Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo přežije, je vítěz. A pro Arnolda Schwarzeneggra, který se marně snaží uprchnout z vězení a dokázat svou nevinu, navíc získaná svoboda. Nejdříve ale musí v podivně kruté televizní show porazit nelítostné gladiátory... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (566)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Neni to sice nic extra, ale určitě se jedná o jeden z mnoha Schwarzeneggerových legendárních rolí a filmový fanoušek by měl mít o filmu povědomí, ačkoli film tak úplně dobře nedopadl. Každopádně minimálně Arnold vás utvrdí v tom, že jste těch 100 minut nepromarnili, ale věnovali je něčemu, co stojí za to vidět...70% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

„Pane Bože!“ „To nebude Bůh!“ Future akčňák podle Kinga/Bachmana a Arnold v další roli hrdého policisty, kterej to všem natře. Jedna z možných vizí budoucnosti o síle televize utvářet veřejné mínění. A nejhorší na tom je, že se divák jen pousměje. Možná proto, že v podobných filmech je to vždycky vyhnané až na samou hranici. Ona tu sílu ale má i dneska, jen to není tak zjevné. Trošku předobraz dnešních reality show (uvidíme, za jak dlouho to i v reálu dojde tak daleko). Film se zkouknout dá, i když je plný nelogičností – pošlou trestance do staré čtvrti prošpikované kamerama a poskokama a čistě náhodou zrovna v té staré čtvrti, která je pod neustálým dozorem, sídlí centrum odporu. No koho by to napadlo? Jaká obrovská náhoda. To si jich vážně nikdo nevšiml? Ještě štěstí, že aspoň z lovcema je docela sranda (světélkující operní zpěvák Dynamo je hodně zábavnej) a Arnolda docela zastiňují. A je zde poměrně hojný výskyt humorných hlášek. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ale tak hej, nie je to žiadna sláva a ani akcia nie je extra prvotriedna a obzvlášť nie kostýmy a nebyť Arnolda, ktorý vie vytiahnuť aj slabší film išiel by som dolu. Každopádne som sa dobre bavil, film ma tempo, takže moc nenudí. Technická stránka filmu síce zostarla, ale dodnes sa jedná o zaujímavú sci-fi od Stephena Kinga, či scenáristu Die Hard, ktorými znova napísal slušne hlášky a dobre scény priamo Arnoldovi na telo. 75% - 4* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Kolosální hovadina, která se kvalitou nechytá ani na své guilty pleasure ambice, ani na svou ultra-guilty pleasure dobu. Oproti takovému Komandu je tohle asi stokrát lacinější a křečovitější výstava Arnoldovy fyzické zdatnosti, která navíc trestuhodně mrhá jinak zajímavým futuristickým námětem. Nevím, jestli je debilnější hudba, chaotický střih nebo celé schéma a provedení očekávané gladiátorské show, ale dohromady to dává horko těžko koukatelný paskvil. Za vyzdvihnutí stojí jako tradičně jen hláškující Arnold a navzdory přítomnosti sličné partnerky také absence nějaké otravné romantické linky.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Voľakedy dávno to bol jeden z mojich najobľúbenejších filmov. Nabúšený Arnold Schwarzenegger musí prchať pred profesionálnymi zabijákmi. Fireball, kapitán Freedom, Buzzsaw, Subzero a Dynamo. Jeden nebezpečnejší ako druhý, ale samozrejme, že Arnie im všetkým nakope prdele a zakrúti krkom. To všetko pre pobavenie krvychtivých divákov zvrhlej reality show "Running Man". Klasická akčná sci-fi z osemdesitých rokov. Tvorcovia tohto snímku si nápad o extrémne násilnej televíznej show a tiež aj názov vypožičali z románu Stephena Kinga, ktorý napísal v roku 1982 pod pseudonymom Richard Bachman. V ostatných aspektoch sa však film od knihy diametrálne odlišuje. *** ()

Galerie (100)

Zajímavosti (36)

  • V závěrečných titulcích hraje píseň „Restless Heart“ od Johna Parra. (SONY_)
  • Ve scéně, kdy se běžící muži setkají poprvé se Sub-Zerem (Toru Tanaka), je Ben (Arnold Schwarzenegger) naražen Sub-Zerem na mantinel. Poté jeho obrýlený kolega utíká přímo do kamery, načež je možné všimnout si ruky, která jej zbrdí, aby do kamery nenarazil. (Pepy)
  • Podle producenta filmu Keitha Barishe byl tento film ze všech filmů Arnolda Schwarzeneggera nejoblíbenější u žen. Když byla jedna skupina žen dotázána, aby řekla, co se jí na Arnoldovi líbí nejvíc, odpověděla, že Arnold má hezký zadek. (lekr)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

20.02.2021

Přichází dobré zprávy pro fanoušky filmů na motivy literární tvorby Stephena Kinga. Studio Paramount Pictures právě jedná s režisérem Edgarem Wrightem (Baby Driver, Soumrak mrtvých) o spolupráci na… (více)

Reklama

Reklama