Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhý televizní film o Kapitánovi Amerikovi, který měl sloužit jako pilot nikdy nerealizovaného seriálu. Tentokrát musí Steve Rogers (Reb Brown) zastavit samozvaného generála Miguela (Christopher Lee). Ten požaduje po americké vládě mnohamilionové výkupné, jinak vypustí na Portland "sérum stárnutí" a zahubí tak jeho obyvatele. (Ertai)

(více)

Recenze (6)

Nin 

všechny recenze uživatele

Další televizní film, který měl asi nastartovat seriál, co naštěstí nevznikl. No, je to pořád strašná pitomina. Velká nevýhoda dvojky je, že WTF efekt už je po jednom takovém filmu pryč, takže odpadá většina zábavy. Steve Rogers si pořád maluje, pořád chrání babičky před nebezpečnými frisbee, aby je pak objímal a starostlivě se je ptal na jejich problémy takovým stylem, že by to i Brandonovi z 90210 přišlo teplý, a především sbalí nějakou tu kočku. Blonďatá sexy asistentka je ale pryč, místo ní tu máme černovlasou sexy asistentku (opět kočka, trochu typ Jennifer Connely), ale do tý tentokrát nenápadně jede rádobydistingovaný vědátor a vedoucí projektu Kapitána Ameriky. To je naprosto neuvěřitelnej loser, ale v tomhle díle se jeho a Capovy cesty rozdělí. Je tu totiž velká hrozba - Christopher Lee hraje šíleného generála, který unese vědce a donutí ho sestrojit virus... stárnutí. Těžko říct, co ho přimělo k tak smrtícímu a krutému plánu, přece jen jiné plyny jako antrax jsou mocné Americe dávno k smíchu. Takže vědátor se sexy asistentkou řeší nebezpečí viru a možné protijedy v laborce, během čehož asistentka snaživě a pilně odříkává chytré řeči a vědátor nevypadá až tak příšerně loserovsky, protože protentokrát neleze tolik Amerikovi do zadku. Ten totiž vyjíždí do terénu do malého městečka, které má asi s virem něco společného... Příběh je sice kravina plná nesmyslů (záporák se schovává ve vězení, fajn, ale proč ho automaticky hlídači brání a útočí na Captaina Ameriku?), ale rozhodně je příběh o něco zajímavější než v jedničce. Dokonce i přibylo akčních scén (ze dvou asi na čtyři), které jsou sice na rok natáčení směšně amatérské, ale přece jen v nich vidím sem tam určitý nápad (skopnutí lešení, využití stavebních nástrojů...). Ale těch nápadů bysme opět spočítali na prstech hodně nešikovného dřevorubce. Dohromady je to prostě hodně hloupá nuda, kde jediné, na co se dá bez cynického úšklebku dívat, je Christopher Lee, který hraje naprosto áčkově a všechny ty svý hloupý laciný monology říká naprosto přirozeně a uvěřitelně. Takže především za něj celá jedna hvězda - jako na Capovu štítu. (2/10) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj ďalší universalovský snímok o americkom kapitánovi pôsobí, ako keby ani nepoznal predlohu. Už len jeho kostým je výnimočne trápny ( hlavne tá ,,oversized,, moto helma s krásne bielymi krídelkami ) a to nehovorím o štíte, ktorý...to treba vidieť. Pribudlo však na zábavnosti ( mimo tej nechcenej ) a akcii a to je hlavný motor, ktorý ťahá tento blud aspoň do podpriemeru. ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Kapitán II měl od začátku dobrý potenciál: Christopher Lee tu hraje záporáka, co se schovává ve vězení, a se po svých loupežích podepisuje roztokem kyseliny chlorovodíkové na sklo jako MIGU. Bohužel je to přes kopírák jednička, trapná a pomalá noir-wannabe detektivka s uculujícím se Reb Brownem, který v trikotovém kostýmu CA vypadá spíš hrůzostrašně než hrdinsky, nic nepředvede a jen tak se pohybuje po plátně za doprovodu přihřáté hudby jako vystřižené z jakési americké volební kampaně. Ruce pryč! ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Vlastně je legrační, že jsem si u prvního dílu "stěžoval", že je v příběhu málo akce a pouze se mluví. Zde se tvůrci poučili, ale to asi dělat neměli. Akce nepůsobí tím "legračním" dojmem starších filmů, ale spíše jako parodie na komiksového hrdinu. Ty zdlouhavé záběry nemají prostě chybu... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Kapitán McGyverica vrací úder a i když je to pořád bizár, je to o něco menší utrpení. V civilu je tenhle Steve citlivý chlapík malující krajinky, ale když nasadí svojí obří helmu na motorku s Asterixovskými křídly a hópne na svoje kapitánské rogalo je to síla. Dvojka je, jak už je dobrým zvykem, akčnější a možná to nebyl úplně dobrý nápad, nicméně na druhou stranu je šílený vědec Christophera Lee, který ohrožuje Ameriku virem stárnutí (huh?!) a ten sem v žádném filmu neviděl. Nemůžu říct, že bych se nějak extra bavil, ale rozhodně má tenhle kousek blízko k tomu být tak blbý až je zábavný...30% ()

hynn3k 

všechny recenze uživatele

Jak asi může dopadnout, když Maďar točí film o národním hrdinovi USA? Překvapivě líp, než když to zkoušel Američan! Hlavně proto, že je o deset minut kratší. Taky je tu trochu lepší obsazení (Christopher Lee) a Reb Brown se celou dobu neusmívá jak blb a dokonce se jednou i rozzlobí, což je na člověka, který si ve městě maluje kocoura, hodně emocí. Více prostoru dostala i Capova motorka, kterou nejdřív přehodí přes pětimetrovou zeď a potom se z ní stane rogalo! O tom si Chris Evans může nechat jen zdát. Leda že by rogalo udělal Falcon. ()

Reklama

Reklama