Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý vojak (Fjodor Bondarčuk) je ruským dôstojníkom zachránený pred popravou príslušníkmi NKVD za zbabelosť. Dostáva sa do Stalingradu, kde je pridelený do jednotky Snajperov. V jednotke je i dievča, s ktorou sa zoznámil na tanečnej zábave v Stalingrade. Keďže ruskí snajperi ohrozujú nemeckých vojakov, je z nemecka povolaný olympijský šampión v streľbe na ich likvidáciu. (andykovac)

(více)

Recenze (2)

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Ehm.............Já nevim kde začít! Jelikož to tady nikdo neviděl budu spoilerovat. Film je ooooooooooo.... O čem to vlastně bylo? No dobře začnu psát trochu normálně, ale je to těžké. Asi si to tu jednu hvězdičku nezaslouží (proč, to se možná někdy dozvíte u filmu Stalingrad (1989), ale v tomto filmu je jedna věc, kvůli které nemohu jít výš. Ten film prostě nedrží při sobě. 3/4 záběrů pochází z předchozího filmu Stalingrad a zbytek je dotočen. Ten dotočený zbytek je celkem obstojný. Ale jak režisér naložil s předchozím materiálem, to jsem jen valil oči. Př. V původním snímku útočilo na zakopané pozice asi 5 tanků, poté tam přispěchal NKVD na pomoc a odrazil druhý útok. Zde útočí tanky. Celý zákop zhyne, šmik, a zase jsou tam v plné zbroji (NKVD). Vojáci se přeplavují přes Volhu asi několik dní (střídání dne a noci) atd. V tomto duchu se nesou všechny záběry. Úplně nejhorší to je na začátku. Korunu tomu nasazuje hudba, která není pro potřeby upravená a je sešmikaná taky (!!!). Dále pak jsem nepochopil, co chtěl režisér splodit (nikoliv natočit). Válečný velkofilm? To už natočil! Drama o sniperech? Vážně? Tak proč tam ty snipeři jsou kurva do píči asi celkem půl hodiny!!!! Proč tam režisér pořád tahá politiku! Ještě překousnu toho Hitlera, ale toho Churchilla jsem těžce rozdejchával. Proč ho tam režisér dal? Nevím!!!!! Takže prakticky z toho vzniklo jedno velké nic. Fakt jsem čekal, že tam bude příběh sniperů víc rozvinut ale ne! Jejich konfrontace? Jedna minuta koukání a odpuštění. Tento film nelze brát jako film, protože kdybych se na to koukal bez znalosti předchozího filmu, tak bych si připadal, jak Alenka v říši divů. To že je dotočený (půlhodinový) materiál kvalitní na tom nic nezmění. Jinak hlavní hrdina mi připomínal Toma Hankse, měl kamený výraz a v průběhu filmu hubnul a tloustnul (asi chápete proč). Jinak dvě scény mě zde opravdu pobavily. Zaprvé to souložení za doprovodu bombardování města (hned se mi vybavila Bláznivá střela 2) a poté opravdový vrchol ani nevim čeho - Hitler a Himmler byli pro potřeby filmu v jednom dialogu předabováni!!!!!! A ještě jakými hlasy! No já se řehtal až za hrob. Čili film mohl být dobrý, kdyby se soustředil na hlavní hrdiny a ne na rozhodování vojenských velitelů ve zkrácené podobě než jsme předtím viděli. ()

pabab 

všechny recenze uživatele

No aj takto môže Jurij robiť filmy. Zobral svoj film Stalingrad a občas vložil nejaku vsuvku s kamarátovým synom. Chvíľami som neveril na čo sa dívam, či ma už nezrádza pamäť. Poctivé dve hviezdy. Jedna za to, že nezabudol vystrihnúť zo Stalingradu kúpajúce sa dievčatá a druhá za súlož pri bombardovaní mesta., Scéna ktorá si získala aj kolegu Spinosaura. Inak majster asi film strihal sám. ()

Reklama

Reklama