Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prchající psanec Steve, který měl být oběšen za krádež koně, narazí na umírajícího konfederačního důstojníka. Ten mu před smrtí řekne o zlatě ukrytém u jeho slepého otce Sama. Podnikavý zloděj si vezme oblečení mrtvého vojáka a vydává se před slepým starcem a hospodyní Katy za jeho syna. Po zlatě však jdou také dva zběhové z armády a tlupa bandity Ashera, který nelítostně odstraňuje všechny, kteří mu stojí v cestě. (Mariin)

(více)

Recenze (6)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mne neznamy reziser Ugo Guerra natocil slusny spaghetti western na cele s podivinom Andrea Giordanom. Typicky talianska amerikanofilia je aj tu, pribeh sa odohrava pocas US obcianskjej vojny 1861 - 65. No dobre, aspon ze je to kvalitne natocene, dialogy vyborne, chlap musi utekat so zlatom a ma za sebou dva nohsledy ..... beriem ako namet na film, hlavne za tam nedali tu otrepanu kradez koni . 79 % ()

MR007 

všechny recenze uživatele

Vše co máme na italských westernech rádi. Jedná se o jeden z deseti nejoblíbenějších westernů Q.Tarantina. ()

Reklama

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Giordana je podivný týpek s vážně podivnými filmy, v nichž všichni v kol mívají prapodivný přebarvený make up a celková barevná kompozice bývá chvílemi dost šílená. Příběh v sobě mívá něco duchařského a hrdina není sympatický (zvlášť na začátku, ale to tady asi ani neměl být). Ale začíná to poměrně zajímavě, uprchlý trestanec Giordana se od umírajícího vojáka dozvídá o ukrytých financích a aby je získal, vydává se za něj. Je to jednodušší, než se zdá, protože jeho otcem je slepý Piero Lulli v zatraceně neobvyklé dramaticky dojemné roli. Hrdina je rozhodnut uzmout prachy a zmizet, je tu ovšem jednak dívka starající se Pierovi o domácnost a Piero, jemuž se něco nezdá. Perfektní drama připraveno, nebýt toho, že se zde náhle střetávají dvojice polokomických vojáků a banda vedená Giordanovou bývalou. Chvílemi dost hnusné mučení, střílení, vzájemné olupování, válení hrdiny v bahně a všeobecně divné události bohužel úplně zašlapou dramatickou první část - jako by scénáristé už nevěděli, co dál, pročež Piero pouze popochází v budově a je mu vždycky oznámeno, že se venku nic neděje. Pak už tam není vůbec, prozměnu se na solidní cestě pomsty (jedna bitka v hospodě je jako vystřižená z komedie) setkáváme s Giordanovým přítelem vypadajícím jako úchyl, škoda, že tomu nepovolili nic udělat. Takže Giordana přiměřený, záporáci jedni z nejhnusnějších, skvělý Pierro v moc malé roli ale koho tedy ne, tak ženskou táhnoucí zároveň se záporáky i s hrdinou, to byl výkon... Ale tradičně zajímavý Ferriův song. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Spaghetti western ze zločineckého prostředí v době konce občanské války. Zloděj Steve usiluje o armádní zlato a o peníze slepého starce Sama, před nímž se vydává za jeho syna. Po penězích však jdou také dva zběhové z armády a tlupa bandity Ashera. V řemeslně zvládnutém filmu s dobrou hudbou převažuje destruktivní atmosféra a je tu řada brutálních scén. Rozbahněné prostranství opuštěného městečka evokuje atmosféru z Djanga. Režiséru a producentovi filmu bych přál, aby se na onom světě za "odměnu" museli na své dílo stále dívat. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama