se až směrem k závěru. Honičky, pronásledování, lov nenakažených lidí již ovládanými jedinci a děsivý nárůst nakažených vytvářejí temnou atmosféru strachu a bezmoci. Po trikové stránce jsou paraziti dobře uděláni, jelikož se jedná o poctivé mechanické efekty. Film lze vykládat ale také podobně jako snímky inspirované Lupiči těl coby alegorii. Falešná touha po lepší budoucnosti zatím vždy skončila u diktatury, v horším případě rovnou u války. Překvapilo mě, jak i po letech jsou Vládci loutek svěžím snímkem, byť samozřejmě úrovně předlohy nedosahují. Hodnocení proto ponechávám. ()

Reklama

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Na to, že to mělo být sci-fi tak mi to nepřišlo tak tajemné, jak se na sci-fi sluší. Ale zase na druhou stranu, jsem po celou dobu přemýšlel jak to celé zkončí. U.F.O. to je věčná otázka. jestli-že někdy k onomu setkání s cizími bytostmi z jiného světa opravdu dojde? Budou hodní nebo zlí? V tomto případě to byla ta zlá forma ufonů. Upřímně řečeno, mám radši ty filmy, kde figuruje ta hodná, jako třeba E. T. nebo ty chlapíky z filmu Blízká setkání třetího druhu. Tihle odporní paraziti mi moc milí nebyli, a přišli mě až podezřele podobní Alienům. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Po pár minútach som si zrazu uvedomil, že veď ja som to už raz kedysi veľmi dávno videl, ale úplne som na snímok zabudol. A to teda nie je bohvieaká vizitka. Moje neblahé tušenie sa žiaľ aj naplnilo. Nebolo to celkom zlé, to nie, pár zaujímavejších momentov (hlavne v spojitosti s akčnejšími scénami) celkom ušlo, ale celkovo je to prototyp filmu zvrzaného dobrého námetu, ktorý do pár dní opätovne vyfučí z hlavy, pričom tomu moc nepomohol ani hviezdny D. Sutherland. Inak koniec je veľmi predvídateľný, čo na atraktivite samotného príbehu tiež nepridalo. 50/100 ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Hm, Vládci loutek jako film... No, zas tak hrozné to nebylo, i když tvůrci (scénáristi stojí za takovými fláky jako Zorro, Godzilla nebo všichni Piráti z Karibiku) vypustili "ochranné opatření", podle kterého museli všichni chodit nahoře bez (ženy v podprsenkách), aby se poznalo, jestli někdo není napadený, což je docela škoda (zvláště v případě Julie Warner)... ()

Galerie (26)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Režisér X-Menů míří na měsíc

Režisér X-Menů míří na měsíc

04.03.2015

Robert A. Heinlein byl jedním z nejslavnějších sci-fi autorů vůbec. Společně s Arthurem C. Clarkem a Isaacem Asimovem patřit do tzv. "Velké trojky science fiction", není tedy divu, že byly některé z… (více)

Reklama

Reklama