Reklama

Reklama

The City of the Dead

  • Austrálie The City of the Dead (více)
Trailer 2

Mladá studentka se vydává do zapomenutého městečka, aby zde detailně prozkoumala dějiny upalování čarodějnic. Zanedlouho se však její fascinace starodávným místem mění v noční můru. Historie je zde totiž ještě živější, než se na první pohled zdá. Horor byl natočen roku 1960, stejně jako PSYCHO, s nímž má společnou řadu prvků. (bebsie)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (47)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád Black Sunday od M. Bavy, ten si jistě zamiluje i tenhle skvost. City of the Dead dominuje hlavně neopakovatelnou gotickou atmosférou malé vesnice s podivným obyvatelstvem, asi tou nejhustější mlhou na jeden metr čtvereční, kterou můžete v hororu spatřit, tajemným průvodem v černých kápích a malým, za to velmi působivým hřbitovem. Christopher Lee spíše přicmrndává, ale naštěstí je tu Patricia Jessel, jež se zhostila své role upálené čarodějnice naprosto fantastickým způsobem. Největší chybou budou asi jen zdejší komentáře upozorňující na řadu podobenství se slavnějším Psychem, díky nimž jsem přišel o největší twist filmu. Pro mě je tenhle černobílý kousek rozhodně o třídu lepší, než tolik přeceňovaný The Haunting z roku 1963, který s ním ale nemá nic společnýho. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pochmurná atmosféra jakéhosi zapadákova plného mlhy, temných sil a neobvyklých obyvatel se mi zamlouvala, on už ten začátek s upálením čarodějnice byl velmi dobrý.. Po herecké stránce mě nejvíc upoutala démonická Patricia Jesselová, výborná volba, no a pak samozřejmě charismatický Christopher Lee, jeho uhrančivý pohled a proměnlivost obličeje jsou v podstatě děsivé, on to prostě umí.. Příběh mladé studentky a jejího bratra mě vtáhnul a byla jsem zvědavá, jak to dopadne, tedy u mne filmová spokojenost.. ()

Reklama

strougy 

všechny recenze uživatele

Podařený horor ze staré anglické školy, kde se místo explicitního násilí a vybíjení omladiny sází na pomalu budovanou atmosféru pomocí klasických ingrediencí: spousta mlhy, nevraživě se tvářící obyvatele středověce vypadajícího městečka, tajemné zvuky a upřené pohledy za doprovodu náležitě strašidelné hudby. Velmi kvalitní a bohužel podle počtu místních hodnocení málo známý kousek, který rozhodně stojí za vidění. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá mysteriózní čarodějničina, halená do mlžných oparů, kde se diplomky chtivá sličná studentka vydá pátrat v temných análech Nové Anglie 17. století přímo do jednoho proklatého městečka, přebývá v tajemném hotelu (a tak dál). Všechno strašidelný jak má být, jen tomu chybí něco ikonického (samozřejmě vyjma Leeho tváře, ale on je tu spíš v pozadí). Tak jako tak dobrá volba na svíčku a příjemný starosvětský hororový večírek. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No, kostra příběhu je vlastně totožná jako u Psycha, obalení nadpřirozenou omáčkou jí ale dodává něco, díky čemu má smysl věnovat Horror Hotelu alespoň mírně zvýšenou pozornost. Mám samozřejmě na mysli opravdu povedenou mystickou atmosféru. Vesnice utopená v mlze, sklep s pavučinami, kult v černých kápích ... pro tohle mám zkrátka slabost a užil jsem si to, ačkoli film věkem určitě ztratil hodně ze své působivosti. 7/10 Horror movie of the Year ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Záběry z filmu použila ve svém videoklipu také kapela King Diamond ve skladbě "Sleepless Nights". (Flaxik)
  • Části filmu použili Iron Maiden v klipu k písničce "Bring Your Daughter to the Slaughter". (V4nd4l)

Reklama

Reklama