Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byl Spencer Northcut malým chlapcem, vyplul se svými milovanými rodiči na moře na palubě malé jachty. Obyčejná projížďka se však v noci změnila v nečekanou tragédii, když loď napadl obrovský mořský netvor. Loď potopil a zabil Spencerovi otce i matku. Chlapec sám přežil jen zázrakem a jen zázrakem dokázal na otevřeném moři přežít tak dlouho, aby mohl být zachráněn. Tato událost jej navždy poznamenala. Vyrostl v samotářského, do sebe uzavřeného muže posedlého jedinou touhou vrátit se na moře, najít a zabít netvora, který ho připravil o rodiče, dětství i štěstí. Proto s fanatickým odhodláním vystudoval nejen mořskou biologii, ale také námořní inženýrství a lodní stavitelství. Stal se uznávaným oceánologem a podle vlastních návrhů zkonstruoval a postavil ponorku, kterou nazval Argus. Nyní už zbývá jen čekat na příležitost spustit ponorku pod hladinu a pustit se do pátrání, což se dlouho nedaří, protože soukromá firma, která stavbu ponorky z velké části financovala, nehodlá ponorku použít k soukromé štvanici pomstychtivého vědce. Nakonec se však Spencer dočká. Je požádán, aby se s Argusem podílel na vyšetřování příčin zničení nákladné podmořské stanice, v jehož troskách zahynula celá posádka. Spencer má s dalšími experty zjistit co a proč katastrofu způsobilo. Uprostřed trosek nalezne obrovský zub a dojde k přesvědčení, že stanici zničil obrovský žralok, megalodon, který měl údajně vyhynout už před stovkami milionů let. Domnívá se, že stejný netvor má na svědomí také smrt jeho rodičů. Na palubě ponorky však nevládne zrovna příznivá atmosféra. Angst a Harrington Spencerovi nevěří, Tchenko nechce mít s nikým z nich nic společného, a tak jediný, kdo věří v existenci obřího žraloka, je Cheryl. Má to však háček. Cheryl jako vědkyně odmítá Spencerův záměr megalodona zabít. Chce ho chytit pro další vědecké výzkumy. Po bouřlivé diskusi se nakonec posádka ponorky rozhodne mořského netvora chytit. Vyzbrojen torpédy, harpunami naplněnými silným sedativem a miniponorkou na vodíkový pohon, se Argus vydává do hlubin. Netvor se však nenechá překvapit a při pokusu o jeho ulovení ponorku napadne a vážně poškodí. Nyní už si i Cheryl uvědomí, že netvor musí být bez milosti zničen. A to co nejdříve, protože systémy poškozené ponorky pomalu odcházejí. Spencer se nabídne, že na palubě miniponorky pronikne k netvorovi a umístí na jeho tělo vysílač, který pomůže zaměřit torpéda. Záměr však nevyjde, protože torpédo exploduje v poškozené komoře a zničí Argus i s celou posádkou. Uprostřed oceánu tak zůstává proti sobě megalodon a Spencer uvnitř malé miniponorky. Dokáže člověk i v takové beznadějné situaci zvrátit vítězství na svou stranu? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Mania odpad!

všechny recenze uživatele

Jak jen nesnáším ty posedlé rádoby hrdiny, kteří nemají v hlavě nic jiného než zabít tvora, většinou žraloka, a obhajují to nějakýma podivnýma frázema ve stylu "Nemáme na výběr.", "Zabil mi rodinu." To jsou takový kecy. Proč se tím každý druhý film ohání? Jediná sympatická postava je blondýnka, která jediná byla proto, aby žraloka nezabíjeli. Co žraloka, dávno vyhynulý druh. Dobře, v podobných filmech nepokrytě fandím zvířeti. Tyhle filmy mě prostě popuzují. Kdyby tam aspoň byl sympatický hlavní hrdina, kterému by člověk ty keci věřil. Konec je jasný, ovšem víc by se mi líbilo, kdyby byl zlomyslnější a film skončil v momentě, kdy se hl. postavě ozve 'pomoc'. ()

Godhaj odpad!

všechny recenze uživatele

,,Nepřibližuj se k mým torpédům!" Tenhle film je fakt psycho. Má děsně temnou, klaustrofobní atmosféru a bere se setsakramentsky vážně. Herci nepřehrávají normálním způsobem, ale hrají jak kdyby byli všichni sjetý, většinu čau tak stráví hysterickými výlevy. Logiku uvažování v tomhle vůbec nehledejte, postavy se prostě vezou vstříc hlavní bitvě s podvodním nepřítelem. Konec mě ale velmi překvapil, neboť je zcela neklišeoidní (to je slovo!), ale to by tam musela být nějaká atmosféra, abych ho mohl ocenit. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl film se žralokem který mi neuvěřitelně dlouho unikal, což je divné že tohle je zrovna film který není těžké sehnat a při tom jsem viděl plno těžko sehnatelnejch béček. Na tohle jsem se těšil abych byl na konci.....Nasranej. Tohle je neuvěřitelně laciná záležitost která není ani vtipná svojí blbostí. Žralok je hrozně špatný a aby to zakrily tak ho hodí do co největší tmy. Sabato jako vždy špatnej a jediný co mi vlastně utkvělo v paměti je konec který je v takovýhlech filmech poměrně raritní a proto se slituji a dám tu 1*. Ale jinak ruce pryč. ()

Yardie odpad!

všechny recenze uživatele

Mám rád tydle filmy se žraloky. Takže jsem se podíval na začátek a ihned pochopil, že toto není správná volba. Už první záběr žraloka, který potopil loď byl tak trikově otřesný, že dále jsem to jen měl jako zvukovou clonu a jen sem tam jsem na to kouknul jedním okem. Ale co vím, tak dialogy byly naprosto stupidní, herci v podstatě žádní a celkově to byla jedna velká nuda. Námět to nemusí být špatný, ale zpracování by muselo být několikanásobně lepší, aby se to dostalo alespoň na průměr. Howgh! ()

Bachy odpad!

všechny recenze uživatele

Existují špatné filmy a extra špatné filmy. Druhou kategorii sám občas vyhledám, abych si odpočinul od kvalitních věcí, které lezou ze scénáristů poměrně často. Navíc se u té druhé kategorie člověk opravdu pobaví, kam až stupidita snímku sahá. A právě Lovec žraloků sliboval hodně. Výsledek byla, ale jen jedna dlouhá nuda. Takhle tedy ne, nejen, že je to blbé, ale ještě to je blbé a nevtipné. Z herců se o herectví nepokusil ani jediný. Na velmi nudné snímky používám skleničky vína. Čím více skleniček použijete, tím se zábavnost snímku zvětšuje. Zde nepomohlo. Hudební skladatelé se mě celý snímek snažili přesvědčit, že všechny scény jsou napínavé. Nedovedu si jinak vysvětlit, proč i ve scéně, kdy jeden z hrdinů ťuká do počítače hraje hudba jak před obrovskou lekačkou z hororu. Nevím, viděl jsem rozhodně i horší filmy, kde stupidita sršila všude kolem, jenže při nich jsem alespoň občas zasmál. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Vo filme sa spomína, že Megalodon vyhynul pred 40 miliónmi rokmi. V skutočnosti sa predpokladá, že tento druh žraloka pravdepodobne žil ešte pred 1,5 miliónom rokov. Podľa niektorých hypotéz nevyhynul, ale môže ešte žiť v hlbinách oceánov. (AxelWers)

Reklama

Reklama