Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo přežije, je vítěz. A pro Arnolda Schwarzeneggra, který se marně snaží uprchnout z vězení a dokázat svou nevinu, navíc získaná svoboda. Nejdříve ale musí v podivně kruté televizní show porazit nelítostné gladiátory... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (563)

forsberg 

všechny recenze uživatele

Running Man je vtipný film o tom, že pro diváka Vyvolených může výraz "reality show " dostat úplně nový rozměr a kde Arnold Schwarzenegger směřuje k happyendu stylem běžím-mlátím-sem tam vraždím-běžím-mlátím oděn do veselého oblečku, v kterém ze všeho nejvíc připomíná bojácnou spermii Woodyho Allana. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Nečtu Steohna Kinga,protože mě nebaví a vím,že Běžící muž je o něčem jiném,ale tohle se mi moc líbilo. Akční scény jsou jak Arnoldovy soupeři skvělí,samí těžký borci a on se s nimi nijak nepárá. Výborná dinamická elektrická hudba a spoustu fakt dobře vydařených momentů na,které se nezapomíná. "A nezapomeňte mi poslat kopii"řekl,když prupisku i s papíry zapíchl do zad nějakého chlapa. ()

Reklama

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Kinga si určitě někdy přečtu. Každopádně mám Běžícího muže zafixovaného jako jeden z nejsilnějších videozážitků z dětství. A rád se na to čas od času dívám zas a znova. Ta úžasná melancholická hudba, ten nepřehlédnutelný styl 80´s! A navíc to není ani politicky úplně blbý film jako třeba Rambo II. Akorát je jeho vyústění snesitelné právě jen pro produkci své dekády. O patnáct let později v Equilibriu už to nelze překousnout. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, ve kterých účinkoval nabouchaný Arnold, kterého jsem v mladí doslova žral. Sice měl Schwarzenegger na svém kontě dost lepších filmů, ale tady se mi líbila především ona „zvrácená show“ a eskadra zabijáků. Každý z nich byl něčím specifický a každý z nich nakonec „zařval“ dosti odlišným způsobem. Navíc tu nebylo zapotřebí nekonečných zásobníků a hlavně po boku Arnieho tu běhala pěkná ženská. Co víc si mohl teenager v té době přát. V dnešní době se už u toho sice mladší generace asi moc nepobaví, ale i tak to určitě stojí za zhlédnutí. ()

HAL odpad!

všechny recenze uživatele

Zadaptovat asi nejlepší knihu literárního giganta, která kombinuje sociální kritiku s výborným sci-fi příběhem, do podoby nevkusné céčkové blitky v papundeklových kulisách, mizernou akcí, a s dějem co se dá shrnout jako: "nejdřív nastoupí hokejista, pak týpek s pilou, pak tlusťoch oblečený do LED diod, a pak blbeček s plamenometem" - to je v pravdě geniální. Producenti i s Arnoldem se zjevně vytvořit sociální experiment, který vizi šíleného postapo světa o televizi co chce z lidí udělat tupé slintajicí zombies nejen ukazuje ve filmu, ale zároveň ji i uvádí v realitu. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (36)

  • Stephen King, autor knižní předlohy, řekl k filmu, že Arnold Schwarzenegger ztvárnil hlavní postavu velmi odlišně od jeho představy popisované v knize. „...Richardsova postava je té Schwarzeneggerově tak vzdálená, jak jen je to možné. (DrKvak)
  • Running Man gameshow, kterou jste mohli vidět ve filmu, byla v roce 1980 založena v Japonsku pod názvem Trans American Ultra Quiz, ve které se mučilo a ponižovalo různými způsoby. Cenu vyhrál soutěžící, který dokázal být ponižován a mučen co nejdéle. (Chatterer)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

20.02.2021

Přichází dobré zprávy pro fanoušky filmů na motivy literární tvorby Stephena Kinga. Studio Paramount Pictures právě jedná s režisérem Edgarem Wrightem (Baby Driver, Soumrak mrtvých) o spolupráci na… (více)

Reklama

Reklama