Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo přežije, je vítěz. A pro Arnolda Schwarzeneggra, který se marně snaží uprchnout z vězení a dokázat svou nevinu, navíc získaná svoboda. Nejdříve ale musí v podivně kruté televizní show porazit nelítostné gladiátory... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (566)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Neodolatelné béčko, jehož satiricko-antikonzumní stránka je podezřele aktuální dosud (ne že by bylo těžké si z podobných věcí dělat prču) a jehož atmosféru nebo ústřední hudební motiv jen tak nezapomenete. Z dnešního pohledu se ovšem jedná především o dokonale vyvážený koktejl zábavy všeho druhu. (: ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwarzenegger jako hlavní hrdina příběhu o muži, který se vlivem jistých okolností stane účastníkem nebezpečné reality show. Běžící muž rozhodně má zajímavou příběhovou linii, ovšem to je téměř všechno co může 'normálnímu' divákovi nabídnout. Milovníci nejsilnější filmové éry mohou být příjemně překvapeni nefalšovatelným dobovým feelingem, což je nejspíše největší klad samotného filmu. Režisér totiž nedokáže navnadit správnou atmosféru a většina scén prostě nemá to správné tempo, které by potřebovala. S přesunem do hry nadokáže dnes zaujmout ani nádherná vize špinavé budoucnosti, ani vidina neustálého nebezpečí. Vyloženě zklame slabé vykreslení moci masmédia, které se brzy zhoupne pouze do roviny, fandíme tomu kdo je na koni, takže veškeré očekávání se dá shrnout slovy čekáme na lovce. Což rozhodně nejsou pšatné vyhlídky. Běžící muž je blbý, ale je blbý tím správným způsobem. Dává nám možnost sledovat Arnolda v úchylném žlutém oblečku, jak smete nejdříve šíleného hokejistu s ostře nabroušenou hokejkou, poté ďábelského motorkáře s překvapivě silnou pilou, operního zpěváka nabytého nejen dobrou náladou v ujeté formulce a v neposlední řadě bojovníka za svobodu, na kterého obohužel zbyde už jen počítačová simulace. Povedený hudební rytmus mě vede k myšlence, že ač to opravdu začalo až příliš nudně, nakonec není Běžící muž ničím jiným než zábavným průměrem. Jediná smůla je, že jsem čekal spíše něco ve stylu Útěku z New Yorku/ L.A., ale může se Glaser rovnat s Carpenterem? Hloupá myšlenka, že? ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

No já nevím, mě to zase tolik neoslnilo jako ostatní Arnieho filmy. Tohle jako nemělo špatný nápad budoucnost, hra ve které jde o život plná lovců a zabijáků, ale to zpracování se mi fakt nelibilo ano vím je to z roku 87, ale i přes to mi to přišlo takové nedopracované. Chvýlema mi to přišlo nepřehledné.. ale zase Arnie hláškoval což se mi libilo ,,klidně mě poblej na tý košily to stejně nebude poznat" nebo jeho slavné ,,já se vrátím". Jinak na film s Arniem docela slabota bohužel. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Musel jsem přehodnotit, protože i když za svých mladých let jsem tenhle film úplně nemiloval, tak co bych dneska za takovejhle film dal. Zřejmě zakladatel všech těch reality show akčňáků kterých už od vzniku tohoto filmu bylo taky natočeno bezpočet, ale žádný se kvalitou tomuhle snímku nevyrovná. Jasně pár much se tu najde. Arnold ještě pořád v týhle době nebyl kdo ví jakej herec, ale zase tady má ten drsnej, vražednej pohled z prvního Terminátora kterej jsem na něm vždycky žral. Takže na opakovaný shlédnutý poctivý čtyři hvězdice.80% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejhorší Arnold. Nevím, na čem ujížděl scénárista, ale přinejmenším na Terminátorovi určitě, protože Hnutí odporu a "Já se vrátím" mluví za vše. Zpočátku slibný námět ničí hromada nelogičností, vousatý Arnold a lovecké panoptikum v čele s Vánočním stromečkem. Šílenost na n-tou, ze které přítomnost rakouského dubu v hlavní roli dělá nepochopitelný úkaz. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (36)

  • Modrá mikina s nápisem World Gym, kterou má Ben Richards (Arnold Schwarzenegger) na sobě, když mu sundávají obojek, se objevila už rok předtím v Arnoldově filmu Špinavá dohoda (1986), kde ji měl pověšenou na čince venku před domem. (KOOHA)
  • V malé roli si ve filmu zahrál Arnoldův nejoblíbenější tréninkový partner a také nejlepší přítel Franco Columbu, lze ho zahlédnout v řídící místnosti jako chlapíka sedícího u monitoru, který potvrdí funkčnost zavedené stopovací substance do těla Bena Richardse (Arnold Schwarzenegger). (Rominator)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

20.02.2021

Přichází dobré zprávy pro fanoušky filmů na motivy literární tvorby Stephena Kinga. Studio Paramount Pictures právě jedná s režisérem Edgarem Wrightem (Baby Driver, Soumrak mrtvých) o spolupráci na… (více)

Reklama

Reklama