Reklama

Reklama

Gekidžóban Slayers

  • Japonsko 劇場版スレイヤーズ (více)

Obsahy(1)

V prvním filmu Slayers, který se odehrává v době před událostmi seriálů, se Lina Inverse a její rivalka/společnice Naga the Serpent vydají na Ostrov Mippros. Původně se sem vypravili kvůli horkým pramenům, ale někdo manipuluje s Lininými sny a ona tuší, že se něco děje. Později narazí na démona (mazoku) Joyrocka, který před lety vyvraždil elfskou vesnici a vstřebal jejich magickou sílu. K Lině se také přidá starý mág Rowdy Gabriev, který byl kdysi zamilovaný do jedné ze zavražděných elfek a chce se pomstít. (Agita)

(více)

Recenze (5)

Marius 

všechny recenze uživatele

Typicky japonsky bizarné anime o tandeme dvoch čarodejníc nám predstavilo po prvýkrát Linu Inverse a Black Nagu. Takisto spoznáte predka Gourry Gabrieva Rowdyho aby ste si uvedomili odkiaľ prišiel ku Gourrymu sword of Light a kde ostala zarazená inteligencia rodiny :-) . Absolútnou perlou tohoto diela je ale Black Naga, jej "trefné" kúzla a diabolský smiech. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Dle ANN pracovali na tomto Slayers filmu úplně jiní lidé než na první sérii seriálu, což je poznat mnohem více, než by bylo zdrávo. Zatímco seriál bych oprostil od serióznějších pasáží, kterých je tam však naštěstí minimum, film by měl být prost pasáží „humorných“, kterých je zde naneštěstí hodně. (Po zhlédnutí seriálu bych nevěřil, že toto o některých Slayers prohlásím.) Ani značná část humoru v seriálu není příliš „rafinovaná“ (to není myšleno jako výtka), ovšem autoři filmu si z něj vybrali vesměs to úplně nejjednodušší a navíc to několikráte zopakují (kupříkladu zatímco ve Slayers padla narážka na Linin nevyvinutý hrudník (jaký ani není) odhadem jednou za díl, ve filmu se tak stane třikrát za půl hodiny (z toho jednou docela vtipně)). To se týká především první cca poloviny, během níž jsem se nezřídka nudil a uvažoval o dvouhvězdičkovém hodnocení. Postupně ovšem začne „humorných“ momentů ubývat, pozornost se přesune k dobrému hlavnímu příběhu (jehož náznaky se objevují již v první části) a dojem z díla se výrazně vylepší, takže film vytahuje k nadprůměrnému hodnocení. I tak by příběhu neuškodilo rozvedení - na úkor „vtipů“. Dovedu si představit opodstatněnou námitku, že Slayers bez humoru by nebyli praví Slayers, ovšem v situaci, kdy scény charakterem nejvíce podobné seriálu jsou ty nejslabší, bych je oželel s lehkým srdcem. 5/10 Btw: Kdo to kdy viděl, aby Lina Inverse dříve myslela na bezpečnost než na poklady? ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Zklamání! Lina se nechová jako Lina a její partnerka je na mě nějaká moc uječená. Navíc mi tu chybí všechny ty vedlejší postavy jako Gourry, Xellos atd. Předek Gourryho sice ujde, hlavní příběhová linka taky, ale víc lehký průměr z toho autoři nevypotili. 5/10 ()

Losik 

všechny recenze uživatele

První Slayers film byl pro mě zklamáním, bez klasické party to neni ono, ikdyž Naga je dobrá. Příběh nás zavede na tajuplný ostrov ovládaný malým žabákem, z kterého se vyklube... no to bych toho řekl moc. Před Gauryho jménem Rowdy se snaží změnit minulost ostrova a pořád se objevuje ve snech Liny. Zajímavý příběh, ale seriál je vtipnější a má lepší souboje. 3,5* ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý anime film, který ani není tolik temný jako spíš komedie. Ale fantasy příběh boží, magické souboje též, ústřední dvojice má potřebný drajv, a vtipné momenty vyvolají požadovanou reakci. Navíc příběh a zbůsob vypravování vás nutí vše sledovat, takže pro mě rozhodně dobrá pozvánka na seriál. ()

Reklama

Reklama