Reklama

Reklama

Kat z Bronxu

  • Itálie Giustiziere del Bronx, Il (více)

Místo děje: New York, čas: nepříliš vzálená budoucnost. Nukleární katastrofa zdecimovala obyvatelstvo celé planety. Ti, co přežili, jsou odkázáni na služby biomechanických napodobenin člověka a androidů konstruovaných ve světových kybernetických centrech. James Crawley se stává šerifem v policejním okrsku, který gang krutých androidů změnil v bitevní pole. Pouze nadlidská síla může do těchto míst znovu přinést pořádek a snad i trvalý mír... (Densy Home Video)

(více)

Recenze (5)

beso74 odpad!

všechny recenze uživatele

Najhorší postapokalytický film, na aký som v živote siahol. Už aj Nemesis 3 a 4 sa mi po tomto filme začínajú páčiť). Vedel som, že to, čo si idem pozrieť, nie je ani náhodou dobrý film, že naopak, zlý, veľmi zlý. Ale že to môže v svojej nepodarenosti dotiahnuť až tak ďaleko, to som nečakal ani náhodou. Prvá vec, čo je na tomto filme zvláštne je to, že aj keď sa odhráva v NY, v štvrti Bronx, niet tam ani jeden záber na túto štvrť, dalším zarážajúcim faktom je skutočnosť, že viac ako polovica scén (Woody Strode, vražedné orgie v údolí, výcvik a pod) je prevzatá z iného talianského filmu, Final Executioner z roku 1984 a to už ten dostal ten jeden bod len tak tak. Ale čo, technika spopularizovaná režisérom Godfreyom Ho, vystrihni a zlep, spravila pridaním niekoľkých desiatok minút nového materiálu nový film, ktorý sa snaží priživiť sa na filmoch typu Cyborg či Terminator. Vďaka tomu má divák zo všetkého guláš, keď má problém správne určiť, že kto s kým rozpráva a kto po kom strieľa. Nie, žeby to bolo nejako extra dôležité, ale len tak z princípu, že aspoň niečomu tu chápe... ()

giallo 

všechny recenze uživatele

K apokalyptickým béčkům mě přivedl již před hodně dlouhou dobou sám velký John Carpenter svým Útěkem z New Yorku, který považuji za nejlepší film v daném subžánru. Od shlédnutí zmiňovaného kousku systematicky vyhledávám především italskou produkci, která v tomto oboru byla tahounem žánru. Zdejší Bronx Executioner leží na pomyslném proti pólu toho lepšího, co lze vidět. Už dávno jsem se odprostil od toho, že film bude kvalitně zpracovaný s promyšleným scénářema a áčkovými hvězdami a spokojím se s pěkně ujetým béčkovým trashem, který má nablblý scénář. Kata ale vystihuje jediné slovo a tím je nuda. Opravdu nic tak děsně nudného bez absolutně žádného scénáře jsem neviděl. Dvě strany tu válčí o nic. A to je vše. Tečka. Zpracování je to tak na úrovni Ed Woodových filmů jen v 80.letech. Otřesný zážitek, pro spravení nálady doporučuji kouzelné trashe I Predatori di Atlantide nebo 2019 - Dopo la caduta di New York. ()

Reklama

cunesk8 odpad!

všechny recenze uživatele

Jako tím post-apo Bronxem mysleli obyč. pískovnu, která je za každým větším městem? Nejlepší, co je na tomto filmu, je cover. 15%. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Gýčovité a lacné akčné postapo C-éčko z Talianska, ktoré sa chce hrať na niečo viac. Bohužiaľ, mizerní herci, slabý a nudný dej to klincujú jedna radosť. K tomu mizerné akčné scény, ktorým by neverilo ani 6-ročné decko a nelogické chovanie postáv. Hodnotenie: 20% ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Další VHS pecka od společnosti Densy home video, která na náš trh uvrhla nějaký ten taliánský trash, kromě tohoto např. URBAN WARRIORS či APOCALYPSE MERCENARIES. Kat z Bronxu je samozřejmě absolutně nekoukatelný pro kohokoliv komu filmový brak nic neříká, na druhou stranu by pak takoví diváci mohli trochu přehodnotit ty odpady co nasázeli Rambovi a jiným, kteří hrají v akčním a jiném "podřadném" žánru prim. Sice se film odehrává v nějaké neútulné budoucnosti, ale z Bronxu neuvidíme ani trosky, vše se odehrává klasicky někde na výsypce a v opuštěné fabrice a byť IMDB tvrdí, že se natáčelo v New Yorku, opravdu nechápu, proč by kvůli tomuhle vážili cestu. Zámeček, kde sídlí hlavní záporačka, je tak Toskánský, že už člověk jen čeká nahého Topolánka. Androidi a humanoidi se neustále předhánějí v tvrzení, že jsou jen stroje bez emocí a bolesti, ale kdo je naučil znásilňovat a pak si to pro ukájení pouštět na videu (přes infrafiltr!) fakt nechápu :) Takové běžné robotí zvyklosti, jako se třeba na noc převlékat ve svitu měsíce do krajkových košilek a pak se muchlovat s jiným robotem na posteli s nebesy. Isaac Asimov by se divil. Solidní béčkový, absolutně chaotický a nelogický, jemně brutální a nablble zábavný příspěvek k mému milovanému taliánskému sci-fi 80. let. “I only love death. Other people’s death—naturally.” ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama