Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1807. Kapitán Hornblower z britského námorníctva je vyslaný na tajnú misiu, ktorej cieľom je narušovanie Napoleonových španielskych spojencov podporovaním megalomanskej stredoamerickej revolúcie. Po náročnej ceste nečakané komplikácie donútia Hornblowera zmeniť plány a hrať zdráhavého hostiteľa krásnej sestre vojvodu Wellingtona... (matriosa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Horacio Hornblower je fiktivna postava z napoleonskych vojen, ktoru sa rozhodol ozivit reziser Raoul Walsh /Distant Drums 1951, Bily Zar 1949, Colorado Territory 1949/. A ono sa to ani velmi nepodarilo, prilis poznat lacne kulisy a kostymy, ktore maju pripominat rok 1807, vo filme vladne neskutocne teatralnost, hercom som neveril tie ich repliky, bitky su umele, akurat rezia Walsha na urovni. No nic, Gregory Peck /Prazdniny v Rime/ to sam nemal sancu zachranit, Christophera Lee /Lord of the Rings 1 -3, Muz se zlatou zbrani/ som ani poriadne nezaregistroval : 60 % ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nepoznačený televíznou sériou o dobrodružstvách kapitána Hornblowera ( všetky s Ioanom Gruffuddom v hlavnej úlohe ) som sa pustil do tohto filmu očakávajúc námornú dobrodružnú romantiku. Tej sa mi aj dostalo, hoci mám výhrady voči neúmernej dĺžke, hlavne v strede filmu sa príbeh zasekával. Záverečná polhodinka je však očarujúca. Celý snímok je jednoduchý, skoro rozprávkový, kde všetko ide podľa vopred určenej šablóny a má jediný cieľ - pobaviť. ()

Reklama

Drom 

všechny recenze uživatele

Věru pravá dinosauří fosílie je tenhle film. Rozhodně jeden z těch, který je poplatný své době. Efekty sice mohou ještě dnes soupeřit s leckterou pochybnou tvorbou - na to, že to byla hodně studiovka, tak proč ne. Mě se ty kulisy líbily. Ale ten obsah... Nekonečný oceán. Toto jsou cesty HMS Lydia na její sedmiměsíční misi. Vydávat se za poznáním tajemných nových kontinentů, hledat nové přístavy a spojence. Odvážně se pouštět tam, kam se francouz dosud nevydal... No každopádně je jasný, odkud Gene Roddenberry všechno vykradl, včetně kapitána Horatia Kirka, jeho posádky a jeho pletek. Jinak příběh je klasický hrdinsko-milostný patos, který známe nejen z TOSky ale i z kdejakýho filmu z padesátých (a i pozdějších) let. Pokud to srovnám s o půl století mladší britskou sérii, zjistím, že to je dost nesrovnatelné. Možná, kdybych tenhle film viděl první... ale neviděl a po pravdě, není tam moc co vidět. Je to celkem nudné a celé se točící kolem kapitána, ostatní postavy jsou vlastně jen dekorace. Škoda. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný snímok z námorníckych ciest kapitána Hornblowera. Aj keď je až príliš štúdiový, čo nepridáva na atmosfére a obsahuje aj romantickú linku, kupodivu dobrodružnosti má na rozdávanie. Peck mi ako v jednom z mála filmov, kde hral, vôbec nevadil (vo westernoch ho nemusím) a hl. herečka mi bola veľmi sympatická. Súboje lodí sú na pokročilý vek filmu tiež zaujímavé, teda až na to padanie dreva a sute po zásahoch diel. Humor je v poriadku a nie je ho príliš veľa. Aj keď má film kolísavé tempo a skoro všetko v deji ide až príliš jednoducho, pobaví. Hodnotenie: 70% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Hornblowera jako seriál jsem nikdy neviděl, takže nemám s čím srovnávat. Film samotný je samozřejmě krásně vybarvený, plný pestrobarevných kostýmů a celkem dobře se na něj kouká. Pastvou pro oči jsou hlavně lodní souboje, kde děla cupují lodě na cimprcampr, všude lítají a padají trosky a občas se nějaký ten modýlek, pardoň loď i potopí či vybuchne. Zbytek je takový klasický dobrodružňák, který ničím neurazí, ale ani příliš nezaujme. Kromě ultra ušlechtilého Hornblowera v podání vždy přesného Pecka už tu nejsou žádné zajímavé postavy ani nijak zajímavý příběh. Je to spíše sled různých dobrodružství - jihoamerický diktátor a boj s ním, dvoření se lady, přepadení francouzů, útěk z Francie. Jako pospojované díly seriálu bez silnějšího pojiva. Ale jak říkám, koukalo se na to dobře. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Virginia Mayo bola obsadená do hlavnej ženskej role až po tom, čo niekoľko významných britských herečiek nebolo dostupných alebo nemali záujem. (westerns)
  • Loď poručíka William Busha (Roberta Beautyho) a kapitána Horatio Hornblowera (Gregory Peck), ktorí nastúpia na stretnutie s admirálom na konci filmu, je skutočná loď s názvom HMS Victory, ktorá je momentálne v suchom doku v Portsmouthe v Anglicku. Ako vlajková loď admirála Horatio Nelsona v Trafalgare je dodnes oficiálnou loďou Kráľovského námorníctva a jedinou zachovanou pôvodnou loďou línie, ktorá stále existuje. (westerns)

Reklama

Reklama