Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo přežije, je vítěz. A pro Arnolda Schwarzeneggra, který se marně snaží uprchnout z vězení a dokázat svou nevinu, navíc získaná svoboda. Nejdříve ale musí v podivně kruté televizní show porazit nelítostné gladiátory... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (566)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Kde je Piloun? - Je rozpolcenej! Tak řezníka z Bakersfieldu fakt můžu kdykoliv. Dnes již nepochybně kultovní RUNNING MAN totiž obsahuje mraky skvělých hlášek, pamětihodných scén a zároveň nabízí perverzní, brutální zábavu, že snad nemá na poli akčních sci-fi filmů konkurenci (líbí se mi to hrobové ticho ve studiu, ihned poté, co Arnie odpraví prvního lovce). Zároveň je snímek zářným příkladem toho, jak snadno se dá oklamat lidské pokolení. Tento, dnes již klasický film, si po každém dalším zhlédnutí čím dál více doceňuji a vychutnávám. Je to sice béčko jako hrom, ale dokáže úžasně pobavit (stejně, jako třeba Arnieho Komando) a to je pro mě (obzvlášť v dnešní době digitálních škvárů) strašně důležité. Žádná nuda, slušná zápletka, spousta akce ihned od začátku, slizký záporák (vlastně hned několik a ne ledajakých) a nakonec happyend a skvělý rockový song. Co od Arnolda chtít víc? ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Mě na tomhle filmu fascinuje jediná věc a to, jak se v letech 80´ bavili důchodci. Tolik babiček, které se u téhle násilné show usmívaly od ucha k uchu. Tenkrát měly ještě vkus, nějaká Ordinece v růžové zahradě neměla šanci. Naše komerční stanice by si měly vzít příklad z pořádného pořadu, hlavně by se v českých věznicích udělalo místo :o) ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Príšerná a vzorová ukážka ako sa dá nafilmovaním zničiť výborná knižná predloha. Aj keby som nevedela o knihe, bol by to veľmi zlý film a takto je ešte horší. Muž na úteku je jedna z najlepších kníh, ktoré som od Stephena Kinga čítala, ale tento úbohý film, ktorý dokázal pokaziť aj to minimum spoločných znakov, ktoré mu s knihou zostali, možno odradil kopec čitateľov od excelentného knižného trileru a to je trestuhodné. Stephen King (a asi aj všetci jeho fanúšikovia) sa ešte aj o 40 rokov, keď toto pustia v telke ako film pre pamätníkov, bude v hrobe obracať! ()

anais 

všechny recenze uživatele

Mám Arnolda opravdu rád, ale musím to napsat. Běžící muž je opravdu strašný film. Budoucnost připomíná asi tak, jako Disko příběh. V podstatě se jedná o hlavní výtku vůči filmu. Oni filmy s Arnoldem nikdy nebudou nominovány na nejlepší film, protože to prostě nejsou ty SPRÁVNÉ filmy. Ale pan guvernér měl většinou štěstí na režiséry s nějakou vizí, jak myšlenkovou (ANO! Připusťte!), tak vizuální (o tom žádná). Bohužel, Běžícího muže se se netýká ani jedna z výše zmíněných vizí (ano, připouštím). Je to film nenápaditý, lacině vyhlížející, neschopný navodit atmosféru reálné budoucnosti. Díky tomu působí směšně a je černou ovcí v Arnoldově filmografii. Výjimka ale potvrzuje pravidlo! Pusťte si místo toho třeba Komando. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hyperklasické béčko béčkové nejbéčkovatější. Arnold tu má opět své skvělé hlášky, ale nejlepší jsou ti lovci co ho chtěj zabít. Šílenej asijskej hokejista Profesor Sub-Zero. Létající negr s plamenometem Fireball. Tlustej operní zpěvák v římskym brnění co střílí elektrický blesky Dynamo. Motorkář s motorovou pilou Buzzsaw a konečně Kapitán Freedom ve skvělém podání Jesse Ventury. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (36)

  • Running Man gameshow, kterou jste mohli vidět ve filmu, byla v roce 1980 založena v Japonsku pod názvem Trans American Ultra Quiz, ve které se mučilo a ponižovalo různými způsoby. Cenu vyhrál soutěžící, který dokázal být ponižován a mučen co nejdéle. (Chatterer)
  • Poslední film Erlanda van Lidtha (Dynamo). (Chatterer)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

20.02.2021

Přichází dobré zprávy pro fanoušky filmů na motivy literární tvorby Stephena Kinga. Studio Paramount Pictures právě jedná s režisérem Edgarem Wrightem (Baby Driver, Soumrak mrtvých) o spolupráci na… (více)

Reklama

Reklama