Reklama

Reklama

I život, i slzy, i láska

  • Sovětský svaz I žizň, i sljozy, i ljubov... (více)
všechny plakáty

Úsměvný až satirický pohled na obyvatele domova zasloužilých důchodců, které se nová lékařka snaží vyburcovat k aktivitě, je reflexí nad stářím a jeho vztahem k současnosti. Na Všesvazovém festivalu byl Nikolaj Gubenko oceněn za režii a Fjodor Nikitin za nejlepší mužský herecký výkon. (NFA)

Recenze (2)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Жанна Болотова v peknem filmu o mlade lekarce, vnasejici svym prichodem noveho sveziho ducha do zivota v domove duchodcu. 3+ ()

Zaitsev 

všechny recenze uživatele

Vynikající snímek o tématu ne příliš přitažlivém a spíše je určen pro lidi s prosociálním cítěním. Skvělé herecké výkony zkušených protagonistů příběhu, velice citlivě vybalancovaná hranice mezi úsměvností a samozřejmou vážností - smutností procesu stárnutí. Doufám, že se mi poštestí tento film vidět znovu s odstupem. Atmosféra starobního ústavu je přirozeně dost idealizovaná a v reálu si nejsem schopen představit, kterak by byla mladá ošetřující lékařka schopna vše obsáhnout bez emoční újmy, ale je to film a opravdu skvělý + si již tak trochu netradičně režisér Gubenko (pozdější ministr kultury SSSR) dělá srandu z malých pionýrů a celé je to atmosfericky až skoro nesovětské, bez známek nadbytečného patosu :) ()

Reklama

Reklama