Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se to tak vezme, krademe všichni... Sňatkový podvodník Lojza Bazan (V. Menšík) je po letech propuštěn z vězení na amnestii spolu se dvěma spoluvězni, kasařem Josefem Laštovkou (O. Krejča) a podvodným karetním hráčem Frantou Fafejtou (J. Sovák). Vězeň Béda Musil (F. Filipovský) poradí Lojzovi, aby se zkusil uchytit v jeho rodných Vejtonicích, kde má rodina Musilů pod rukou celé zemědělské družstvo. Trojice propuštěných má záhy geniální plán na velkou loupež družstevních peněz. Kvůli tomu dokonce Laštovka s Fafejtou vstoupí do vejtonického JZD a přijmou místo účetního a jednatele, zatímco zkušený sukničkář Lojza zaujme Bédovo místo za výčepní pípou i v loži jeho osamělé manželky Růženky (S. Zázvorková). Jenže kamarádi velice záhy zjistí, že družstvo je na mizině, protože veškeré zisky rozkrádají Musilovi. Aby vůbec bylo co z družstevní kasy ukrást, musejí kumpáni napřed zavést pořádek a přivést JZD k rozkvětu… (Česká televize)

(více)

Recenze (83)

Master19 

všechny recenze uživatele

To herecké obsazení je fantastické, je velká škoda, že se sešlo právě v takovémto filmu, který tak nějak pozbyl náboj. Některé hlášky jsou opravdu dobré (většina je už zmíněna v komentářích, snad ještě: "Najednou jsem viděl, že ho vidím, tak jsem ho přišel zatknout."), nicméně jako film už je dnes sledovatelný leda tzv. fajnšmekry. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Průměrná česká komedie, stojící na brilantních hereckých výkonech tří hlavních představitelů (Vladimír Menšík, Jiří Sovák a Otomar Krejča). Příběh není ničím originální a ani nijak nezaujme, po hudební stránce také neexceluje a tak herecké obsazení je to jediné, na co se film může spolehnout. Jak postava hospodského, tak postavy oganizátora a účetního jsou zahrány s přehledem a mohlo by se zdát, že si celý film ukradly pro sebe. Slušelo by se zmínit snad už jen jméno Josefa Kemra, který snad nikdy nezahraje nic špatně. Mezi námi zloději není ničím originální, ale na druhou stranu není vůbec špatnou komedií. Krásný příklad čistě průměrného filmu. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

"Člověče, já tady Čachtickou paní nemám. Tak víš co, tady si vem Annu proletářku. To je taky vo ženský a je to ze současnosti." "Vy mluvíte voba blbě. Skoro jako poctiví lidi.". a kopa ďalších skvelých bonmotov i dialógov vo filme, ktorý patrí ku klenotom českej veselohry. Už úvodné titulky sľubujú niečo odlišné: komplet celý filmový štáb je zachytený na evidenčných kartách, ktorým dominuje klasický väzenský trojfoto portrét - spredu zboku, z druhého boku. Trojica väzňov je prepustená. Po tom, čo neuspejú na prehrávkach ako kapela spievajúca budovateľský song, chytia udičku od spoluväzňa, ktorému ostáva ešte rok basy a presťahujú sa do dedinky s mafiánsky ovládaným jednotným roľníckym družstvom. Dajú hlavy dokopy a dohodnú sa na jeho vytunelovaní, ktoré je však náročnejšie ako sa zdá, a tak sa v medzičase stávajú vzornými hospodármi. Plus: vo filme zaznie pointa piesne Jiřího Suchého Clementine: Do duše jí padla tíseň tak se vrhla na kokain a tím končí nejen píseň,ale taky Clementine,". ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Film s takovýmhle hereckým ovsazením a v podstatě i námětem měl našlápnuto hodně vysoko, nakonec je to ale takové dýchavičné, nemastné neslané, bezzubé, jakoby v pozadí cítit jakousi urputnou snahu udržet se na větvi tehdejších poměrů, no ale tu větev nadčasovou si to tím pádem pod sebou podřízlo dokonale. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Mírně podprůměrná veselohra o třech recidivistech, kteří se rozhodli vytunelovat JZD, v němž kralovala rozvětvená rodina Musilových. Do družstva přicházejí ve chvíli, kdy se koná družstevní dobírka s volbou nového představenstva. Opozice, nespokojená s dosavadním kralováním Musilových, zvolí do čelných fukncí dva ze tří našich přátel, a pak už jde jen o tom, nabyté důvěry neztratit, a přesto vybílit družstevní pokladnu. Celý iflm je postavený na hvězdách tehdejšího filmu, nejlépe se své role zhostil asi V. Menšík, který se věnoval korpulentní hostinské Zázvorkové a jemuž také mizelo pod rukama hodně vykasírovaného od stálých hospodských štamgastů... Že se nakonec vrátí tam, odkud přišli, je každému divákovi zřejmé. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v obci Plástovice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama