Reklama

Reklama

Larry

(seriál)
všechny plakáty
? %
Česko / Švédsko, 2023

Obsahy(1)

Období před maturitou není jednoduché, o tom se přesvědčil i Kilobereta. Není vyloučené, že v tom stresu máme i vidiny, ale co když imaginární kamarád Larry vytvořený ve slavné počítačové hře ožije? Za Kiloberetou se však vydal, jelikož zjistil, že procestoval téměř celou republiku a viděl hodně zajímavých lokomotiv. Jedna zajímá i Larryho, ale nikdo neví proč. Larry si oblibuje české lidové písně v Kiloberetově podobě. Kilobereta má spoustu dálších problémů a jak to zvládne s Larrym, který mu nejspíše pomoci nemůže, zůstává dosud záhadou. (hrnpol)

(více)

Zajímavosti (2)

  • Píseň „Z Florence na Palmovku“ má stejnou melodii jako židovsko-americká píseň „I Have a Little Dreidel“ zpívaná při Chanuce a je známá hlavně ze seriálu Městečko South Park (od r. 1997). Ve skutečnosti se jedná parodii na jakýsi krakoviak, který měl také českou verzi, která se objevila v dramatu „Cukrárna Miriam“ (jindy nahrazena písničkou „Na Pankráci“) od Ivana Klímy. Sám Klíma pocházel ze židovské rodiny, tak je možné, že melodie je mnohem starší a má svou tradici v jižním Polsku, což potvrzuje fakt, že odtamtud pocházel autor písně „I Have a Little Dreidel“ Samuel E. Goldfarb. (hrnpol)
  • Ve 4. epizodě 1. série s názvem Generace hledající urychlení Kilobereta říká, že Poděbrady jsou zajímavé, protože se tam seznámili jeho rodiče. Rodiče Jaroslava Gabriela se tam doopravdy seznámili. (hrnpol)

Reklama

Reklama